Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Projekt VIPava se nadaljuje tudi v letu 2022

Projekt VIPava, v katerem kot projektni partner sodeluje tudi Občina Ajdovščina, je sicer podaljšan do konca septembra 2023. Konec septembra 2021 pa so se zaključila zadnja gradbena dela na štirih, za ribe neprehodnih pregradah, na vtočnem delu Novakove mlinščice ter na območju nekdanjega meandra Vipave pri vasi Dolenje.

Trenutno v občinah Ajdovščina in Vipava s Covid-19 okuženih skoraj 1000 oseb

V sredo so po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ob 17.271 PCR-testih potrdili 10.288 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je bil 59,6-odstoten. Tudi na Ajdovskem smo zabeležili rekordne številke, števec novih okužb je pokazal 182, v sosednji Vipavi pa 68.

Ajdovsko Primorje v središču pozornosti. Tako in drugače.

Ajdovski nogometni klub je v teh dneh v središču pozornosti, tako v domačem kot tudi tujem okolju. Predvsem na Otoku je precej prahu dvignila ločitev zdaj že nekdanjega nogometaša Primorja, Matije Škarabota, na domačih tleh pa odmeva zbornik, ki je nastal pod taktirko Sandija Škvarča, v njemu pa je zbrana 100-letna zgodovina nogometa na Ajdovskem. Pestro pa je v teh dneh tudi v pisarni uprave kluba kjer se sestavlja igralski mozaik za spomladanski del sezone.

V prometni nesreči na hitri cesti izven Dolge Poljane huje poškodovan 28-letni češki voznik kombija

Včeraj so policijska in reševalna vozila odhitela na hitro cesto med Vipavo in Ajdovščina, saj se je pri naselju Dolga Poljana zgodila prometna nesreča, v kateri je bil češki voznik kombija hudo poškodovan. Neznanec pa je v eni od prodajaln na Ajdovskem odtujil kotni brusilnik, nekdo pa se je na parkirišču v Ajdovščini znesel nad osebnim avtomobilom.

Začela se je gradnja poslovne cone Pod Fructalom

Kmalu po začetku leta 2022 se je tik ob ajdovski obvoznici, nasproti bencinske črpalke MOL, začela gradnja nove poslovne cone v Ajdovščini. Poslovna cona Pod Fructalom bo v celoti komunalno opremljena, območje pa bo pridobilo tudi novo krožišče.

MDPM nastežaj odpira vrata sveži sapi kreativnosti in novim idejam

MDPM - Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina je v novo leto vstopilo polno novih moči in idej, pri tem pa bi ji prav prišla kreativnost in svežina novih moči. Dobrodošli vsi, vseh starosti in interesnih dejavnosti, ki se prepoznate v vabilu, da vstopite skozi vrata! Vabljeni.

Policisti potrdili indentiteto najdenega ženskega trupla v Črničah

S Policijske postaje Nova Gorica so danes sporočili več podatkov o ženskem truplu, ki so ga pretekli teden našli na kolovozni poti v neposredni bližini hitre ceste H4 v bližini naselja Črniče. Danes zjutraj je v Ajdovščini neprevidni voznik trčil v mladoletno peško, v ponedeljek je bil v naselju Duplje lažje poškodovan mlajši voznik avtomobila, na Slapu pa so včeraj vlomili v hišo.

Vabljeni k vpisu v vrtec za šolsko leto 2022/23

Začetek novega leta je vedno tudi čas, ko je potrebno najmlajše otroke vpisati v vrtec za prihajajoče šolsko leto. Tudi letos, kljub epidemiološkim razmeram, seveda ni nič drugače. Otroški vrtec Ajdovščina bo nove malčke medse sprejemal od ponedeljka 14. februarja pa do petka, 18. februarja. Ne zamudite.

Vse kar morate vedeti o delovanju bodočega namakalnega sistema Vogršček

Pred kratkim smo poročali o nameri ajdovske in vipavske občine, o vzpostavitvi namakalnega sistema Vogršček. Če bo šlo vse po načrtih bodo kmetje lahko svoje pridelke namakali leta 2028, a odprtih ostaja še precej vprašanj. Prav zato je občina Ajdovščina na svoji spletni strani objavila odgovore na tista, ki so najpogostejša.

V letu 2022 dobra dva milijona evrov za izboljšanje športne infrastrukture na Ajdovskem

Mnogi ste verjetno že opazili prenovljeno košarkarsko igrišče, ki stoji tik ob ajdovski Občini. V sklopu participativnega proračuna se je preplastilo podlago in na novo zarisalo črte. Dobrih 12 tisočakov vredna prenova je prinesla kvalitetno športno površino, okoli igrišča so že urejeni prostori za počitek, v nadaljevanju pa se pričakuje še zamenjava košev. Kmalu pa se bodo na Ajdovskem začele še nove investicije v športno infrastrukturo, v skupni vrednosti več kot dva milijona evrov.

Zdravstveni dom Ajdovščina zaradi navala na PCR testiranje znova poziva k strpnosti

V ponedeljek so po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ob 13.803 PCR-testih potrdili 8681 okužb z novim koronavirusom. Gre za največje število potrjenih primerov v enem dnevu doslej. Kot smo že poročali so številke visoke tudi v občinah Ajdovščina in Vipava zato iz Zdravstvenega doma Ajdovščina naprošajo za razumevanje in upoštevanje terminov za PCR testiranje.

Kolofon