Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke na vrhu lestvice

Vse več ligaških tekmovanj že v polnem pogonu. Uspešne rokometašice in nogometaši Škola, visok poraz Kixov.

Rokometašice Mlinotesta so uvodno srečanje nove sezone prve ženske rokometne lige odigrale na domačem igrišču. V goste jim je prišla ekipa Brežic, ki pa ni bila dorasel tekmec razigranim ajdovkam. Mlinarke so zaradi visoke zmage že po prvem krogu na vrhu lestvice.

Mlinotest Ajdovščina - Brežice 33:16 (16:9)

Nogometaši ajdovskega Škola so na domačem igrišču zmagali ekipo Ilirske Bistrice. Za Škou je dvakrat zadel Petrovčič, po enkrat pa sta mrežo gostov zadela Lazarevič in Krapež.

Škou Ajdovščina: Ilirska Bistrica 4 : 0 (2 : 0)

V Ajdovščino se je ponovno vrnil prvoligaški futsal in na tribune športne dvorane privabil lepo število gledalcev. Domači nogometaši, ki so proti favoriziranim gostom iz Litije, potihoma pričakovali ugoden rezultat, so hladen tuš doživel že v drugi minuti srečanja, ko je s strelom od daleč, mrežo domačega vratarja Djukića, načel Ručna. Že v šesti minuti pa nov šok za domače, ko je za litijane rezultat povišal Jelić. Ajdovci so nato strnili svoje vrste in si s precejšnjo mero borbenosti, v nadaljevanju polčasa priigrali nekaj lepih priložnosti za gol, vendar žoga ni  zadela mreže ali pa se je izkazal vratar gostov. V drugi polčas so igralci Litije vstopili silovito in že po dveh minutah je na semaforju pisalo 0:4 za goste. Zadela sta ponovno Ručna un Šturm. Ajdovci so kljub zaostanku še naprej igrali precej odprto, že od 25. minute tudi brez vratarja, vendar kljub vsemu pokazali premalo, da bi resno ogrozili nasprotnika. Litijani so s protinapadi hitro napolnili domačo mrežo, štirikrat je v polno meril Borut Ručna. Za Kixe je častni gol, v 33. minuti dosegel Fabčič. Vseeno pa velja pohvaliti domače igralce za borbenost in požrtvovalnost, kljub visokemu porazu, ki ni najbolj realen pokazatelj dogajanja na igrišču.

Matic Nagode, trener Kixov:
»Litija je zasluženo zmagala. Nekaj mojih fantov se bo morala zavedati, da to niso vaške lige, nekaterim pa so se zatresle hlače.«

Kix Ajdovščina : FC Litija 1:9 (0:2)

 

Foto: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#rokomet, #šport

Kolofon