Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

5105 evrov za Tjašo

Športno kulturno turistično društvo Sinji Vrh je včeraj v športni dvorani OŠ Otlica organiziralo dobrodelni koncert Stopimo skupaj za Tjašo, na katerem so zbirali denar za njeno zdravljenje.

Društvo Sinji Vrh se je odločilo pomagati svoji sovaščanki in prijateljici, Tjaši Likar. 27-letnica, ki je sicer doma z Gore in je v Ajdovščini obiskovala gimnazijo, je hudo zbolela in potrebuje za zdravljenje denarna sredstva. Na Gori so včeraj razna društva in glasbeniki priredili večer, ki je do zadnjega napolnil dvorano na Otlici, skupaj pa so zbrali kar 5105 evrov, ki bodo Tjaši Likar prišli še kako prav.

V bogatem ter raznolikem programu so nastopili otroški pevski zbor OŠ Otlica, plesalci Plesnega centra ADC, dijaki Srednje šole Veno Pilon iz Ajdovščine, MePZ Angelski spev z Otlice, pevski zbor Napev iz Batuj, vokalna skupina Bronzine, operni solist Zdravko Perger, Klapa Planta, pevka Sara Bolko, harmonikarka Tjaša Božič, stand up komik Žan Papič, Kalamari, ansambel Hram in Ansambel Gregorja Kobala, program sta vodili Tina Velikonja in Lara Jankovič, za smeh pa so poskrbeli tudi junaki Ene žlahtne štorije Gušto, Marija in Bonifacij. Dogodka se je udeležil tudi ajdovski župan Tadej Beočanin in predsednik sveta KS Otlica-Kovk Alojz Likar.

Izidor Peljhan, eden izmed pobudnikov dobrodelne prireditve, je takole na Facebooku povzel včerajšnje dogajanje na Otlici: "Za nami je čudovit večer, poln čustev, smeha, dobre glasbe, izjemnih ljudi. Na koncu smo ostali kar brez besed, s cmokom v grlu. Človek ne ve, kaj bi povedal. Hvala vsem, ki ste na kakršenkoli način pomagali: vsem nastopajočim, ki ste jih lahko videli, vsem, ki ste delali v ozadju od ozvočevalcev na čelu z Juretom Ferjančičem za res kvalitetno in strokovno ozvočenje, do članov Društva Trilek ki so poskrbeli za razsvetljavo in nam dali na razpolago vso njihovo opremo. Zahvala celi ekipi, s katero smo izpeljali prireditev in s katero je v zadnjem času res užitek delati. Bravo fantje in punce! Tu gre zahvala še snemalcem in fotografom: Tamari, Brigiti, Dejanu… Seveda pa ne bi zmogli narediti takšne prireditve brez ustreznega prostora, ki nam ga je odstopila OŠ Otlica. Bilo vas je še veliko, ki ste prispevali svoj del k uspešni izvedbi prireditve: Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina, OŠ Col, KSD Ajdovščina, GK grafika, Fructal, Okrepčevalnica AnGora, Mitja Velikonja, Primož Krapež, Andrej Hrobat, Tončka Čibej, Astech… ( se opravičujem, če sem koga pozabil)
Velika zahvala tudi Lari Jankovič in Tini Velikonja, ki sta čudovito zaokrožili naš večer. Seveda ne moremo mimo Guštota in mame Marij, ki ju je okupiralo staro in mlado. Nenazadnje pa en velik hvala vsem obiskovalcem, ki ste se udeležili današnje prireditve in prispevali svoj delež. Zbrati krepko čez 5 tisoč evrov – človek kar ne more verjeti. Niti v sanjah si nisem mogel predstavljati, da je mogoče napolniti otliško športno dvorano do zadnjega kotička (okrog 500 obiskovalcev in nastopajočih).
Težko je v tako kratkem času zbrati vse vtise. Tjaša Likar, upam, da smo tudi mi nekaj pripomogli do končnega cilja, kjer se bomo lahko skupaj poveselili. Drži se še naprej tako močno kot do sedaj! Mi smo s tabo! Koliko malo je potrebno, da ljudje stopimo skupaj in naredimo nekaj dobrega. Ne vem zakaj je toliko nagajanja, škodoželjnosti, ker se stvari lahko hitro obrnejo in smo tudi sami potrebni pomoči. Na koncu pa še enkrat hvala Kristini Peljhan, Evi Vidmar in Nejcu Vidmar s katerimi smo prebili kar nekaj večerov skupaj. Splačalo se je. Še enkrat hvala vsem!
"

Dogodek je še enkrat več dokazal, da znamo Slovenci stopiti skupaj, ko je to potrebno in predvsem pomagati človeku v stiski.

Stopimo skupaj za Tjašo

 

* Foto: Božo Vidic

Lokalne Ajdovščina

#otlica, #dobrodelnost

Kolofon