Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

InCastra 2021: Fizioterapija UREDU Ajdovščina

Ljudska univerza Ajdovščina skupaj z Občino Ajdovščina tudi letos prireja InCastro - dan ajdovske industrije in podjetništva. Letos se sodelujoča ajdovska podjetja predstavljajo virtualno, dogodek pa se bo zaključil v soboto na ajdovskem Lavričevem trgu. Virtualne predstavitve objavljamo tudi na spletnem portalu Lokalne Ajdovščina in tako vam danes v ogled ponujamo Fizioterapijo UREDU iz Ajdovščine. Vabljeni.

Zahodna Slovenija med epidemiološko najslabšimi regijami v Evropi

V torek so v Sloveniji opravili 5930 PCR testov in potrdili 1186 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje. Pozitivnih je bilo 20 odstotkov testov. V bolnišnicah po vladnih podatkih zdravijo 384 covidnih bolnikov, 105 na intenzivnih oddelkih. Na najnovejšem epidemičnem zemljevidu Evropskega centra za preprečevanje bolezni je Slovenija edina država v Evropski uniji, ki je obarvana temno rdeče, prav naša regija pa je med epidemiološko najslabšimi v državi.

Občina Ajdovščina visoko na lestvici transparentnosti slovenskih občin

Da bi ponudili širši vpogled v transparentnost delovanja lokalne samouprave, predstavili dobre in slabe prakse ter podali priporočila, kako stanje izboljšati, so na inštitutu Danes je nov dan z Organizacijo za participatorno družbo ter Pravnim centrom za varstvo človekovih pravic in okolja izvedli raziskavo transparentnosti in odprtosti slovenskih občin. Ajdovščino najdemo tik pod vrhom lestvice.

InCastra 2021: DEZIS d.o.o. Ajdovščina

Ljudska univerza Ajdovščina skupaj z Občino Ajdovščina tudi letos prireja InCastro - dan ajdovske industrije in podjetništva. Letos se sodelujoča ajdovska podjetja predstavljajo virtualno, dogodek pa se bo zaključil v soboto na ajdovskem Lavričevem trgu. Virtualne predstavitve bomo objavili tudi na spletnem portalu Lokalne Ajdovščina in tako vam danes v ogled ponujamo podjetje Dezis. Vabljeni.

Lucijan Trošt nov vitez krvodajalstva na Ajdovskem

Prav poseben in plemenit razlog za veselje so imeli včeraj v štabu Rdečega križa v Ajdovščini. Lucijan Trošt iz Cola je namreč obeležil jubilejni stoti odvzem krvi, kar je storil na Centru za transfuzijsko dejavnost Nova Gorica v stari stavbi šempetrske bolnice. Gospod Trošt kri daruje od leta 1977, torej že 44 let in tudi zanj lahko rečemo, da ima solidarnost v krvi.

Začetek Gasilskega krožka v PGD Ajdovščina

Z oktobrom, mesecem požarne varnosti, se ponovno vrača gasilski krožek. Člani Prostovoljnega gasilskega društva Ajdovščina v svoje vrste vabijo vse otroke od 6. do 16. leta. Krožek bo potekal v dveh skupinah. Za mlajšo skupino (6 – 12 let) bo potekal ob sredah ob 17. uri, pričeli bodo že v sredo, 6. oktobra. Za mladince (12 – 16 let), pa bo krožek potekal ob petkih ob 17. uri, s pričetkom 1. oktobra. Vabljeni.

V prometni nesreči pri izvozu Ajdovščina huje poškodovana sovoznica

Ajdovski policisti so imeli v zadnjih urah precej dela predvsem s posredovanjem pri prometnih nesrečah. Ponoči je do nesreče prišlo pri izvozu iz hitre ceste H4, pri tem pa je bila ena oseba hudo telesno poškodovana. Policisti so posredovali še pri padcu z motornim kolesom, obravnavali pa so tudi poškodovanje avtomobila na parkirišču.

Na voljo štipendije za dijake in študente v občini Ajdovščina

Na spletni strani občine Ajdovščina je objavljen Javni razpis za dodelitev občinskih štipendij, štipendij za lokalno pomembne in deficitarne poklice ter nagrad za izjemne dosežke in uspehe. Na voljo so štiri štipendije za deficitarne poklice ter deset občinskih štipendij za dijake in študente iz socialno in ekonomsko šibkih družin. Razpis je odprt do 8. oktobra.

Fama Vipava še naprej neporažena, Kixi uspešno ob uvodu v novo sezono

Med vikendom so bili dejavni tudi nogometaši Boreasa, Fama Vipave ter malonogometaši Kix Ajdovščine. Precej hud poraz so zabeležili Boreasi, saj so bili nogometaši Košane strelsko zelo učinkoviti. Na lestvici 3SNL-Zahod tudi po tekmi s Postojno še naprej kraljuje Fama Vipava, začetek sezone pa je prinesel veselje v tabor ajdovskih Kixov.

Marku Žgavcu naslov državnega prvaka med mladimi vozniki

Dirkaški vikend je tokrat postregel z tradicionalno gorsko hitro preizkušnjo v Buzetu, kjer si je naslov državnega prvaka privozil mladi Mark Žgavec iz Vipave. AMZS Center kartinga in moto športa pa je bil prizorišče zadnje dirke sezone državnega prvenstva v kartingu. V najmlajši kategoriji se je z zmago proslavil Nik Brecelj.

V tem tednu na sporedu spletna ajdovska InCastra 2021

Ljudska univerza Ajdovščina s podporo Občine Ajdovščina tudi letos prireja InCastro – dan ajdovske industrije in podjetnitšva. Letos se bodo podjetja vsak dan med 20. in 25. septembrom predstavljala virtualno. Vabljeni k predstavitvi številnih poslovnih priložnosti – več kot 50 podjetij bo predstavilo svojo uspešno zgodbo. InCastro lahko spremljate na InCastrini spletni strani.

Član KK Ajdovščina, Martin Gerbec, je s slovensko reprezentanco U-17 postal evropski prvak v igri 3x3

Slovenska mladinska reprezentanca do 17 leta starosti se v Lizboni veseli naslova evropskih prvakov. Po uspešno opravljenem delu v skupinskem delu in zmagah nad Belorusijo in Izraelom, so v nedeljskem izločilnem delu drug za drugim padle še Srbija, Portugalska ter Ukrajina. Po finalni zmagi 19:14 se je tako lahko začelo veliko slavje v slovenskem taboru. V ekipi Slovenije je zaigral tudi Martine Gerbec, ki svoje košarkarsko znanje pili v Ajdovščini.

Ajdovska Garaža odpira svoja vrata v mesecu oktobru

V mesecu oktobru bo v Ajdovščini zaživel nov mentorski program, s katerim bodo mentorji mladim zadnje triade OŠ in dijakom SŠ približali tehnične vsebine na praktičen način. Ideja o brezplačnem programu se je porodila pri študentih tehničnih smeri, ki želijo mladim ponuditi možnost osvajanja novega znanja izven šolskih okvirov. Brezplačen program bo potekal enkrat na teden, v popoldanskem času na Vilharjevi ulici v Ajdovščini. Prijave so v teku!

Kolofon