Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Elle nagrada za Hano Karim

Ajdovska oblikovalka nakita Hana Karim je prejela prestižno nagrado revije Elle, v kategoriji Mladi talent.

Elle Style Awards je eden od najpomembnejših dogodkov na našem modnem koledarju. Gre za ugleden mednarodni modni dogodek, katerega nagrade za najboljše ustvarjalne dosežke na modnem področju in drugih področjih, povezanih z življenjskim stilom, so prvič podelili v Londonu leta 1997. Prestižna priznanja so v svetu prejela nekatera najbolj znana imena s področja zabavne industrije in mode.

Včeraj je v Grand Hotelu Union, v Ljubljani, potekal tretji slovenski gala dogodek Elle Style Awards, ki  je zaživel z uspehi ljudi, ki so se jim na uredništvu revije Elle želeli zahvaliti za njihova dela, le sedem pa je bilo tistih, ki so večer zaključili s posebnim priznanjem. Milena Eber Štimac, JSP, Hana Karim, Jaša Mrevlje Pollak, Nika Zupanc, Prisha Justinek Alfirev in Milenika Shoes so znamke in imena, ki so v letošnjem letu pokazale največ ustvarjalnosti na modnem področju in drugih področjih, povezanih z življenjskim stilom.

Tokratna zmagovalka v kategoriji mladi talent je diplomantka likovne pedagogike na pedagoški fakulteti Hana Karim, nedvomno obetavna oblikovalka nakita, doma iz Ajdovščine. Z njegovim oblikovanjem se ukvarja že od otroštva, pot pa jo je počasi odnašala v eksperimentalne vode in njen nakit se je izrazno vedno bolj bližal miniaturnim skulpturam, ki jih lahko nosimo. Pa vendar je še vedno ostal nosljiv, vendar le za tiste, ki imajo pogum in želijo izstopati, kajti te drzne kreacije, ki pripovedujejo vsaka svojo zgodbo, vzbujajo veliko pozornosti. Na splošno mlada ustvarjalka sledi izčiščenim oblikam, ki pa kljub temu nosijo njen unikatni podpis. Njeno delo je zaznamovano s keramiko, ki ji omogoča ogromno nepredvidljivih metamorfoz in, kot pravi, v določenih kreativnih procesih ta zapleten medij prevzame celo nadzor. Do zdaj je ustvarila sedem kolekcij, Geometric/Organic in Forminora, Transitions I in II, Feathers and Stones, Bipolar/Shape of Mind ter Relics of a Modern Man, trenutno pa je v nastajanju kolekcija nakita, v kateri prevaja starodavno Mezopotamijo v sodoben nakit in s katero želi opozoriti tudi na uničevanje kulturne dediščine na Bližnjem vzhodu. Razstavljala je že tudi izven naših meja.

Ostali nagrajenci:

Elle moški

Nagrado je prejel slikar in performer Jaša Mrevlje-Pollak, ki od maja do novembra letos na odru beneškega bienala predstavlja Slovenijo.

Elle ženska

Priznanje je prejela produktna oblikovalka Nika Zupanc, ki je zaradi edinstvene oblikovalske govorice hitro postala prava zvezda na nebu produktnega oblikovanja.

Oblikovalec modnih dodatkov

Nagrada je šla v roke Mileni Hrastnik in Dušanu Francu Hrastniku, ki sta od leta 2013 podpisana pod blagovno znamko Milenika Shoes.

Model

Nagrado je prejela Prisha Justinek, varovanka agencije Immortal Model Management, ki je vsekakor med opaznejšimi slovenskimi modeli.

Življenjsko delo

Nagrado za življenjsko delo je prejela Milena Eber Štimac, ki vodi družinsko podjetje z 90-letno tradicijo EBER krznarstvo.

Elle nagrajenci 2015

   

 

 

Lokalne Ajdovščina

#mladi, #moda

Kolofon