Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Open Way v Lokarjevi galeriji

V soboto 19. maja so v ajdovski Lokarjevi galeriji odprli izjemno zanimivo razstavo z naslovom Open Way. Na njej se predstavlja kar 14 sodobnih umetnikov, iz štirih zelo različnih držav sveta. Razstava bo na ogled do sedmega junija. Vabljeni.

Pozor, od danes parkiranje na Lavričevem trgu ni več mogoče

Pomembna novica za vse, ki ste vajeni na ajdovski Lavričev trg z avtomobilom. Od danes, četrtka 24. maja, parkiranje na Lavričevem trgu ni bo več možno. Promet je omogočen le za dostavo lokalom na trgu. Arheološke raziskave se namreč širijo praktično na cel trg.

Prihaja spletna oddaja o Vipavi in okolici

Sodobno oglaševanje Vipavske doline se širi naprej. Zeleno luč je namreč dobila produkcija nove spletne popotniške oddaje z delovnim naslovom Vipavski popotnik. Ta na izviren, zanimiv in predvsem sproščen način predstavlja tri stebre vipavskega turizma: kulinariko, športne aktivnosti in kulturno dediščino.

Primorski gospodarstveniki na srečanju v Ajdovščini

Na 23. srečanju gospodarstvenikov Primorske, ki ga je Severno Primorska gospodarska zbornica Nova Gorica danes pripravila v Ajdovščini, so na forumu spregovorili o Industriji 4.0 oziroma četrti industrijski revoluciji. V nadaljevanju srečanja pa so podelili priznanja 13 najboljšim letošnjim inovatorjem v regiji.

Marjuti Slamič prestižna nagrada Tantadruj

V Slovenskem narodnem gledališču (SNG) Nova Gorica so včeraj podelili letošnje nagrade tantadruj. Nagrado za življenjsko delo je strokovna komisija namenila upokojenemu novogoriškemu igralcu Binetu Matohu, nagrado tantadruj za igralsko stvaritev je prejela Marjuta Slamič, nagrado za gledališki dosežek pa so namenili uprizoritvi Barufe.

Valter Birsa končal reprezentančno kariero

Dokaj presenetljivo novico je danes sporočil dolgoletni slovenski reprezentant in trenutno igralec veronskega Chieva, s katerim si je v nedeljo zagotovil obstanek v italijanski Serie A. Valter Birsa se je namreč pri 31. letih odločil, da zaključuje svojo reprezentančno pot.

DKV_Intimna v Pilonovi galeriji

V petek so v ajdovski Pilonovi galeriji odprli razstavo z naslovom DKV_Intimna. Z njo se v ajdovskem kulturnem hramu predstavljajo trije mednarodno uveljavljeni goriški umetniki: Franco Dugo, Roberto Kusterle, in Giorgio Valvassori, ki so se jim poti sicer že križale v okviru marsikatere skupinske razstave, a v tej obliki – v triu – še nikoli. Razstava bo na ogled do 17. junija. Vabljeni.

Mateja Kavčič bo delegatka v rokometu na mivki na Olimpijskih igrah mladih

Rokomet na mivki je v Sloveniji še v povojih, zadnja leta zanimanje zanj pa precej raste, za to pa še največ poskrbijo predvsem rokometni mivkaši sami. Med njimi je zelo aktivna tudi Ajdovka Mateja Kavčič, nekdanja rokometašica Mlinotesta.

Uspešna akcija kriminalistov na območju Nove Gorice in v okolici Ajdovščine

Štirje slovenski državljani, med njimi tudi 70-letnik iz območja Ajdovščine, so skupno osumljeni kar 50 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in preprodaje drog. Heroin, kokain in MDMA so prodajali tudi v Italijo. Za dvojico, ki sta drogo dejansko prodajala, je sodnik odredil pripor.

Srečanje gospodarstvenikov Primorske v Ajdovščini

Ajdovščina bo jutri prizorišče pomembnega srečanja na katerem bodo številni gospodarstveniki spregovorili o Industriji 4.0, kaj je in kako se podjetja nanjo pripravljajo. Obenem bo potekala tudi slavnostna podelitev priznanj najboljšim inovatorjem severnoprimorske regije za leto 2018, priznanja pa bo podelil predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor.

Kako je, ko nastopaš na finalnem odru Evrosonga?

»Evrovizija 2018. Vsakoletno glasbeno tekmovanje, ki sva ga z navdušenjem spremljali prek TV ekranov v mlajših letih. Srečo sva imeli, da sva se preselile v Lizbono ravno v letu, ko je Portugalska gostila Evrovizijo.« Anisa Kete in Kaja Besednjak, plesalki ki sta nastopil na finalnem odru letošnjega Evrosonga. Več pa v spodnjih vrsticah.

Dijaki Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina odlični na državnem atletskem tekmovanju srednjih šol v Mariboru

Mnogokrat na našem portalu omenimo super rezultate in dosežke športnikov iz domačih krajev. Športni dosežki pa seveda zorijo že v šolskih letih in na šolskih tekmovanjih. Zato danes čestitamo dijakom in dijakinjam ajdovske srednje šole, ki so se iz Maribora vrnili zelo zadovoljni.

Akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev

Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina je začela z zbiranjem nevarnih odpadkov iz gospodinjstev, ki bo trajalo do 26. maja. Družba bo odpadke pobirala s premičnimi zbiralniki po različnih krajih občin Ajdovščina in Vipava.

Kolofon