Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Skok v leto 2018 bo v Ajdovščini pester in poln zabave

Mesto Ajdovščina se že pripravlja na pravo decembrsko vzdušje, ko zadiši po praznikih in obdarovanju. V novo leto 2018 bo tokrat občane pospremila skupina Rok \'n\' band, organizatorji pa vas vabijo tudi k sodelovanu na Božično novoletnem sejmu. Še prej bo Ajdovščino obiskal Sv. Miklavž, v grajskem obzidju pa bo kmalu spet nared drsališče. Naj se veseli december prične.

Naraščajoča Vipava povzroča težave v prometu

Po včerajšni kratki zimski pravljici v Vipavski dolini, je danes slika popolnoma drugačna. Snega ni več, je pa zato dežja na pretek in marsikje tudi preveč. Že od jutranjih ur narašča reka Vipava, ki je marsikje že prestopila bregove, zaenkrat pa največ težav povzroča v prometu, predvsem v okolici Velikih Žabelj ter med Potočami in Brjami.

Slovenke zaključile z nastopi na svetovnem prvenstvu

V preteklem vikendu so bili v ligaški konkurenci dejavni le ajdovski košarkarji, ki so na gostovanju priznali premoč ekipi Hidrie. Svojo pot je na svetovnem prvenstvu, s porazom proti Švedinjam, zaključila slovenska ženska rokometna reprezentanca, do prvih slalomskih točk v sezoni pa se je prebil Štefan Hadalin, član SK Ajdovščina.

Na vipavski hitri cesti prihodnje leto testna protivetrna zaščita

Dars je z novogoriško družbo Projekt podpisal pogodbo za svetovalne in inženirske storitve za izvedbo dodatnih protivetrnih ukrepov na hitri cesti Razdrto-Vipava-Ajdovščina. Vrednost projekta je 609.738 evrov z DDV, tri načrtovana testna polja pa naj bi postavili prihodnje leto. Prihodnje leto tudi obnova dotrajanega vozišča priključka Ajdovščina.

Prezgodnje slovo igralca Jerneja Šugmana

Malce pred praznovanjem devetinštiridesetega rojstnega dne je danes zaradi srčne kapi umrl igralec Jernej Šugman. Za svoje delo na gledaliških odrih je prejel tri Borštnikove nagrade, nazadnje lani za izjemno vlogo v predstavi Kralj Ubu. Bil je član ansambla ljubljanske Drame, uveljavil pa se je tudi kot igralec v televizijskih serijah in filmih. Ob slovesu mu je zadnjo besedo namenil tudi Nejc Furlan.

Sport pole dance Ajdovščina osvojil medaljo v Torinu

Vadba Pole dance je v Ajdovščini prisotna že nekaj let in postaja eden priljubljenih športov deklet. Dekleta iz studia Sport Pole dance so se tokrat prvič udeležile mednarodnega tekmovanja v Torinu in se domov pripeljale z medaljo. Čestitke.

Zimska pravljica tudi v Ajdovščini

Le redko se zgodi, da v Ajdovščini in okolici zapade sneg, sploh če le ta pride brez zveste spremljevalke burje. Današnja nedelja pa je vendarle postregla z manjšo količino snega, ki so se ga razveselili številni prebivalci, najbolj pa otroci in družabna omrežja. Zimska pravljica žal ne bo trajala dolgo, zato si velja ogledati nekaj utrinkov današnje bele idile v mestu in okolici.

Moja pobuda prinesla Zgodovinski vodnik po Stomažu in Skriljah

Nedavno je luč sveta ugledala nova knjiga, zgodovinski vodnik z naslovom \'Stomaž in Skrilje\'. Knjiga je nastala v okviru projekta Moja pobuda participativnega proračuna Občine Ajdovščina. Avtor knjige je profesor zgodovine Tino Mamić, ki je kot novinar knjigo napisal v berljivem in zanimivem slogu. Vodnik je sad večletnega brskanja po tujih in domačih arhivih.

Šturski kemiki najboljši v državi

Ajdovska osnovna šola Šturje se ponaša še z enim odličnim uspehom, ki je plod dobrega dela in znanja v šolskih klopeh. Na državnem tekmovanju iz kemijskih poskusov za osnovne šole, so s poskusom Od vodnega kamna do fotosinteze dosegli naziv najboljšega v državi. Oglejte si za kakšen poskus pravzaprav gre.

Tekaški izziv 100 ob Mrzli reki prestavljen

Danes bi morala potekati nova športno rekreativna pustolovščina na ajdovskih tleh. Udeleženci bi se lahko udeležili prav posebnega teka »100 ob Mrzli reki«, čigar pobudnik je Andrej Zaman. Žal pa je bila narava tokrat močnejša in priredutev je danes odpovedana. Organizatorji bodo sporočili nadomestni datum.

V Ajdovščini največje drsališče na Primorskem

Drsališče, ki že stoji v ajdovskem grajskem obzidju bo ponovno prava poživitev v teh zimskih in prazničnih dneh. Da bo letos zadeva še boljša in še zanimivejša, pa so poskrbeli organizatorji, ki so tokrat postavili kar 500m2 veliko drsalno ploščo. Zabava se začenja v soboto, 9. decembra. Vabljeni.

V Vipavi pijani voznik zbil peški na prehodu za pešce

Okrog 19. ure se je včeraj v Vipavi v neposredni bližini Škofijske gimnazije Vipava zgodila huda prometna nesreča. Voznik osebnega vozila je na prehodu za pešce povozil dve mladoletni osebi, ki sta pravilno prečkali cesto. Ena izmed njih je bila v nesreči hudo poškodovana, je za STA povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik.

Zaključek adrenalinskih izkušenj za leto 2017

Sezona relija se je prevesila v zaključni del tudi za domači klub Ajdovščina Motoršport. Fantje in punce so se v novembru udeležili še dveh dirk, ki sta potekali na Hrvaškem, obakrat pa so z dobrimi vožnjami dosegli lepe rezultate. Veseli tudi, da so se na dirkah pojavili novi obrazi, za katere upamo, da jih bomo videvali tudi v prihodnjih sezonah.

Kolofon