Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Ajdovščini se bo zgodila prva Pašta fešta - Festival svežih testenin

V Mlinotestu letos obeležujejo 60. obletnico odprtja prve tovarne testenin na Ajdovskem. Prav na obletnico pa bodo otvorili tudi novo tovarno svežih testenin in priredili 1. Pašta Fešta, festival svežih testenin. Pridružite se in razvajajte brončice z jedmi iz Mlinotestovih testenin. Na prireditvi si bo mogoče ogledati in kupiti tudi umetniška dela iz testenin, ki jih bodo ustvarili v Varstveno delovnem centru Ajdovščina, enota Vipava in Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava (CIRIUS Vipava). Mlinotest bo zbrana sredstva od prodaje namenil omenjenim ustanovam.

Ajdovsko B4X tekmo dobil Matija Stupar, Polona Batagelj odlična v Španiji

Sobota in nedelja sta bili v Vipavski dolini tudi precej kolesarsko obarvani. V Ajdovščini je potekal Kolesarski festival, kjer je v nedeljo na B4X tekmi slavil Matija Stupar. Na Nanosu so okronali nove države prvake v vzponu, odlično pa je v Španiji tekmovala Polona Batagelj, ki je v drugi etapi Vuelte končala v deseterici najboljših. Kolesarski klub Črn Trn je obenem dosegel tudi lep uspeh na mariborskem Pohorju.

Evrogol Birse, zmaga Primorja in rokometašic Mlinotesta

Ligaški ples je v preteklem vikendu postregel z obilo razburljivimi tekmami. Zmage so se v zadnjih trenutkih srečanja veselili nogometaši Primorja in tudi ajdovske rokometašice. Poraz pa so žal podpisali rokometaši in nogometašice. V Serie A je blestel Valter Birsa, v 2 SNL pa Anel Hajrić. V rokometni ligi prvakov štirje goli Januša Lapajneta.

Na današnji dan: Slovenija je postala evropski prvak v košarki

Danes mineva točno leto dni od fantastičnega uspeha naše košarkarske reprezentance. V finalu v Istanbulu je Slovenija, skupaj z 7000 navijači, premagala reprezentanco Srbije in zasluženo slavila naslov evropskega prvaka. Sanje so se uresničile in država je slavila dolgo v noč. Obudite spomine na dogajanje izpred leta dni in poglejte, kako smo doživljali zadnje trenutke napetega finala proti Srbiji.

Vse najboljše Primorska - Vstala si v novo življenje

Komen je včeraj gostil osrednjo slovesnost ob prazniku vrnitve Primorske matični domovini. Slavnostni govornik, tržaški pisatelj in novinar Dušan Jelinčič, je poudaril, da je prav upor tisti, ki odlikuje primorskega človeka od kmečkih puntov dalje, ki mu je pomagal preživeti. Preberite si tudi čestitko župana Ajdovščine Tadeja Beočanina ob državnem prazniku.

S Primožem Velikonjo do znanja temeljnih postopkov oživljanja in uporabe defibrilatorja

Rdeči križ Ajdovščina obvešča o zanimivem tečaju, na katerem boste pridobili osnovno znanje temeljnih postopkov oživljanja in pravilne uporabe defibrilatorja dan kasneje pa si boste lahko brezplačno izmerili krvni tlak, holesterol ter sladkor. Tečaj bo potekal pod vodstvom Primoža Velikonje, odličnega reševalca po rodu iz Ajdovščine. Vabljeni.

4kros: Slavje Kevina Berginca pred Matijo Stuparjem in Timom Ježem

Ajdovščina je bila danes ponovno gostitelj državnega prvenstva v 4krosu. Na kolesarskem poligonu v Palah se je zbralo dobrih 30 tekmovalcev in okrog 300 gledalcev, ki so videli zanimive ter napete boje. V najelitnejši kategoriji je slavil Kevin Berginc pred Matijo Stuparjem in Timom Ježem, domači tekomovalci pa so slavili v nižjih kategorijah. Oglejte si fotogalerijo dogajanja in vabljeni na nedeljski del Kolesarskega festivala 2018.

Miti in resnice o prehrani

Prehrana je hvaležna medijska tema. Skoraj ni medija, ki ne bi ponujal kakšno »udarno« (ne)resnico o prehrani. Spomladi je Biotehniška fakulteta v Ljubljani organizirala 2. Simčičev simpozij pod naslovom : Prehranski miti. O priljubljenosti vsebin je pričala nabito polna predavalnica. Mite in resnice o prehrani so predstavljali strokovnjaki z Biotehniške in medicinske fakultete ter onkološkega inštituta. Več v spodnjih vrsticah.

Sopotniki v Ajdovščini zaživeli tudi v praksi

Danes dopoldan je tudi v praksi zaživela nova storitev, brezplačni prevozi starejših oseb, ki jo skupaj z Zavodom Sopotnik, zagotavlja ajdovska Občina. Gospo Anamarijo je v Novo Gorico in nazaj zapeljal kar župan, Tadej Beočanin. Še vedno pa vabljeni vsi, ki bi se radi programu Sopotnik pridružili kot prostovoljci.

Bliža se Incastra - Dan ajdovske industrije in podjetništva

Kmalu bo napočila dolgo pričakovana sobota, 22. septembra, ko bo odprla svoja vrata druga Incastra, dogodek, ki je namenjen predstavitvi in promociji ajdovskih podjetij in gospodarstva. Spoznajte Ajdovščino, mesto industrije in podjetništva in mnogih priložnosti. Že danes pa lahko sodelujete v zelo zanimivi nagradni igri.

Severnoprimorski župani potrdili nove projekte za razvoj regije

Župani severnoprimorske regije so na včerajšnji seji govorili predvsem o projektih, ki jih želijo v prihodnjih letih uresničiti v 13 severnoprimorskih občinah. V dogovoru za razvoj goriške razvojne regije je vključenih devet projektov, za katere je skupno namenjenih okrog 32,5 milijona evrov sredstev iz evropskih in državnih skladov.

Vlog: Tattoo za obletnico

Spet je teden naokrog, spet je petek in seveda nadaljujemo z našimi vlog objavami. Tokrat vam v ogled ponujamo vlog Ta slana sreča, za katerega skrbita Kaja in Erik Dietz, beseda pa največ teče okrog njune družinske sreče in vsakdanjih opravkov. Danes o svežih tatujih in opravljenem strokovnem izpitu. Vabljeni k ogledu.

Najboljša turistična kmetija so Arkade iz Črnič

Turizem v Vipavski dolini je pred dnevi prejel še eno priznanje. Spletni portal Siol vsako jesen ocenjuje turistične kmetije, ki pri slovenskih jedcih v ospredje stopijo v obdobju martinovanja in kolin. Med najboljšimi desetimi najdemo kar dve iz ajdovske občine, turistična kmetija Arkade iz Črnič se je zavihtela čisto na vrh, šesto mesto pa zaseda Penzion Sinji Vrh.

Novosti na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina

Začelo se je novo šolsko leto. Na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina se skozi vse leto dogajajo večji in manjši dogodki, za katere si želijo, da bi (tako kot dober glas) večkrat segli v deveto vas. Ker menijo, da bi vas nekatere dejavnosti utegnile zanimati, vam predstavljamo aktualno dogajanje na ajdovski šoli.

Kolofon