Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke zaključile, Škou še naprej vodilni

Zaključila se je rokometna sezona 2015/16, ki je za ajdovski tabor zagotova ena izmed najuspešnejših do sedaj. Mlinarke so jo zaključile z domačo zmago. Nogometaši Škola pa kljub porazu vztrajajo na vrhu tretjeligaške lestvice.

Zlahko lahko rečemo, da je letošnja sezona rokometa za ženske dokončno uveljavila Mlinarke in Rokometni kLUb Mlinotest, kot vodilni klubski kolektiv v občini. Lansko uspešno sezono so punce le Še nadgradile in danes se veselijo končnega tretjega mesta v državi, nove evropske vozovnice, drugega mesta v pokalu (pred televizijskimi kamerami) ter še vedno svež spomin na štiri odlične evropske tekme proti Črnogorkam In Poljakinjam. Na obe gostovanji se je odpravila tudi četa najzvestejših navijačev in tako po dolgih letih ponovno vpisala Ajdovščino na evropski klubski zemljevid, Žal se je znotraj sezone zgodila še nerodnost s strani posoje igralk Krima, ki pa se je kljub vsemu dobro in v dobro slovenskega ženskega rokometa tudi razpletla. Končala se je sezona, ki je prvič v zgodovini ustoličila klub, ki ne prihaja iz Ljubljane. Prvakinje so postale igralke Zagorja, ki so eno odločilnih zmag dosegle prav na ajdovskih Policah, v izjemnem vzdušju polne dvorane. S tem je liga precej pridobila na prepoznavnosti in hkrati zanimanju zanjo, kar je ženskemu rokometu lahko samo v plus. Tudi Ajdovščini, ki s spoštovanja vrednim vložkom podjetja Mlinotest, skupaj s trenerjem Dušanom Vidmarjem, gradi ekipo, ki bo nekega dne morda nasledila Zagorjanke na vrhu. Dobro delo v mlajših selekcijah obeta optimističen pogled naprej. Simbioza gospodarstva in športa se torej na lokalnem nivoju zagotovo obrestuje.

Konec sezone

Zadnjo tekmo sezone so ajdovske rokometašice odigrale na domačih Policah, pred lepo polnim tribunami, kljub istočasnemu derbiju v Stožicah. Nasprotnice s Štajerske niso imele nobenih možnosti za presenečenje. Ajdovke so tekmo dobile z rezultatom 38:24, že po polčasu je bilo 20:10. Trener Vidmar je precej priložnosti ponudil še mlajšim igralkam, ki so jo dobro izkoristile. Strelka dneva je postala Maja Svetik s šestimi zadetki, pet pa jih je dosegla Petra Sanabor.

Sezono so Ajdovke končale na tretjem mestu in s tem izpolnile cilj pred sezono. Dosegle so 16 zmag in doživele 6 porazov. Osvojile so 32 točk in zanje 592. zadele mrežo nasprotnih vratark. Sledi zaslužen dopust nato pa poletje in priprave na novo sezono in predvsem novo evropsko pustolovščino. Vsekakor čestitke puncam, trenerju in seveda upravi za odlično sezono, seveda z upanjem na vsaj ponovitev letošnje tudi v naslednji.

Mlinarke

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK DP-LOGIK BRANIK 38 : 24 (20:10)
Svetik 6; Mateša 8

Nogometaši ajdovskega Škola nekako nadaljujejo v toplo hladnem ritmu. Po dveh zaporednih zmagah je tokrat na ajdovskem kontu končala ničla. S tem pa tudi malce več pritiska na ohranitev vodilne pozicije na lestvici tretje nogometne lige zahod, ki seveda prinaša kvalifikacijski boj za vstop v stopničko boljšo nogometno ligo. To pa je tudi edini cilj Ajdovcev. Na roko pa jim ni šel niti domači poraz sosedov iz Vipave proti drugovrščenim Jadranom iz Dekanov. Gostje z obale so slavili z 0:3. 

Ajdovci so igrali v soboto na tradicionalno neugodnem igrišč v Mirnu. Mirenci so povedli že zgodaj, v 11. minuti je natančno meril Rok Černic. Rezultat je ostal nespremenjen do konca prvega polčasa. Rezervist Rok Zornik je nato z lepim strelom poskrbel za izenačenje v 62.minuti. Oranžni so zadnjih 15 minut igrali z igralcem več, kar pa žal niso znali izkoristiti in bili nato na koncu srečanja še kaznovani ter tako Miren zapuščajo praznih rok. Tri točke je domačim zagotovil Marko Furlan, dobrih 5 minut pred zadnjim sodniškim žvižgom. Ajdovci se bodo morali pobrati že v sredo, ko na Mestnem stadionu sledi ponovljena tekma z Izolo. Zmaga bi pomenila ponovno štiri točke prednosti in več mirnosti v zadnjih krogih.

Adria Miren : Ajdovščina Škou 2:1 (1:0)
Miren, gledalcev 150

Ajdovščina Škou: Brecelj Matevž, Žgur Tjaž, Lazarević Đoša, Bajc Aljaž (Berginc Denis 78'), Kompara Adrijan, Petrovčič Aleks (Zornik Rok 46'), Smajila Borut, Simčič Matija, Krapež Anže, Vidmar Nejc, Tomažič Tadej

 

* Foto: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #nogomet, #bmx

Kolofon