Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Športni ligaški semafor

Valter Birsa v svoji 100. tekmi v Serie A zadel za zmago Chieva v Torinu, ajdovske rokometašice doživele visok domač poraz proti Krimovkam, visok poraz pa tudi za košarkaše v Ljubljani. Na pustno soboto uspešni Budanjski lokostrelci.

Danes je v italijanski serie A potekal 24. krog. Na vrhu lestvice sta še vedno v mrtvem teku Napoli in Juventus, ki sta tudi tokrat upravičila vlogo favoritov in vse je že pripravljeno na njun medsebojni obračun v Torinu, v prihodnjem krogu. V Torinu, pa je danes gostoval veronski Chievo, ki je zabeležil pomembno zmago v boju za sredino lestvice. Domači so sicer v 19. minuti povedli, gostje iz Verone pa se niso predali in kmalu izenačili. V 72. minuti srečanja pa je na sceno stopil Valter Birsa, ki je uspešno in prefinjeno realiziral enajstmetrovko in tako prinesel zmago Chievu. Klub iz Verone trenutno zaseda solidno deseto mesto na lestvici Serie A. Po tekmi je Valter Birsa dejal sledeče: "Naša igra je v vzponu, igrali smo proti močnemu nasprotniku in uspeli zmagati. Vesel sem za te tri točke, ki nam vlivajo mnogo zaupanja. Ne, nisem imel nobenega straha pred strelom enajstmetrovke, vse je v glavi, potrebno je le ohraniti koncentracijo."

Manj razlogov za zadovoljstvo pa imajo ajdovski košarkaši, ki so doživeli drugi zaporedni poraz, tudi tokrat na gostovanju. Drugouvrščena ekipa na lestvici 3. slovenske košarkarske lige zahod, Ljubljana, jih je namreč premagala z visokim rezultatom 88 : 49.

Precej manj od pričakovanj pa so videli gledalci na ajdovskih Policah. Rokometašice Mlinotesta so gostile najboljšo slovensko ekipo zadnjih let Krim. Pred tekmo je trener Ajdovk Dušan Vidmar po tihem še upal na presenečenje in za Primorske novice dejal: “Realnost je takšna, da je ena nosilka Krimove igre na trgu vredna več kot vsa naša ekipa, na klopi pa so za vsa mesta kakovostne zamenjave. Pri nas je še vedno poškodovana Taja Čajko in na zunanjih položajih menjave sploh nimamo. Toda s tem, kar imamo, treniramo dobro. Morali bomo zdržati zelo hud začetni pritisk tekmic, ki se bodo hotele dokazati novemu trenerju. Če bomo do končnice ohranili majhen zaostanek, nam morda z veliko srčnostjo in podporo občinstva uspe ujeti točko, ob morebitni nervozi tekmeca pa še kaj več. Potrebna bosta hrabrost in sreča.” Upanje na presenečenje pa je hitro uplahnilo saj so gostje, z novim trenerjem Bregarjem, brez težav odnesle vse točke iz ajdovske dvorane. Ajdovke so bile kos Krimovkam samo v prvih osemnajstih mintah, nato pa so gostje naredile razliko in tekmo mirno pripeljale do konca. Končni rezultat je bil 19 : 33, pri domačih je največ golov dosegla Slavica Schuster, šest, enako število pa jih je dosegla tudi Tina Rojc.

Mlinotest Krim  (2) Mlinotest Krim  (1)

Včeraj, na pustno soboto, se je v Mariboru odvila še zadnja dvoranska lokostrelska tekma za Slovenski pokal 2015. Budanjski lokostrelci so jo odstreljali fantastično! Poleg odličnih uvrstitev na tej tekmi, so osvojili še dva posamična pokala v končni razvrstitvi, oba v golem loku, najponosnejši pa so, da so uspeli obdržati klub na končnem drugem mestu Dvoranskega pokala med 32-imi klubi iz cele Slovenije! To je izjemen uspeh, saj so ne samo med najmlajšimi klubi, tudi po številu je Budanjskih lokostrelcev precej manj, kot ostalih. Vendar krepijo svoje vrste in delajo na tem, da bodo še uspešnejši! Če vas zanima, kako lokostrelstvo izgleda, ste vabljeni v njihove vrste! Ni tako enostavno, kot se zdi na prvi pogled.

Budanjski lokostrelci

 

* Foto: Chievo Verona Facebook // Primož Brecelj // Budanjski lokostrelci

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet, #košarka, #rokomet, #lokostrelstvo

Kolofon