Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinotestov poziv pridelovalcem koruze

Že pred letošnjim začetkom sajenja koruze je ajdovska družba Mlinotest povabila domače pridelovalce k pogodbenemu sodelovanju in jim ponudila boljše pogoje odkupa. Mlinotest ponuja za koruzo poltrdinko vsaj 13 odstotkov višjo ceno glede na tržno ceno koruze zobanke, samo pridelovalcem v Vipavski dolini pa krijejo tudi strošek semena. Mora pa zato kmet s priporočenimi hibridi zasejati najmanj tri hektarje površin. Rok za prijavo je 15. marec.

Njen pogled v Lokarjevi galeriji

V Lokarjevi galeriji v Ajdovščini so v petek, 9. marca odprli izjemno zanimivo razstavo del članic Društva likovnih umetnikov Severne Primorske. Razstavljajoo: Tea Curk Sorta, Julijana Božič, Jana Dolenc, Polona Ipavec, Silva Karim, Olga Kolenc, Anja Kranjc, Ana Križnič, Polona Kunaver Ličen, Ana Maraž, Klavdija Marušič, Kristina Rutar, Teja Tegelj. Razstava bo na ogled do 31. marca. Vabljeni.

27. SOF: Kongresni program prinaša odlične vsebine

»Slavimo kreativnost, slavimo posel«, je slogan letošnjega 27. Slovenskega oglaševalskega festivala, ki bo potekal v Portorožu, med 12. in 13. aprilom 2018. V dvodnevnem festivalskem dogajanju bodo svoje zgodbe, znanje, ideje in izkušnje z obiskovalci delili številni mednarodni in domači strokovnjaki. Zgodnje prijave na festival so odprte do srede, 7. marca, do 14. ure. Tudi letos pa imajo mladi talenti možnost sodelovati na natečaju za mlade kreativce, prijave nanj so odprte do 25. marca. Vrhunec dogajanja bo v petek zvečer, ko bodo znani zmagovalci letošnje tekme.

Allstarke in surikate – kratek Jungov psihološki test

Ta test ima več različic, seveda. Če se ga boste lotili reševat, ne kukat na konec zapisa. Pojdite postopoma. Ne bo zabavno, če boste kukali, no! Ne razmišljajte o »prav« in »narobe«, odgovarjajte iskreno in za odgovor malo pobrskajte po sebi. Stvari si zapišite, seveda. Pa pri pridevnikih, ki opisujejo, ne se nazaj držat, res se ne. Meni je bilo žal, da sem se malo fino delala pa odgovarjala skoraj kot da me bo kdo ocenil. Kot da bo kdo ocenjeval moje rezultate. Ne tega delat. Sprostit pa zabavat pa nič nazaj držat.

4. Festival Labirint pod streho, talenti spet odkriti

V soboto, 10. marca se je v Ajdovščini, na OŠ Danila Lokarja odvil zaključni del 4. Festivala Labirint. Šola jespet pokala od otroškega znanja, vedoželjnosti in inovativnosti. Vsa dela so bila izvrstna in so rezultat dobrega dela učencev in podpore njihovih mentorjev in so navdušila člane komisij. Nekatera dela pa so še posebej izpostavili kot tista, ki dodatno izstopajo.

Pozor, jutri stavka v šolah in vrtcih

Jutri bo, kot je bilo napovedano, ponovno zaprta večina javnih vrtcev in šol. Tudi v Ajdovščini bodo varstvo priskrbeli le tistim vrtčevskim otrokom in učencem prve triade, ki jih starši res ne morejo dati drugam in so to že predhodno sporočili. V enajstih mestih po vsej državi bodo opoldne potekali protestni shodi.

Bodo ajdovsko sosesko Ribnik SB2 gradili Kitajci?

Ajdovska podjetje Pipistrel se podaja tudi v gradbene posle, v okviru projekta Jurong, ki predvideva postavitev letalskega in turističnega centra ob kitajskem mestu Jurong, bodo namreč skupaj s kitajskim partnerjem gradili tudi stanovanjsko naselje. Kitajski gradbinec pa je zainteresiran tudi za gradnjo v Sloveniji.

Antonu Vidmarju priznanje za življensko delo v športu

Športna zveza Ajdovščina je v petek podelila tradicionalna priznanja za športne dosežke v letu 2017. Nagrado za življensko delo v športu je prejel Anton Vidmar, za pomembne dosežke na domačem in mednarodnem področju pa so podelili zlata, srebrna in bronasta priznanja. Oglejte si tudi fotogalerijo dogajanja.

Kristijan Koren uspešno končal Tirreno - Adriatico

V polnem teku je tudi kolesarska sezona. Najboljši cestni kolesarji so te dni zbrani na različnih dirkah po Evropi. Kristjana Korena smo včeraj lahko videli v dolgem, a žal neuspešnem begu na dirki Tirreno - Adriatico, Polona Batagelj pa se v teh dneh bolj posveča treningu, kot pa dirkam.

Dve zmagi in trije porazi za ajdovske ekipe

V preteklem vikendu so bile na delu prav vse ajdovske ligaške ekipe, ki so dosegle dve zmagi in tri poraze. Novih točk so se v primorskem derbiju razveselile Mlinarke, podobno pa je bilo vzdušje tudi v košarkarskem taboru. Malce manj veselja pa je bilo med ajdovskimi rokometaši ter nogometaši in nogometašicami.

Konec parkiranja na ajdovskem Lavričevem trgu

Malce lepše vreme je poskrbelo, da se pospešeno nadaljujejo dela na prenovi ajdovske Kastre. To pa je vzrok, da se danes zapira večina parkirišč na Lavričevem trgu. Ves čas trajanja prenove pa bo preko trga omogočen promet za dostavo.

Praznik ajdovskih planincev

V petek, 2. marca, so se zbrali ajdovski planinci v Dvorani prve slovenske vlade na svojem vsakoletnem zboru. Pridružili so se jim nekateri planinski prijatelji iz drugih planinskih društev. Srečanje pa je s svojo udeležbo počastil tudi župan, Tadej Beočanin.

Konec marca spet čas za nove pobude občanov

Moja pobuda, projekt občine Ajdovščina, se je izkazal kot zelo dobrodošel, doslej pa je bilo uresničenih 14 od 31. izglasovanih pobud, ki so jih predlagali občani. Že kmalu pa bo na voljo nova priložnost za ideje in pobude, ki bodo prišle na vrsto v naslednjih letih.

Super uspeh ajdovskih osnovnošolcev

V mesecu februarju so super uspeh dosegli ajdovski osnovnošolci iz Osnovne šole Danila Lokarja, ki so si na tekmovanju »The World Scholar\'s Cup«, v Ljubljani, z znanjem priborili pot na svetovno tekmovanje »Global Round«. Čestitke.

Kolofon