Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mladi likovni ustvarjalci vabljeni k projektu Bit11Beat

Po enoletnem premoru zaradi epidemije koronavirusa se v Vipavski Križ vrača umetniški projekt Bit&Beat, ki nastaja v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih iz Ajdovščine. Tokratna enajsta edicija bo znova v obliki likovnega ekstempora, k sodelovanu pa ste vabljeni mladi ustvarjalci. Na sporedu v petek, 9. julija 2021.

Moja pobuda 2021 - Seznam idej, ki so uvrščene na glasovanje

Že v sredo, 23. junija in v nedeljo, 27. junija, se bomo občani in občanke Ajdovščine znova odpravili na volitve. Pravzaprav na glasovanje. Na sporedu je Moja pobuda 2021, participativni proračun, ki omogoča, da se sami odločimo, kam naj gre del občinskega denarja. V spodnjih vrsticah in povezavah najdete vse ideje, ki ste jih prispevali in o katerih bo moč glasovati.

Ulične delavnice za osnovnošolske otroke v Ajdovščini

Pestri ponudbi počitniških razvedril v Ajdovščini se pridružuje še Zavod Beta, ki vabi osnovnošolske otroke na Ulične delavnice. Počitniško varstvo na Uličnih delavnicah je namenjeno otrokom prve in druge triade osnovne šole, na voljo pa so štirje termini. Vabljeni.

Kolumna: Resnično tvoj je samo ta trenutek!

Kolikokrat si rečemo, da bomo nekaj naredili jutri, da bomo zadovoljni, ko… Svojo srečo, notranje zadovoljstvo, uresničenje svojih želja pogojujemo z nekaterimi zunanjimi dogodki in jih tako prestavljamo nekam v prihodnost. Rečemo si, da bomo zase poskrbeli, ko bomo imeli več časa, ko bodo otroci večji, ko bomo imeli več denarja, ko bo lepše vreme in podobno.

Fama sedaj tudi v Gorjanskem

Trgovsko podjetje Fama Vipava v skladu s svojo strategijo nadaljuje z odpiranjem novim poslovnih enot. Nove markete odpirajo v večjih podeželskih krajih ali v mestnih središčih. In tokrat so se odločili za Gorjansko pri Komnu, ki je tako rekoč na meji z Italijo. Ta del komenskega Krasa ima velike načrte za razvoj turizma in novi market bo le še dodatna spodbuda in ponudba.

Dvojne ajdovske stopničke na SloEnduro preizkušnji na Gorjancih

Zmagovalca druge dirke serije SloEnduro sta na razbeljenih Gorjancih postala mladinec Miha Smrdel (MBK Črni Vrh) in novinka Tjaša Fifer, ki pa ji dirkanje na dveh kolesih ni neznano. Ajdovsko kolesarsko čast so zastopali člani Kamplca in Črnega trna, do stopničk v svojih kategorijah sta se prebila Miha Jerkič in Gaja Kravanja.

79 tekmovalcev prijavljenih na tokratni reli po Vipavski dolini

Le še nekaj dni nas loči do novega dirkaškega spektakla v Vipavski dolini. Po eneoletnem premoru zaradi epidemije koronavirusa se vrača Rally Vipavska dolina, ki bo na sporedu v soboto, 26. junija. Tokrat žal brez superspeciala po ulicah Ajdovščine, zato pa z 79-imi tekmovalci na štartu. Med njimi tudi Martin Štucin, Rok Jerkič, Janko Čebron, Borut Bratina in drugi.

1000.si - Mnogi zmorejo, redki si upajo

1000.si v organizaciji Športnega društva Bikepacking Slovenija, katerega predsednik in idejni vodja je znani ultramaratonski kolesar Andrej Zaman, je 1008 km dolga bikepacking dirka z 11300 višinskimi metri po Sloveniji, s štartom in ciljem v Ajdovščini. 1000 km je sicer zelo kratka bikepacking razdalja, v svetovnem merilu gre za šprint varianto, a dovolj dolgo za popularizacijo te zvrsti kolesarstva v Sloveniji. Moto te preizkušnje je »Mnogi zmorejo, redki si upajo«.

Center za krepitev zdravja znova odpira svoja vrata

Ob koncu epidemije ponovno odpira svoja vrata Center za krepitev zdravja Ajdovščina. Delujemo v okviru Zdravstvenega doma Ajdovščina, njihovi programi so namenjeni vsem občanom Ajdovščine in Vipave. So ekipa navdušenih strokovnjakov s področja prehrane, gibanja, zdravega življenjskega sloga in duševnega zdravja, ki čutimo svoje poslanstvo v spodbujanju in podpori ljudi za zdrav življenjski slog. Vabljeni.

Drugo leto programa Mladost na burji se zaključuje

Mladost na burji je izviren program, v katerem so se povezali Občina Ajdovščina, Inštitut za mladinsko politiko, vrtec, osnovne in srednja šola, strokovnjaki na področju vzgoje in izobraževanja, nevladne organizacije in javni zavodi. S programom smo orali ledino v slovenskem prostoru in želeli med mladimi okrepiti pripadnost lokalni skupnosti in jih spodbuditi k aktivnemu sodelovanju pri ustvarjanju boljšega okolja za življenje in razvoj.

Hitro testiranje na Ajdovskem v tednu od 21. do 24. junija

Zdravstveni dom Ajdovščina obvešča, da bo tudi v tednu, od ponedeljka, 21.6. 2021 do četrtka 24. 6. 2021 izvajal hitro testiranje, ki bo potekalo podobno kot doslej. Na voljo bo v prostorih Mladinskega centra Hiša mladih v Palah. Na testiranje se ni potrebno posebej naročiti. S seboj morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja.

Vrtec v Vrhpolju se je prelevil v operno hišo Theodosius

V vrtcu Vrhpolje so v sklopu projekta SKUM med aprilom in junijem 5-krat gostili operno pevko, gospo Martino Burger. Preko srečanj s pevko so imeli otroci možnost prisluhniti številnim znanim arijam, spoznavali so svoje pevske zmožnosti preko upevalnih vaj in prepevanja otroških pesmi, gospa Burger pa jih je naučila tudi nekaj novih otroških pesmi in delov opernih pesmi.

Fotogalerija: Koncert Policijskega orkestra na Lavričevem trgu v Ajdovščini

30 let samostojne Slovenije smo v Ajdovščini, na Lavričevem trgu, počastili s koncertom Policijskega orkestra. Slavnostni govornik je bil podpredsednik Združenja SEVER in predsednik Društva veteranov SEVER Severne Primorske Angel Vidmar. Zbrane pa je pozdravil tudi župan Tadej Beočanin. Več v fotogaleriji za katero je poskrbela Polona Ipavec.

Kristijan Koren in Andi Bajc v deseterici najboljših v Kopru

Matej Mohorič je novi državni prvak v cestni preizkušnji. Kolesar Bahrain Victoriousa je najhitreje opravil s 172 km dolgo progo in po letu 2018 osvojil drugi naslov državnega prvaka. V vročem Kopru je bil drugi Jan Polanc (UAE Team Emirates), tretji pa Luka Mezgec (Bike Exchange). Med deseterico najboljših tudi Kristjan Koren in Andi Bajc.

Kolofon