Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Odpadna embalaža: Na Goriškem in Vipavskem še ni večjih težav

Medtem ko se marsikje po državi soočajo s kopičenjem odpadne embalaže v centrih za ravnanje z odpadki, ki je ne prevzemajo pooblaščene družbe za ravnanje z odpadno embalažo, na Goriškem in Vipavskem za zdaj še nimajo resnejših težav na tem področju. Ob tem pa opozarjajo, da se bo tudi to spremenilo, če na državni ravni ne bo rešitve.

190 let dolga tradicija ajdovske Tekstine

Letos mineva že 190 let, odkar je v našem mestu s proizvodnjo pričela tovarna Tekstina, za tiste čase velika in tehnološko napredna predilnica. Kljub krizi v zadnjih letih je Tekstina ohranila svojo poslanstvo in velja danes za stabilno podjetje, ki ponovno zaposluje vse več ljudi. Ob tej slovesnosti na dvorcu Zemono je župan Tadej Beočanin kolektivu Tekstine izročil Jubilejno priznanje župana Občine Ajdovščina.

Vlog: Tri poletne frizure za vse dolžine las

Spet je teden naokrog, spet je petek in spet je čas za novo vlog objavo. Tokrat vam v ogled, po daljšem času, ponujamo Nevo Boškin, ki vam v svojem svežem vlogu, svetuje in pokaže kako si lahko sami doma uredite poletno frizuro. Vabljeni k ogledu.

Waldorfska šola se seli v nove prostore v Ajdovščini

Po dveh letih delovanja so Waldorfski šoli Primorska prostori v Bukovici postali pretesni, saj se dober glas o udejanjeni ideji pedagogike, ki poleg razuma razvija tudi moč srca in rok, hitro širi. Interes za vpis je iz leta v leto večji in Waldorfsko šolo Primorska obiskujejo učenci iz vse obsežnejšega šolskega okoliša: iz Goriške, Vipavske doline, s Krasa in iz zamejstva. Z novim šolskim letom se Waldorfska šola Primorska seli v lepe prostore stare šole v Ajdovščini, v t.i. »stavbo 1« ali po starem v »ta malo šolo«. Še vedno potekajo vpisi v 1., 2. in 3. razred.

Tragična nesreča traktorista na Brjah

Žal moramo poročati o tragični nesreči, ki se je včeraj pozno popoldan zgodila na Brjah, kjer je starejši domačin obležal pod svojim traktorjem. V zadnjih dneh pa so imeli ajdovski policisti kar precej dela z razmerami v prometu. Obravnavali so prometne nesreče v Ajdovščini in v Črničah, iz prometa izločili vinjenega voznika ter pomagali pri požaru v eni izmed gospodarskih družb. Počivali pa niso niti vlomilci.

Ajdovska občina v ureditev novih poslovnih con

Ajdovska občina pospešeno gradi poslovne cone, za katere je veliko zanimanja. Po besedah ajdovskega župana Tadeja Beočanina so podjetniško-obrtne cone na obrobju Ajdovščine skoraj že zapolnjene, zato so z rebalansom občinskega proračuna več denarja namenili za nakup nepremičnin, ki jih bodo uredili v nove poslovne cone.

Brigita Habjan Štolfa: »Naša vrata so vedno odprta za vprašanja, svetovanja in pomoč«

Pred kratkim je minilo leto dni, odkar je krmilo Razvojne agencije ROD prevzela Brigita Habjan Štolfa. Pod seboj ima marljivo ekipo zaposlenih z znanjem in precejšnjimi izkušnjami na področju vodenja projektov. V današnjem intervjuju več o razvoju turizma v Vipavski dolini, o sodelovanju ROD-a z gospodarstvom in tudi o šibkih točkah agencije. Več pa v spodnjih vrsticah.

Avto Klub Ajdovščina Motorsport v koraku z mladimi

Kot smo že poročali, so v preteklem vikendu nekatere izmed ekip AK Ajdovščine Motorsporta udeležile 3. rally-a, ki šteje za seštevek slovenskega državnega prvenstva, v Železnikih, od kjer so odnesli kar nekaj dobrih rezultatov. Vendar tudi v tednu pred omenjenim dogodkom dirkači niso počivali. V sodelovanju z Zavodom za šport Ajdovščina so se odločili sodelovati v projektih za mlade športne navdušence.

V Vipavskem Križu vas pričakuje Bit9Beat

Že deveto leto zapored v galeriji Vipavski Križ gostuje Mladinski kulturni center Hiša mladih iz Ajdovščine, ki z umetniškim projektom Bit&Beat ponuja mladim umetnikom možnost umetniškega izražanja, obenem pa poskrbi, da vasica za nekaj dni dobi poseben kulturni utrip. Tokrat so v ospredje postavili fotografijo, obiskovalci pa lahko z ogledom razstave, utrip Vipavskega Križa pošljete v širni svet ali pa si ga odnesete domov.

Ajdovski klub Črn Trn piše zgodovino slovenskega kolesarstva

Najboljša slovenska tekmovalka v spustu z gorskimi kolesi, članica Črnega Trna, Monika Hrastnik je na tekmi svetovnega pokala v italijanskem Val di Soleju osvojila tretje mesto. To je najboljša uvrstitev v zgodovini slovenskega spusta. Evropska in državna prvakinja je v petek celo zmagala v kvalifikacijah. Matija Stupar in Urban Rotnk v osmini finala svetovnega 4kros prvenstva.

Vlog: Vikend oddih na morju

Spet je teden naokrog, spet je petek in seveda nadaljujemo z našimi vlog objavami. Tokrat vam v ogled ponujamo vlog Ta slana sreča, za katerega skrbita Kaja in Erik Dietz, beseda pa največ teče okrog njune družinske sreče in vsakdanjih opravkov. Danes o tem kako je bilo na vikend oddihu na morju. Vabljeni k ogledu.

Iz Azerbajdžana v Ajdovščino na študijski obisk

Prejšnji teden je Ajdovščina gostila zanimivo delegacijo iz Azerbajdžana. Študijski obisk so gostje izkoristili predvsem zaradi spoznavanja s participativnem proračunom, obenem pa so opravili tudi pogovore s predstavniki domačih nevladnih organizacij.

Vabilo k sodelovanju pri dogodku INCASTRA – Dan ajdovske industrije in podjetništva

Lani smo v Ajdovščini začeli pisati novo zgodbo, poimenovano INCASTRA – Dan ajdovske industrije in podjetništva. Lanski uspeh dogodka se je izkazal kot dobra promocija podjetij in domačega gospodarstva, prav zato tudi letos organizatorji k sodelovanju vabijo vsa ajdovska podjetja, ki želijo odpreti svoja vrata in predstaviti svojo zgodbo širši javnosti.

Srečno ajdovske kolesarske ladje

Za ajdovsko cestno in gorsko kolesarstvo bodo prihodnji dnevi nekakšen vrhunec sezone. Kristijan Koren se bo že osmič podal na štart najprestižnejše kolesarske dirke na svetu, Polona Batagelj začenja Giro Rosa, gorske kolesarje pa čaka svetovno prvenstvo v 4krosu, tokrat brez Mitje Ergaverja.

Novo parkirišče na Ribniku

Ajdovska stanovanjska soseska Ribnik je v zadnjih tednih polna gradbene mehanizacije. Delavci pospešeno urejajo nove prostore Centra za zdravje, dva stanovanjska bloka pridobivata novo fasado, obenem pa je Občina poskrbela tudi za dodatno parkirišče na zelenici ob pešpoti proti vrtcu.

Kolofon