Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

ROD Ajdovščina: Cilj brez plana ostane le želja

Učimo se celo življenje in tako tudi Razvojna agencija ROD Ajdovščina organizira različne delavnice. Prav v teh dneh sta se izvedli delavnici na temo novosti v turizmu in inovativnih pristopov razmišljanja. Sami se ravno tako udeležujemo raznih dogodkov, izobraževanj in na tak način prispevamo k boljši skupnosti. Vsak dan se lahko nekaj novega naučimo, zato vabljeni, da se udeležite raznovrstnih delavnic in izkusite bogato dogajanje Vinskih hramov Vipavske doline od Martina do Božiča.

Lokalne volitve 2018: V Ajdovščini trije kandidati za župana in devet list

Iztekel se je rok za vložitev kandidatur za letošnje lokalne volitve, ki bodo potekale v nedeljo, 18. novembra. Občinska volilna komisija je tokrat prejela tri kandidature za župana Občine Ajdovščina in devet list za občinski svet. Sočasno bodo potekale volitve še za člane svetov krajevnih skupnosti.

Dobrodošel nov vinski letnik 2018. Obiščite katerega izmed številnih dogodkov v čast vinarski tradiciji Vipavske doline.

Z današnjim dnem se odpirajo vrata številnih hramov Vipavske doline. Že dvajseto leto zapored se pričenja sklop prireditev, ki tradicionalno potekajo med martinom in božičem v Vipavski dolini. Z njimi se ob vikendih predstavijo naselja s svojo kulturno, umetniško in predvsem vinsko ponudbo. Okusite nov, odličen vinski letnik 2018. Pokušine vin so trenutno največji hit, kar poudarja tudi Lonely Planet, sloviti popotniški vodnik.

Na edinem predvolilnem soočenju v Ajdovščini nastopil le Tadej Beočanin

Sinoči je v prostorih ajdovske Hiše mladih potekalo soočenje kandidatov za župana Ajdovščine. No, pravzaprav ni šlo za soočenje, saj se je vabilu odzval le sedanji župan Tadej Beočanin, preostala dva kandidata pa sta se nastopu odpovedala. To je bilo tudi edino predvideno soočenje kandidatov pred županskimi volitvami, ki bodo v nedeljo, 18. novembra.

Vlog: Mamice so dolgočasne, govorijo samo o ...

Spet je teden naokrog, spet je petek in nadaljujemo z našimi vlog objavami. Tokrat vam v ogled ponovno ponujamo Marijo Zmosta, ki je se je že dodobra navadila vloge mamice. Danes torej o tem, kako mamice rade govorijo le o svojih otrocih in zakaj je temu tako. Vabljeni k ogledu.

Monika Hrastnik (Črn Trn) tretjič zapored Kolesarka leta

Ajdovski šport, predvsem pa kolesarski klub Črn Trn, je prejel še eno priznanje za svoje dobro delo. Primož Roglič in Monika Hrastnik sta namreč ponovno postala kolesarja leta po izboru Kolesarske zveze Slovenije, ki je zdaj že tradicionalno nagrade podelila na Večeru zvezd na Ljubljanskem gradu. Cestni kolesar in gorska kolesarka iz discipline spust sta bila najboljša že trikrat zapored.

Ajdovec Amer Čosić odlično zastopal slovensko ekipo gasilcev v ZDA

27. svetovno prvenstvo Firefighter Combat Challenge 2018 v Sacramentu, ZDA je končano. Slovenska ekipa, v kateri je bil tudi Ajdovec Amer Čosić, je dosegla izjemne rezultate med najboljšimi gasilci sveta. Med drugim se Slovenija veseli tudi naslova svetovnih podprvakov.

Zmaj Tee Curk Sorta bruha ogenj tudi v Londonu

V britanski prestolnici je v teh dneh potekala ena od večjih svetovnih turističnih borz WTM London. Na njej se je seveda predstavila tudi Vipavska dolina, precej pozornosti pa je požela tudi izvrstna skulptura zmaja, plod domače kiparke Tee Curk Sorta. Zmaj je bil osrednji element predstavitve Ljubljane, Ljubljanskega gradu in kulture slovenske prestolnice.

Ajdovski poklicni gasilci sklenili dogovor z občino

Po večmesečnih prizadevanjih za ureditev statusa poklicnih gasilcev v Gasilsko reševalnem centru (GRC) Ajdovščina so v Sindikatu poklicnega gasilstva Slovenije uspeli doseči dogovor z Občino Ajdovščina. Dogovor obsega spremembo statuta in pravilnika o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest v GRC Ajdovščina.

V Ajdovščini neznanec ukradel Halo pica vozilo

Policisti na ajdovskem v zadnjih dneh niso imeli pretiranega dela. Posredovali so pri poskusu vloma v župnišče v Črničah, obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Lozicah, največ preglavic pa jim je povzročil nepridiprav, ki je ukradel avtomobil, namenjen dostavi hrane na dom.

Nadaljuje se prenova glasbene šole v Ajdovščini

Po številnih zapletih, neupoštevanju rokov ter posledično prekinitvi pogodbe z izbranim izvajalcem, se energetska prenova nekdanje stavbe 2, vendarle nadaljuje. Odločitev o izbiri novega izvajalca del je opravljena in če bo šlo tokrat brez zapletov, bodo učenci vstopli v novo glasbeno šolo, septembra prihodnje leto.

Valvasorjev ultra tek prinesel nova zadovoljstva domačim ultramaratoncem

Za ultramaratonce takorekoč ni predaha, saj se takšna in drugačna tekmovanja ter druženja dogajajo skorajda vsak vikend. Tako je v minulem koncu tedna potekala vzdržljivostna preizkušnja Valvasorjeva ultra, ki sta se je udeležila tudi Anja Klančnik in Andrej Zaman. Z rezultatom sta oba lahko več kot zadovoljna.

Pojasnilo uredništva: Umik ankentega vprašanja s spletnega portala Lokalne Ajdovščina

Včeraj smo na našem spletnem portalu objavili anketo pred prihajajočimi Lokalnimi volitvami, ki bodo na sporedu v nedeljo, 18. novembra 2018. Sprva je anketa potekala dokaj normalno, kmalu pa je bilo jasno, da z oddanimi glasovi vendarle ni vse v najlepšem redu. Zato smo se v uredništvu odločili, da anketo umaknemo s spletnega portala. Hvala za razumevanje.

Ajdovec David Prosen z Artifex-i do naslova svetovnih prvakov

Ne zgodi se ravno pogostvo v življenju posameznika, da postane svetovni prvak. Prav ta občutek pa je pred kratkim doživel mladi Ajdovec David Prosen, ki je skupaj s plesno skupino Artifex osvojil naslov svetovnega prvaka v plesu, v kategoriji Hip hop članske formacije. Čestitke.

Na Waldorfski šoli Primorska rastejo, se učijo in povezujejo z lokalno in širšo skupnostjo

Z letošnjim šolskim letom je v Ajdovščini zaživela waldorfska šola. V novih šolskih prostorih so se kmalu prav lepo udomačili, kar res ni bilo težko, saj je šola svetla, prostorna in prijazna; še dodatno toplino pa so ji vdahnile učiteljice, starši in prijazni mojstri, ki so jo čez poletje skrbno urejali in pripravljali za njihove drage šolarje.

Kolofon