Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ponedeljkov športni semafor

Tokratni vikend je največ veselja prinesel ajdovskim rokometnim ekipam, malce manj pa košarkašem. Sezono je pričela tudi Polona Batagelj, ki je nastopila na prvi dirki svetovne serije v Toskani. Lep uspeh še za mlade ajdovske plavalke in plavalce.

Med tednom je ajdovsko in tudi slovensko športno javnost najbolj razburkalo dogajanje okrog posoje igralk rokometnega kluba Krim Mercator ajdovskemu Mlinotestu. Zaradi burnih odzivov do posoje kasneje ni prišlo, ajdovske rokometašice pa so se na situacijo odzvale na najboljši način, z zmago v gosteh proti neugodni Krki. Punce so z znanjem, borbenostjo in nepopustljivostjo osvojile pomembne točke, v boju za tretje mesto. Ajdovke so bile ves čas v minimalni prednosti, gol za končno zmago, pa je v zadnji minuti dosegla Teja Ferfolja. Končni rezultat je bil 20 : 22. Najboljše strelke: Teja Ferfolja 7, Slavica Schuster 5 , Maja Svetik 4 in Meta Pipan 3. Naslednjo tekmo v prvenstvu bodo punce odigrale v domači dvorani proti ekipi Zagorja.

Zmaga Mlinark

V nedeljo zvečer so ajdovski rokometaši gostovali v Radovljici. Z zanesljivo zmago so se spet približali vodilnemu Rudarju iz Trbovelj le na točko, tako da bo v soboto na Policah res pravi derbi! Ekipa RK Ajdovščine je pod vodstvom Deana Kovšce in njegovega pomočnika Mihe Mohorčiča nastopila v naslednji postavi: Krt Dušan, Pregelj Vid 3, Kuret Gregor 3, Velikonja Matija 3, Koren Janez 3, Svetik Jani, Bajc Niko 5, Marc Martin, Pelicon Domen 3, Koren Matic 5 (3), Gregorc Luka, Masilo Tilen 1, Bizjak Žan, Bratina Luka 6 in Rustja Blaž 2.

Do vodstva 2:1 so imeli pobudo domači, nato pa so Ajdovci s tremi zaporednimi goli rezultat spreobrnili sebi v prid in povedli 2:4. Do konca polčasa je razlika le še naraščala, saj domačim ni uspelo zaustaviti gostujočih igralcev, ki so bili zelo razpoloženi z vseh položajev. Pa tudi strelsko so si porazdelili vloge, saj je v prvem polčasu kar osem naših igralcev doseglo vsaj en gol. Tako je bila razlika v 18. minuti že +7 (5:12), v 20. minuti +8 (6:14), polčas pa so Ajdovci dobili za devet (11:20). Tudi v drugem polčasu je bila slika na igrišču podobna, v 35. minuti je bilo +10 (13:23), v 42. minuti pa +12 (15:27), kolikor je razlika znašala tudi v 53. minuti (20:32). Tekma je bila tako odločena. Torej lepa in zanesljiva zmaga, ki naravnost vabi ljubitelje rokometa v soboto na Police, saj obračunu v Radovljici sledi veliki derbi proti trenutno prvouvrščenemu Rudarju iz Trbovelj, ki ima le točko več kot Ajdovščina.

RK Ajdovscin foto Primoz Brecelj

Ajdovski košarkaši pa so doživeli nov poraz v tretjeligaškem tekmovanju, v razigravanju za mesta od 13. do 18. Tokrat so z rezultaom 75:64, klonili v gosteh proti ekipi Nazarje. Pri Ajdovcih gre pohvaliti Kovšco, ki se je izkazal z 27. točkami, kar pa je bilo premalo za zmago.  Glede na lestvico kaže, da se bodo ajdovski košarkaši morali zadovoljiti z končnim 18. mestom.

Vse bolj resno pa se pričenja tudi sezona kolesarjev in kolesark. Ženska ekipa Btc City Ljubljana je nastopila na prvi World Tour dirki Strade Bianche. 23 ekip je štartalo v Italijanski Sieni, dirka je bila letos drugič organizirana tudi za ženske ekipe. Strade Bianche je verjetno ena izmed najtežjih dirk z 2200 m višinske razlike. Štart 121 km dolge dirke z 22 km makadamskih cest je bil hiter, že na prvem 5 kilometrskem klancu se je napravilo nekaj selekcije. Na najdaljšem makadamskem odseku, ki je bil dolg 9 km je v ospredju ostala skupina 40 kolesark, med njimi je bila tudi Polona Batagelj. Sledilo je še nekaj kratkih makadamskih delov, kjer je stik s prvo skupino izgubila Polona. Dirko je zmagala Armitsteadova (Boels Dolmans) druga je bila Niewiadoma (Rabobank) in tretja Johhanssonova (Wiggle Honda). Polona se je uvrstila na 40. mesto. Dirko je končalo le 59 kolesark.

Slovenski kolesar Matej Mugerli (Synergy Baku Cycling Project) pa je zmagal na 156,5 kilometra dolgi enodnevni dirki Trofej Poreč, slovenski uspeh pa je z drugim mestom dopolnil Jan Tratnik (Amplatz-BMC). Med dvajseterico pa je dirko končal tudi Ajdovec Andi Bajc (Amplatz-BMC) na 18. mestu.

Vse boljše in boljše rezultate pa dosegajo ajdovski mladi plavalci in plavalke, ki jih bodo s takim delom nekoč zagotovo ponovili tudi v članskih kategorijah. Zato, da iz sobotne tekme niso prišli domov praznih rok, sta poskrbeli najmlajši tekmovalki: Tinkara Plešnar, ki je pometla z vso konkurenco v svoji kategoriji, v vseh treh disciplinah (25m prosto, 25m hrbtno, 25m prsno) in kar 3x stala na najvišji stopnički ter Maša Ličen, ki je na 25m hrbtno zasedla 3. mesto, v finale se je uvrstila tudi v disciplini 25m prosto in zasedla 4. mesto. Poleg Maše in Tinkare pa se s finalnimi nastopi lahko pohvalijo tudi Michel Batagelj na 25m prosto (8. mesto) in 25m prsno (8. mesto), Miha Rijavec na 25m delfin (5. mesto) in Sara Ličen na 25m delfin (8. mesto) in 25m prsno (6. mesto). Veliko pohvalo pa tudi ostalim ajdovskim tekmovalcem za njihov trud in dobro odplavane rezultate.

Plavalni klub Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #kolesarstvo, #košarka, #plavanje

Kolofon