Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vipavski Križ oživel

Prireditev Odprti hrami Vipavske doline je obenem oživela tudi ulice idiličnega in prenovljenega Vipavskega Križa. Veliko število obiskovalcev pa potrjuje turistični potencial, ki ga vas ponuja.

Novo ustanovljeni Zavod za turizem Vipavski Križ je pošteno zavihal rokave in pričel z delom. Prvi spodbudni rezultati pa so bili vidni že pretekli vikend, ko se je množica obiskovalcev udeležila predstavitve skoraj 20 vinarjev iz Vipavskega Križa in iz bližnjih vasi, ponudbo pa so zaokrožili še pridelovalci oljčnega olja, domačih čajev, izdelkov iz meda in iz sivke. Zavod za turizem Vipavski Križ je obenem poskrbel tudi za vodene oglede v mestecu in skupaj s Turističnim društvom Vipavski Križ in krajevno skupnostjo pripravlil različne dogodke.

Po vodenem ogledu po kraju je bilo v grajski kleti in v kleteh zasebnikov v soboto mogoče okušati vina in druge dobrote vinarjev iz Vipavskega Križa, Plač, Skrilj, Lokavca, Malih in Velikih Žabelj, Dobravelj, s Ceste in iz bližnjih zaselkov. Pestra je bila tudi kulinarična ponudba s polento s točem ter pečenim kostanjem. V kulturnem programu ni manjkala grajska gospoda, z vinarji in obiskovalci prireditve je nazdravila tudi vipavska vinska kraljica Nataša Ferjančič.

V imenu Zavoda za turizem Vipavski Križ je za Primorske novice Ljubo Žgavec povedal naslednje: “Gostom, ki pridejo v Vipavski Križ, želimo omogočiti, da si ga ogledajo, doživijo in okusijo dobrote domačih ponudnikov. Ta prireditev je šele začetek. Naše majhno mesto ima velike zgodbe, povezane z zgodovino gradu, samostana in z ljudmi, ki so tu živeli nekoč in ki tu živijo danes. Pomembno je, da se kraj prebuja v turističnem smislu, da se rojevajo nove ideje in konkretne podjetniške pobude. Verjamem, da so tu priložnosti za nova delovna mesta.”

“Zavedamo se, da je razvoj turizma največ odvisen od nas samih. Dobri zgledi že vlečejo naprej,” pa je ob sobotni prireditvi v prenovljenem Vipavskem Križu za Primorske novice pojasnil predsednik sveta KS Harij Bat.

Vipavski Križ

DSC 3058 1DSC 3024 1

 

Povzeto po: Primorske novice

Foto: Ljubo Žgavec

 

Lokalne Ajdovščina

#vipavski križ, #turizem

Kolofon