Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Alpinistična odprava Patagonija

V nedeljo, 1. novembra 2015, odhaja v Argentino alpinistična odprava Patagonija - Cerro San Lorenzo, ki jo vodi Dejan Koren (AO PD Vipava), v njej pa je tudi Boštjan Mikuž (AO PD Ajdovščina). Srečno fantje.

V nedeljo, 1. novembra 2015, odhaja v Argentino alpinistična odprava Patagonija - Cerro San Lorenzo, ki jo sestavljajo Dejan Koren (AO PD Vipava), Boštjan Mikuž (AO PD Ajdovščina), Rok Kurinčič (Soški AO), Domen Kastelic in Domen Petrovčič (oba Akademski alpinistični odsek). Njihov glavni cilj sta še nepreplezana vzhodna stena in stolp ob vzhodnem ostenju Cerro San Lorenza.

Dejan Koren je pred odhodom povedal:

S kakšnimi cilji odhajate v Patagonijo?

Vzhodna stena in stolp ob vzhodnem ostenju Cerro San Lorenza sta še nepreplezana - in zato smo si ju izbrali kot cilj naše odprave.  

Katere vzpone načrtujete za aklimatizacijo? V bližini je še veliko drugih gora in nepreplezanih ostenij, ki ponujajo plezanje prvenstvenih smeri, kot so na primer Cerro Hermoso, Cerro Dos Picos, Cerro Penitentes.

Lahko opišete območje, kamor odhajate? Zakaj vas je pritegnilo? Patagonija je že sama po sebi izredno lepa in občudovanja vredna dežela. Tja se odpravljamo predvsem s plezalnimi načrti, ki jih ponujajo tamkajšnje gore. Vzhodna stena Cerro San Lorenzo je bila glavni in zanimiv cilj že veliko odprav pred nami ... Upamo, da bodo razmere, predvsem pa vreme, zdaj na naši strani.  

Kako so potekale vaše priprave na odpravo? Različno. Predvsem smo veliko plezali. Sam sem se vse leto trudil plezati na dokaj visoki ravni, morda omenim dve izstopajoči novi smeri letos: Mali bogovi v severni steni Travnika v Plazju in Skrita, a lepa pošast v zahodni steni Montaža v Zahodnih Julijskih Alpah.  

Odpravo, ki jo sofinancira Planinska zveza Slovenije, bomo spremljali tudi na naši spletni strani.

Srečno, fantje!

cerro_san_lorenzo_foto_rolando_garibotti

 

* Povzeto po spletni strani Planinske zveze Slovenije.

     

Lokalne Ajdovščina

#šport, #alpinizem

Kolofon