Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Summer spark festival navdušil tudi letos

Petkov večer je bil ponovno v znamenju elektronskih ritmov. V budanjskem športnem parku se je zgodil že tretji Summer spark festival in ponovno navdušil številno mlado občinstvo ter dokazal, da ima dogodek iz leta v leto raste, pridobiva na kvaliteti in veljavi. Več v fotogaleriji Matica Slemiča in Klemna Batagelja.

GHD Lučine postregla tudi z dobrimi rezultati domačih voznikov

Konec tedna je v Lučinah potekala že 16. Gorsko-hitrostna dirka, tudi tokrat v organizaciji AMD Zvezda. Novega generalnega rekorda proge, ki ga od lanskega leta drži Čeh Janik Vaclav, vozniki žal niso postavili, a adrenalina in bencinskih hlapov željni gledalci zato niso nič manj prišli na svoj račun. Dobre vožnje so prikazali tudi domači mojstri volana.

Na Sinjem vrhu 23. mednarodna likovna kolonija Umetniki za karitas

Od 14. do 18. avgusta bo na Sinjem vrhu nad Ajdovščino potekala 23. mednarodna likovna kolonija Umetniki za karitas pod naslovom »Ljubezen je…« Obiskovalci pa vabljeni v četrtek, ko bo na Sinjem vrhu dan odprtih vrat.

Zaposleni v Agroindu si želijo ureditve razmer

Potem ko je stečajni upravitelj Agroinda Andrej Perdan 10. julija na dražbi premoženje družbe prodal družbi Agromib v lasti Avstrijcev, trenutno čaka na odločitev sodišča, ki mora k prodajni pogodbi podati soglasje. Avstrijski lastnik Agroinda pa napoveduje, da bo odkupil vse grozdje zadružnikov v Vipavski dolini. S kmeti so se že dogovarjali za ceno in način plačila letošnjega pridelka. V vinorodni dolini je pred trgatvijo tako končno malce več optimizma.

Spet je čas za Kinodejko v Ajdovščini

Po zaslugi ajdovskega kluba študentov imamo občani že vrsto let možnost uživati v poletnih kino predstavah pod zvezdami. Na parkirišču pred Hišo mladih se boste lahko tudi v tem poletju nagledali odličnih filmov, naslednjič pa boste uživali že v četrtek 17. avgusta, s filmom Psi brezčasja.

Kratka vikend zgodba: Cvetoča češnja

»Ali podgane v kanalizaciji obupujejo? Ali se branijo in poiščejo novo pribežališče? Če meniš, da spadaš v kanalizacijo, boš tam ostal. Če pa verjameš, da si zaslužiš v krošnjo, med cvetove, na sonce, boš tja prišel. Češnja je v svoje cvetove ujela oblake. Ne obupaj, ker drugi tako hočejo. Do oblakov imajo vsi enako daleč.«

Andrej Zaman začel svojo japonsko uživancijo

Domači ekstremni kolesar Andrej Zaman je začel svojo novi dogodivščino. Po lanskoletni avanturi čez Združene države Amerike je tokrat na vrsti Azija, natančneje Japonska, ki jo bo prekolesaril po dolžini. Brez spremstva, brez sodnikov, brez kakršnekoli pomoči, prepuščen sebi in svoji iznajdljivosti. Cilj je seveda priti živ in zdrav v cilj.

V živo z Mitjo Ergaverjem na MTB.SI

Ajdovec Mitja Ergaver bo čez dva tedna v italijanskem Val di sole branil mavrično majico, ki jo je prejel za lanskoletno osvojitev naslova svetovnega prvaka v kolesarskem štirikrosu. Kako potekajo priprave na tekmo leto in še marsikaj zanimivega pa izveste, če si ogledate intervju, ki ga je Mitja Ergaver opravil za spletni portal MTB.SI.

Vlog: Kako je lahko življenje še bolj lahkotno

Spet je teden naokrog, spet je petek in nadaljujemo z našimi vlog objavami. Tokrat vam v ogled ponovno ponujamo Marijo Zmosta, ki vam v današnjem svežem vlogu predstavlja intervju z Emo Bavcon, o tem kako je lahko življenje še bolj lahkotno. Priporočamo in vabimo k ogledu.

V Ajdovščini prijateljskih 3:3 med Slovenijo in Italijo

Ajdovski mestni stadion nadaljuje tradicijo kakovostnih nogometnih srečanj mlajših reprezentačnih selekcij. Tako sta se včeraj na ajdovski zelenici pomerili reprezentanci U-18 Slovenije in Italije. Tekma se je končala brez zmagovalca, gledalci pa so bili priča šestim zadetkom.

INCASTRA – Dan Ajdovske industrije in podjetništva

V septembru, natančneje 22. in 23. 9., bodo ajdovska podjetja odprla svoja vrata in predstavila svojo dejavnost širši javnosti. Dvodnevni dogodek bo namenjen predstavitvi in promociji ajdovskih podjetij. S tem namenom bodo organizirani vodeni ogledi v podjetjih in predstavitve ter zabavni program na osrednjem prizorišču, ki bo na ajdovskem letališču. Organizatorji k sodelovanju vabijo vsa ajdovska podjetja, ki želijo odpreti svoja vrata in predstaviti svojo dejavnost širši javnosti. Vabijo pa tudi prostovoljce, ki bodo pomagali ustvariti dogodek, ki bo v ponos Vipavski dolini.

Poletno dogajanje v Ajdovščini. Vabljeni na KAŠ-ev Letni vrt

V mesecu juliju je bilo v Ajdovščini precej zaspano in malce dolgočasno poletno vzdušje, ki ga je sem pa tja prevetril le kak enkratni dogodek. Je pa zato sedaj v avgustu toliko bolj živahno, po zaslugi Kluba ajdovskih študentov in njihovega, že 22. Letnega vrta. Oglejte si bogat program dogajanja.

Izjemen dosežek jamarjev na Kaninu

Jama Macola-Jarak-Huevos na zahodni strani Kaninskih podov je po novih ugotovitvah globoka več kot tisoč metrov, zanimiva pa je predvsem 500 metrov globoka enotna vertikala. Omenjeno jamo so ajdovski jamarji sicer našli že leta 2012, a so jamarji iz vse Slovenije potrebovali več let, da so se prebili globlje.

Kristijan Koren odslej v Bahrain-Meridi

Po Mateju Mohoriču se v kolesarsko ekipo Bahrain-Merida seli še en Slovenec, pogodbo za sezono 2018 je namreč podpisal Kristijan Koren, nazadnje član Cannondale-Drapaca. Primorec je s tem le še povečal slovensko kolonijo v Bahrain-Meridi, ki v tej sezoni šteje šest slovenskih kolesarjev. Še prej pa Korena čaka nastop na ajdovskih City games.

Znana ajdovska ekipa za City games

Še slab teden nas loči do super zabave na ajdovskem letnem kopališču, ko bodo ponovno na sporedu City games. Znana pa je že sestava ekipe, ki bo zastopala Ajdovščino in se poskušala prebiti v veliki finale. Zasedba je nadvse pisana in verjamemo, da uspeh ne bo izostal.

Kolofon