Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Miklavžev vlak v Ajdovščini

Na Miklavževo nedeljo je Ajdovščino po dolgih letih ponovno obiskala prava parna lokomotiva in navdušila predvsem otroke in tudi odrasle. Zahvala gre občanki Olgi Ličen.

Več kot 500 otrok in nihovih staršev je danes uživalo v vožnji s pravo parno lokomotivo, od Ajdovščine do Nove Gorice in nazaj. Parna lokomotiva pa je na ajdovsko železniško postajo privabila tudi precej ostalih radovednežev. Zahvala za ta redek in predvsem poseben dogodek gre Olgi Ličen, ki je dogodek organizirala v sodelovanju s Slovenskimi železnicami.

Pobudnica in organizatorka Miklavževega vlaka Olga Ličen je za Primorske novice ob tem povedala: “Pogosto pridem na ajdovsko železniško postajo in opazujem otroke, s kakšnim zanimanjem si ogledujejo muzejsko lokomotivo, ki stoji na postaji. Tako se mi je utrnila ideja, da bi jim praznične dni popestrila z vožnjo z muzejskim vlakom po vipavski železnici, od Ajdovščine do Nove Gorice in nazaj. Slovenske železnice so se odzvale naši prošnji in ponudile prijazno ceno, pri obdarovanju otrok pa so nam priskočili na pomoč donatorji in sponzorji, tako da je Miklavž na vlaku tudi obdaril otroke.”


Foto Vlasta Ferjančič (1)Foto Vlasta Ferjančič (2)Foto Vlasta Ferjančič (3)Foto Vlasta Ferjančič (6)Foto Vlasta Ferjančič (5)

Foto: Vlasta Ferjančič

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #zanimivost

Kolofon