Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Summer Spark tudi v letu 2017

Po pilotni izvedbi in lanskoletni uspešnici, je čas, da se Dolina zopet zatrese od elektronske glasbe. Letos bo koncert Summer Spark potekal 11. avgusta. Zopet se bo predstavilo nekaj domačih DJ-jev ter seveda posebni gostje. K razvoju projekta lahko pripomorete tudi še kot sponzorji, donatorji ali pokrovitelji.

Neonate se predstavljajo s Stereotyped

Spoznajte ajdovsko punk rock trojico Neonate, ki je v zadnjih mesecih nedvomno olajšala strahove vseh, ki skrbijo za prihodnost slovenske glasbene scene. Pred kratkim je luč sveta ugledal njihov nov videospot za skladbo Stereotyped, ki vam ga predstavljamo v spodnjih vrsticah.

2. AFA na ogled v Kavarni Ave

Kdor se je v teh dneh ustavil v Kavarni Ave v Ajdovščini je zagotovo že opazil zanimivo fotografsko razstavo, ki stoji na terasi priljubljenega lokala. Na razstavi se z analogno fotografijo predstavlja skupina AFA, katere idejni vodja je Klemen Bizjak. Razstavo je s kritiko počastil tudi lanskoletni Pultizerjev nagrajenec, fotograf Srdjan Živulović. Več v fotogaleriji odprtja razstave.

Poletje JE TU! Otvoritev poletja v trgovini LEONE v Ajdovščini

Ta petek sladoledni dan Leone v Ajdovščini Obeta se dolgo, vroče poletje in brez dobrega, osvežilnega sladoleda zagotovo ne bo šlo. Zato se konec tega tedna ne pozabite ustaviti v sladoledni prodajalni Leone v Ajdovščini, kjer bo ta petek, 23. junija, sladoledni dan.

»ZDRAVICA« - zgodba o Matiji Vrtovcu, Francetu Prešernu in Stanku Premrlu končno na filmu

Pestro dogajanje prihodnji konec tedna bo zaznamoval še en poseben dogodek oz. pravzaprav dva. Premiero bo doživel novi vipavski celovečerni film »Zdravica«. Produkcijsko plat je znova prevzela ekipa DD Studio katere člane že poznamo kot ustvarjalce »Rimske zgodbe«. Igralska zasedba prihaja tokrat iz Podnanosa, tudi nad filmom producentsko bdi Turistično društvo Podnanos ter Občina Vipava.

Vodnik po proslavah

Poznamo »Zvezdnične« in »Brezzvezdnične« proslave. Če je neka proslava »brezzvezdnična«, to pomeni, da so praporščaki določenih veteranskih društev užaljeni, posledica: priredijo si svojo proslavo. In seveda obratno, če je proslava »zvezdnična«, se pomladniki zbojijo za demokracijo in hitijo iskati harmonik, cerkvenega pevskega zbora in pomladnega govornika. Piše Nejc Furlan.

Slovensko novinarstvo – mrhovinarstvo / primer Gašper Tič

Mrhovinarji so zopet v polnem zagonu - smrt Gašperja Tiča odkriva vso kloako slovenskega novinarstva, kjer jebeš pieteto, če pa odkrivanje raznoraznih teorij prinaša večje število klikov. Še enkrat več so mediji pokazali svojo resnično nrav - da ne bo pomote, ne vsi.

Letni bazen v Ajdovščini je odprt

Če gre verjeti vremenoslovcem nas čaka vroče in sončno poletje. Zato je odločitev ajdovskega Zavoda za šport, da odpre vrata letnega kopališča ravno pravšnja. Bazen bo danes obiskovalcem na voljo od 17. junija. Dan odprtih vrat pa pripravljajo v petek, 23. junija. Naj se poletje prične. Vabljeni.

Predlog Strategije razvoja občine Ajdovščina do leta 2030

Zadnje leto je Občina Ajdovščina skupaj s številnimi deležniki pripravila in oblikovala strateški razvojni dokument občine Ajdovščina. Strategija postavlja temeljne in ključne prioritete ter strateške usmeritve in cilje razvoja občine v obdobju do leta 2030. Preberite si ideje in vizije o tem, kako naj bi izgledala ter delovala naša občina čez dobrih 12 let.

Bučno slavje ob prihodu plesnih junakov v Ajdovščino

Sprejemi uspešnih športnikov na dvorišču pred ajdovsko Hišo mladih postajajo vse bolj domači in redni. Po lanskem sprejemu Mitje Ergaverja, se je danes podobna zgodba ponovila z uspešnimi plesalci ajdovskega ADC-ja. Le ti so s Poljske prinesli kup kolajn ter jih danes navdušeno in ponosno pokazali številnim navijačem. Več v fotogaleriji.

Poleti po znanje v učni center Brje

Poletje je čas, ko nas narava obdari z nešteto sadnimi darovi, ki nam gredo zlahka v slast. Vsi, ki bi se radi naučili predelovanja sadja, pa vabljeni v Učni center na Brje, kjer bodo v juniju, juliju in avgustu potekala številna predavanja in delavnice na temo predelave sadja.

Andi Bajc uspešno do cilja Dirke po Sloveniji

Kolesarsko dogajanje v zadnjih dneh je zaznamovala predvsem kolesarska Dirka po Sloveniji, ki je letos na slovenske ceste zvabila precej močno konkurenco. Zmaga je šla v roke Poljaku Rafaelu Majki, na dirki pa je barve svojega kluba in Ajdovščine zastopal tudi Andi Bajc. V avstrijskem Schladmingu pa se je včeraj ponovno izkazala letos odlična Monika Hrastnik v dresu Črnega Trna.

Vogršček ponovno v znamenju triatlona

Končan je peti Triatlon kros Vogršček, ki ga prireja ajdovski triatlon klub. V odličnih vremenskih pogojih so se v nedeljo tekmovalci pomerili tudi za državne naslove, kjer je naslov najboljšega, tako kot lansko leto odnesel Janez Klančnik, med ženskami pa Ana Lulik. Več v fotogaleriji.

Vipavska dolina prejela srebrni znak Slovenia Green destination

Občini Ajdovščina in Vipava sta se v letu 2016 kot destinacija Vipavska dolina skupaj vključili v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST) in kandidirali za pridobitev znaka Slovenia Green Destination. Pred dnevi pa je v Mariboru potekal prvi Zeleni dan slovenskega turizma, kjer so podelili letošnja Slovenia Green priznanja. Med prejemniki je bila tudi destinacija Vipavska dolina, ki je prejela srebrni znak Slovenia Green destination.

Kolofon