Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

30 let dobraveljskega tamburaškega orkestra

V soboto zvečer zvečer so v dvorani Kulturnega doma Dobravlje pri Ajdovščini zadonele tamburice tamburaškega orkestra Danica iz Dobravelj. Praznovali so 30. letnico delovanja, pravzaprav pa 32. letnico, saj jim je praznovanje dvakrat preprečila epidemija.

Ivo Boscarol doniral Škofijski gimnaziji Vipava 50.000 evrov

Podjetnik Ivo Boscarol in ravnatelj Škofijske gimnazije Vipava Vladimir Anžel sta včeraj podpisala donatorsko pogodbo v višini 50.000 evrov. Donacija bo namenjena trenutnim potrebam šole, ohranjanju kakovosti pouka brez združevanja oddelkov, posodobitvi naravoslovnih laboratorijev in nakupu komunikacijske tehnologije, so sporočili z gimnazije.

Primorje vse bolj krepi svoje vrste

Ajdovsko Primorje je v polnem teku priprav na novo sezono, ki prične v nedeljo, 31. julija. Poročali smo že o odhodih nekaterih igralcev iz kluba, vse več pa je tistih, ki bodo prvič oblekli rdeči dres. Med njimi tudi nekdanji napadalec ruskega prvolgaša Rubina iz Kazana. Znan je že razpored prijateljskih tekem pred sezono, Ajdovci se bodo obenem pomerili tudi z dvakratnim italijnskim prvakom.

Čas je da se ajdovske generacije ponovno zberejo. V petek in soboto na Lavričevem trgu!

Vse je pripravljeno za petkov in sobotni spektakel na Lavričevem trgu v Ajdovščini. Čas je, da se ajdovske generacije znova zberejo in zagotovo številni publiki predstavijo svoje glasbene uspešnice iz nekdanjih ter dnašnih časov. Vabljeni na Koncert generacij, ki bo na sporedu prvega in drugega julija.

Lep ajdovski uspeh na državnem prvenstvu modernih tekmovalnih plesov

V Medvodah je pretekli teden potekalo državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih. Na prvenstvu sta nastopili tudi ajdovski plesni šoli EL1 in ADC ter se domov vrnili z lepimi rezultati, ki so obenem tudi vstopnica za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo potekalo v mesecu oktobru. Navdušil pa je tudi mladi Jon Ličen, z osvojenim srebrom v breakdance tekmovanju. Čestitke.

Učenci OŠ Col na oglarskem dnevu

Z današnjim dnem se začenjajo čisto prave poletne počitnice za vse učence osnovnih in srednjih šol. Tudi za tiste iz Osnovne šole Col, kjer so si junijske šolske dneve popestrili s prav posebno dogodivščino. Obiskali so oglarsko kopo in se ob tem marsikaj koristnega naučili.

Ajdovski Občinski svet pred 30. redno sejo

V torek, 28. junija, se bodo ajdovski občinski svetniki ponovno sestali, tokrat na trideseti redni seji, ki bo potekala v sejni sobi Občine Ajdovščina. Na dnevnem redu jih čaka enaindvajset točk, med drugim bo beseda tekla o rebalansu proračunu, svetnice in svetniki pa se bodo seznanili s Študijo modela organiziranja šolskih okolišev za OŠ Danila Lokarja in OŠ Šturje, Ajdovščina.

Še en odličen dan za ajdovski kolesarski enduro

V Zagorju ob Savi se je nadaljevala letošnja sezona kolesarske serije SloEnduro. Tudi peta tekma je prinesla precej veselja v tabor ajdovskega Kamplca in Črnega trna, saj so njihovi člani kar devetkrat stopili na oder za zmagovalce. Ajdovščina pa je imela predstavnika tudi na evropskem BMX pokalu v latvijski Valmieri. Barve Črnega trna je zastopal Nik Prek.

Kristijan Koren osvojil naslov državnega prvaka v cestni vožnji

Kdor čaka, dočaka! Kristijan Koren je danes z odlično vožnjo, pri svojih 35-ih letih, osvojil svoj prvi naslov državnega prvaka v cestnem kolesarstvu. Na krožni stezi v Mariboru je po desetih razgibanih krogih oziroma 167 km ugnal Matevža Govekarja na drugem in Luko Mezgeca na tretjem mestu. Čestitke!

Številne gradnje v Ajdovščini v polnem teku

Mesto Ajdovščina je v tem obdobju polno gradbenih strojev, ki na razno raznih gradbiščih pomagajo pri gradnji številnih novih investicij. H koncu gre gradnja Hiše dobre volje v Palah, začela se je gradnja gimnastične dvorane in doma starejših občanov, lepo pa nareduje tudi stanovanjska rezidenca Lotus.

Novo vodstvo Območne obrtno-podjetniške zbornice Ajdovščina

David Pizzoni, lastnik podjetja Veltra, ostaja na čelu ajdovske Območno obrtno-podjetniške zbornice Ajdovščina, katere osnovna naloga je zastopanje interesov svojih članov, obrtnikov in podjetnikov. Poslanci novoizvoljene skupčine so mu pred dnevi na svoji prvi seji zaupali in hkrati podaljšali mandat vse do leta 2026.

Vlog: V oddaji Ljudje in zemlja o namakalnem sistemu zgornje Vipavske doline

Spet je petek in spet je čas za našo novo vlog objavo. Tokrat precej aktualno, saj dolgo obdobje brez padavin povzroča precej škode kmetovalcem. Rešitev se skriva v namakalnem sistemu Vogršček, o katerem je tekla beseda v oddaji Ljudje in zemlja. Vabljeni k ogledu.

V Ajdovščini štart prav posebnega jadralnega prvenstva

Precej živahno je bilo danes dopoldan na Lavričevem trgu v Ajdovščini. Na štartu so se zbrali udeleženci državnega prvenstva v »Hike&Fly« letenju, ki bodo v naslednjih treh dneh poskušali čim hitreje priti na cilj v Kranjsko Goro. Na tekmovanju sodeluje več kot 20 jadralnih padalcev.

Z glasbo v svet pravljice

V mesecu juniju se zaključuje šolsko leto. Slavnostni zaključki se dogajajo tako v šolah kot v vrtcih. Tudi v Otroškem vrtcu Ajdovščina, enota Ribnik II., so zaključili šolsko leto v prav posebnem slogu. Povabili so priznano primorsko pevko Tinkaro Kovač. Z veseljem se je odzvala povabilu, saj v zadnjem času zelo rada sodeluje tudi z otroki. V Bukovici namreč izvaja glasbene urice z najmlajšimi.

Mlada in starejša bitje Laure Ličer v Galeriji Hiša mladih

Kulturno dogajanje v mestu so popestrili v Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih, kjer vam je v tamkajšnji galeriji na ogled likovna razstava »Mlada in starejša bitja«. Z njo se predstavlja Laura Ličer, mlada in nadarjena umetnica, ki smo jo pred leti že imeli možnost spoznati v galeriji Hiše mladih. Vabljeni, zanimiva likovna dela bodo na ogled do 20. julija 2022.

Kolofon