Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Športni ligaški vikend

Nora slovenska športna sobota uspešna tudi za ajdovske klube. Mlinarke zmagale na težkem gostovanju, rokometaši z zmago v drugi del sezone, peti gol Valterja Birse, uspešni pa tudi lokostrelci in plavalci. V prijateljski tekmi so igralci Škola, doma priznali premoč sosedom iz Nove Gorice.

Arena Bonifika je bila prizorišče primorskega ženskega rokometnega derbija med Žurdom Koper in ajdovskim Mlinotestom. Ajdovke so bile po zaključku evropske sezone in uvrstitvi v polfinale pokala v manjši krizi, kar je obetalo izenačen boj. Dodatno samozavest si je Žurd pridobil na tekmi mladinske državne lige, ki jo je sredi Ajdovščine dobil v zadnji sekundi, junakinja pa je bila že v članski ekipi uveljavljena Mirjeta Bytiqi. Ob odločilnem zadetku za zmago jih je pred tem dosegla še devet. Na drugi strani je skupno devet golov zbrala Ajdovka Maja Svetik - tudi nepogrešljiva v članski ekipi Mlinotesta. No, včerajšnja tekma pa je vseeno pokazala, da so Ajdovke trenutno najmočnejše na Primorskem. Potem, ko so dobile že prvi polčas z 10:14, so tekmo mirno pripeljale do konca in zmagale z rezultatom 23:26. Z osmimi goli je blestela Tina Rojc, šest pa sta jih dosegli Maja Svetik in Teja Ferfolja.

Tudi ajdovski rokometaši so sobotni večer zaključili z zmago in tako ostajajo na vrhu lestvice tretjeligaškega tekmovanja. Spomladanski del so pričeli z domačo tekmo proti ekipi Pomurja in v težki tekmi uspeli zmagati z rezultatom 32 : 27.

Valter Birsa nadaljeje z uspešnimi igrami v dresu veronskega Chieva. Rumeni so na domačem igrišču iztržili točko proti Sassuolu, za domače pa je, ponovno iz enajstmetrovke, zadel Valter Birsa. To je že njegov peti zadetek v tej sezoni. Uspešno realiziran kazenski strel si lahko ogledate na tej povezavi.

Nogometaši Ajdovščine Škou so odigrali prvo prijateljsko tekmo pred nadaljevanjem sezone v 3.SNL-Z. Na mestnem stadionu v Ajdovščini so gostili prvoligaško ekipi ND Nova Gorica. Po devetdesetih minutah so bili Goričani boljši z 1:5. Edini zadetek za oranžne je prispeval povratnik Drini Kadrija. Njegovo mojstrovino s prostega strela si lahko ogledate na tej povezavi.

Budanjski lokostrelci so soboto izkoristili za boje v državnem šolskem prvenstvu, kjer jim je uspelo osvojiti en naslov prvakinje in dve tretji mesti.

Drugi dan državnega prvenstva v plavanju je prinesel veselje tudi mladim ajdovskim plavalcem in plavalkam,  v popoldanskem finalu je nastopil Miha Rijavec in bil četrti v B finalu na 100m delfin. Sanja Dumenčić je dvakrat nastopala kot osma. V B finalu v disciplinah 200m prosto in 200m hrbtno. Tudi Sanja je obakrat odplavala osebni rekord. Sara Ličen pa se je na 100 m delfin kot prva uvrstila v B finale in tako v mlajšem letniku deklic zasedla drugo mesto. Tudi njen osebni rezultat je bil popoldan še izboljšan. Štafeta deklet je na 4x 100m prosto zasedla 9. mesto od štirinajstih.

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet, #rokomet, #plavanje, #lokostrelstvo

Kolofon