Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Po več letih vendarle nadaljevanje obnove ceste čez Rebernice

V teh dneh se bo nadaljevala obnova hudo poškodovane magistralne ceste med Podnanosom in Razdrtim čez Rebernice. Obnova ceste, pomembne za lokalni promet, je bila napovedana še pred otvoritvijo hitre ceste Vipava - Razdrto pred več kot desetletjem, a so jo doslej izpeljali le v manjšem delu.

Na voljo občinski razpisi za leto 2020

Pred kratkim je Občina Ajdovščina včeraj na svoji spletni strani objavila več javnih razpisov, predvsem za športna in kulturna društva ter neprofitne organizacije. Na voljo je razpis za sofinanciranje izvajalcev na področju kulture in letnega programa športa ter razpis za sofinanciranje zaposlitev v nevladnih organizacijah za leto 2020.

Društvo Wada pripravilo že 23. Novoletno regato

Športno kulturno društvo Wada iz Ajdovščine je v Ankaranu organiziralo že 23. Novoletno regato, tradicionalno novoletno srečanje ljubiteljev morja in jadranja. Tokrat se je regate udeležilo in obenem tekmovalo 69 posadk, z več kot 300 jadralci. Večinoma gre za slovenske posadke, vsako leto pa se jim pridruži tudi kakšna posadka sosedov iz Italije ali Hrvaške. Več pa v spodnjem poročilu.

Izbrali so Naj prostovoljce v Občini Ajdovščina za leto 2019

Tudi letos se je pod okriljem Mladinskega sveta Ajdovščina izbralo Naj prostovoljca / Naj prostovoljsko in Naj prostovoljski projekt občine Ajdovščina 2018/2019. Nagrade so tokrat prejeli Saša Kobal, Meta Velikonja, Darja Benčina ter Društvo mladih Vozel. Čestitke vsem.

Mlinarke ostajajo neporažene v prvenstvu

Športni ligaški vikend je tokrat na parket ponovno poslal ajdovske rokometašice, ki z zmago v Velenju ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice. Kixi so pričakovano izpadli iz pokalnega tekmovanja, precej nesrečen poraz pa so doma, v derbiju proti Hidrii, doživeli ajdovski košarkarji.

Gledališče: Božična pesem

Dickensonova Božična pesem v prozi je spremenila božič. Ne samo, da ga je dvignila nad religijsko veljavo, temveč ga je tudi otoplila, grobo rečeno - sekularizirala, ustvarila iz njega tisti dan, ko bi si morali vsi seči v roke, si odpustiti morebitne nesporazume ter se med seboj imeti radi, vsaj tisti dan 25. decembra.

Mladi astronomi na srečanju v Ajdovščini

V soboto, 11. januarja, se je na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina, odvijalo državno tekmovanje v znanju astronomije. V Ajdovščini že sedmo leto zapored (poleg Ljubljane in Maribora) poskrbijo za organizacijo in logistično podporo tekmovanja, kjer se zberejo najboljši tekmovalci iz osnovnih in srednjih šol zahodnega dela države.

V Lokarjevi galeriji v Ajdovščini tokrat dela mlajših ustvarjalcev

V Lokarjevi galeriji je prvi razstavni termin v novem letu tradicionalno rezerviran za predstavitev novih članov Društva likovnih umetnikov Severne Primorske (DLUSP), ki so bili v društvo sprejeti v prejšnjem letu. Na skupinski razstavi Mozaik se tako predstavlja osem umetnikov z raznovrstnimi umetniškimi deli, od slik in fotografij do tapiserij.

Precej dela z nepridipravi na Ajdovskem

V zadnjih dneh so policisti na Ajdovskem precej časa posvetili iskanju nepridipravov, ki so vlomili v več poslovnih objektov, iz tovornjakov kradli gorivo, iz hiše v Hraščah pa odnesli zlatnino in gotovino. Starejša voznica se je z avtomobilom prevrnila na streho, na cesti proti Črnemu Vrhu pa so policisti ustavili močno vinjenega voznika.

V pripravi je nova tiskana izdaja Lokalnih Ajdovščina - vabljeni k sodelovanju

Septembra lani ste v poštnih nabiralnik našli tretji brezplačen izvod, tiskane izdaje Lokalnih Ajdovščina. Mnogi namreč še vedno radi vzamete v roke papirno klasiko, zato vam želimo približati naše vsebine tudi v tiskani obliki, kot nadgradnjo spletnega portala. Naslednja tiskana izdaja bo izšla v začetku meseca marca, zato vas vabimo k soustvarjanju vsebin ali pa k oglaševanju znotraj revije.

Kolumna: Mesojedec in pika

Pa ja ne mislite, da nas je narava, ki je sicer pomislila na dlačice v nosu, da nam prečistijo in ogrejejo zrak, preden ga vdihnimo v pljuča, pozabila opremiti z dovolj ostrimi čekani in kremplji, da bi si sami priskrbeli najboljše gorivo za svoj organizem.

Vlog: Sabalmoza - Skočila sva v morje

Spet je petek in spet je čas za našo vlog objavo. Tokrat se podajamo v glasbene vode in vam v ogled ponujamo domačo zasedbo Sabalmoza, ki se predstavlja z novim singlom Skočila sva v morje. Skladbo boste lahko v živo slišali jutri, v soboto, 18. januarja, v Klubu Baza, kjer si bo Sabalmoza delila oder s skupino Divje Jezero. Vabljeni k ogedu.

V Malih Žabljah končali s prenovo komunalne infrastrukture

Vas Male Žablje je bogatejša za popolno prenovo komunalne infrastrukture. Le to je v celoti pokrila ajdovska občina, ki je dodatno sofinancirala še hišne priključke. Zadovoljni so lahko tudi v tamkajšnjem zaselku Podhum, saj se tja pride po obnovljeni cesti.

Pridružite se prostovoljcem pri projektu Sopotniki

Projekt Sopotniki - brezplačni prevozi starejših oseb, je v Ajdovščini več kot odlično zaživel in močno olajšal življenje že več kot dvestotim uporabnikom. Ravno v tem tednu je z delom pričel tudi drugi sopotniški avtomobil, s tem pa se je pojavila potreba po novih šoferjih - prostovoljcih. Vsi, ki bi se radi projektu pridružili, vabljeni na kratko izobraževanje, ki bo v četrtek, 23. januarja 2020.

Povabilo mladim, ki bi radi postali DJ

Tokratna novica bo razveselila vse tise mlade, ki imajo željo in voljo postati DJ. Ekipa ajdovskega Monobeat-a želi podpirati lokalno sceno, zato v mesecu januarju 2020, prireja prvi dogodek PLDJ (Podpri lokalnega dj-a), kjer bo en ali več dj-ev imelo priložnost nastopiti na Monobeat dogodku v klubu Baza. Vabljeni.

Kolofon