Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Prvenec Luke Štora na prvoligaških igriščih

Ajdovski rokometaši tudi na gostovanju v Ljubljani niso našli poti iz krize in so doživeli nov visok poraz proti ekipi Slovana. Poraz so na gostovanju v Idriji vknjižili tudi ajdovski košarkarji, za veselje pa je poskrbel nogometaš Aluminija, Luka Štor, ki je prvič zadel na prvoligaški sceni.

Odlična popotnica rokometašic Mlinotesta pred začetkom končnice

Sobotni program zadnjega, 18. kola, v 1. A ženski rokometni ligi je prinesel novo domačo zmago rokometašic Mlinotesta. Ajdovke so bile s 24:22 boljše od rokometašic Celja in tako potrdile zaslužen vstop v končnico za prvaka. Junakinja tekme je bila znova odlična vratarka Anamarija Klemenčič.

Težka, a zaslužena zmaga Primorja v uvodu spomladanskega dela prvenstva

Z domačo tekmo proti Izoli so v spomladanski del sezone vstopil tudi nogometaši Primorja. In to uspešno, saj so z golom Kodermaca, v 87. minuti, zasluženo premagali goste iz Obale. Številni novi obrazi v rdeče –črnem dresu so dokazali svojo kakovost in se, pred okrog 300 gledalci, predstavili v dobri luči. Prihodnjo nedeljo na sporedu derbi proti Vipavi.

Vlog: Pridi z menoj v frizerski salon

Spet je teden naokrog, spet je petek in spet je čas za novo vlog objavo. Tokrat vam v ogled, po daljšem času, ponujamo Nevo Boškin, ki vam v svojem današnjem posnetku razkrije novo super in pomladno pričesko. Zanjo je poskrbela ajdovska frizerka Sara Slamič. Vabljeni k ogledu.

Na vipavskem bomo zaščitili hribskega škrjanca

Projekt VIPava, ki je financiran iz kohezijskih sredstev EU za območja Natura 2000 ima namen ohranjanja in izboljšanja stanja ogroženih živalskih vrst in habitatov v Vipavski dolini. Ena od ogroženih vrst projekta je hribski škrjanec, ki naseljuje tudi hribovito področje nad vasjo Gojače, njegov habitat pa postaja žal vse manjši.

Umik Občine Ajdovščina iz soustanoviteljstva Univerze Nova Gorica

Na zadnji seji občinskega sveta Ajdovščine so svetniki med drugim sprejeli tudi sklep o izstopu iz soustanoviteljstva Univerze v Novi Gorici. Občina bo delovanje univerze še naprej podpirala, pred dokončnim izstopom pa morata s tem soglašati še ostala dva soustanovitelja.

Pomoč pri plačilu zdravstvenega zavarovanja

Po dostopnih podatkih je bilo konec lanskega leta na območju Upravne enote Ajdovščina 76 oseb brez obveznega zdravstvenega zavarovanja. Še več je tistih, ki nimajo urejenega dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Območno združenje Rdečega križa Ajdovščina bo nekaterim lahko pomagalo.

Nizke temperature ogrožajo ogrožajo marelice

Visoke temperature v zadnjih tednih so spodbudile marelice, da so začele cveteti več kot dva tedna prej, kot je bilo to povprečno v zadnjih letih. Ker so temperature ponekod v Vipavski dolini padle pod ničlo, obstaja tveganje, da je to sadno drevje prizadela pozeba.

Zagorela odslužena vozila na Slapu pri Vipavi

Policisti so niso imeli v zadnjih dneh precej dela na ajdovskem, so pa vseeno obravnavali nekaj tatvin, vožnjo pod vplivom alkohola, manjšo prometno nesrečo, skupaj z gasilci pa so odhiteli na Slap, kjer so obravnavali požar več starih in neregistriranih vozil. Voznik je na cesti Selo - Črniče povozil srno.

Ajdovščina na sejmu v Cannesu predstavlja investicijske priložnosti

Slovenija se tudi letos predstavlja na mednarodnem investicijsko-nepremičninskem sejmu MIPIM v francoskem Cannesu. V organizaciji agencije Spirit in Mestne občine Ljubljana se s sloganom Slovenia. Green. Creative. Smart. promovira kot primerna lokacija za tuje neposredne investicije, vlagateljem se bo predstavilo tudi 11 projektov, med njimi tudi dva ajdovska.

Športni utrinki Primoža Breclja v Galeriji Hiša mladih

V torek, 12. marca, so v ajdovski Galeriji Hiša mladih, odprli zanimivo fotografsko razstavo domačega avtorja Primoža Breclja, z naslovom Šport. Razstava prikazuje utrinke iz ajdovskih ligaških tekem, predvsem nogometa in rokometa. Na ogled do 28. marca 2019. Vabljeni.

V Vipavskem Križu na ogled lutke, maske in ilustracije Eke Vogelnik

V petek, 8. marca, so v Galeriji Vipavski Križ odprli izjemno zanimivo razstavo lutk, mask in ilustracij priznane slovenske ustvarjalke Eke Vogelnik. Razstavni projekt obsega prerez avtoričinega delovanja na področju ilustracij in lutk. Tokrat so premierno razstavljeni tudi akvareli živali – opice, pava in prašičev. Razstavo dopolnjuje še serija desetih gledaliških plakatov, večina je v tehniki sitotiska, ki jih je Eka Vogelnik naredila za predstave po slovenskih gledališčih (od 1985 do 1999). Dela bodo na ogled do 31. marca 2019. Vabljeni k ogledu.

Drevo kot simbol učeče se skupnosti

Ljudska univerza Ajdovščina v letu 2019 obeležuje 60. obletnico delovanja. V tem času so s številnimi predavanji, delavnicami, izobraževalnimi programi, seminarji, okroglimi mizami in strokovnimi dogodki širili znanje med ljudi. Del te uspešne zgodbe predstavljajo tudi prebivalci vseh krajevnih skupnosti v Občini Ajdovščina. Ob visokem ljubitelju, ki ga obeležujejo so se odločili, da v vsaki izmed 27 krajevnih skupnosti posadijo drevo in tako pustijo poseben pečat. Pečat, ki predstavlja simbol znanja in krepitve učeče se skupnosti.

Politične igrice med koalicijo in opozicijo se nadaljujejo

V četrtek so se ajdovski svetniki in svetnice sestali na svoji 4. redni seji. Obdelali so 11 točk dnevnega reda, med njimi tudi izstop iz soustanoviteljstva Univerze v Novi Gorici, največ prahu pa je znova dvignila poteza strank SDS in NSi saj so člani omenjenih strank ponovno odstopili iz mest v delovnih telesih in odborih.

Rokometašice Mlinotesta v boj za najvišja mesta

V tokratnem ligaškem vikendu so sijajno zmago v Novem Mestu dosegle Mlinarke, saj so si z njo priborile ligo za prvaka in uvrstitev med štiri najboljše v državi. Vse slabše pa se piše ajdovskim rokometašem, ki jih po domačem porazu z Rudarjem čaka srdit boj za obstanek. Zmage so se veselili tudi Kixi in košarkarji KK Leone, neuspešne so bile ajdovske rokometašice. Anel Hajrić je v uvodnem krogu spomladanskega dela 2SNL dosegel dva zadetka.

Kolofon