Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lep zaključek sezone za triatlonce

Člani ajdovskega triatlon kluba so uspešno nastopili na državnem prvenstvu v half ironmanu, ki je potekalo v hrvaškem Poreču.

V Poreču, na hrvaški obali jadranskega morja, je v nedeljo potekala polovična izvedba ironman triatlona, tako imenovani "half ironman". Tekma je obenem štela tudi za državno prvenstvo Slovenije. Pred tekmovalci je bil velik izziv, premagati so morali najprej 1900 metrov plavanja, nato prekolesariti 90 kilometrov, za konec pa še preteči 21 kilometrov. V skupni uvrstitvi je to najhitreje uspelo hrvatu Andreju Vištici, ki je s progo opravil v času treh ur in štiriinpetdesetih minut.

Dobro pa so se odrezali tudi domači tekmovalci in tekmovalka. V kategoriji Elite je Matjaž Kovač zasedel skupno 16. mesto, med slovenci pa je pristal na odličnem šestem mestu, s časom 4h in 19 minut. Člani ajdovskega triatlon kluba pa so dosegli naslednje rezultate: V kategoriji M25 je Matic Batagelj (5h05'54"73) zasedel skupno 7. mesto in 6. med slovenskimi tekmovalci. V kategoriji M35 je nastopil Uroš Medvedec (5h00'43"66) in se v skupni uvrstivi zavihtel na 16. mesto ter 10. mesto med slovenskimi udeleženci. V kategoriji Ž45 pa je članica ajdovskega kluba Metka Jug (5h32'07"02) zasedla tretje mesto v skupni in slovenski razvrstitvi.

Vse rezultate tekmovanja v Poreču najdete na tej povezavi.

Matjaž Kovač

Foto: Dimitrij Lulik

Lokalne Ajdovščina

#šport, #triatlon

Kolofon