Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Očistili so Goro

ŠKTD Sinji Vrh, KS Otlica-Kovk, TD Okno in SK Pok so s skupnimi močmi poskrbeli, da so Gora in njene znamenitosti čistejše in tako prijaznejše do domačinov in obiskovalcev.

Čistilna akcija »Očistimo Goro in njene znamenitosti« je za nami. Akcije se je udeležilo 24 ljudi, članov ŠKTD Sinji Vrh, SK POK, KS Otlica – Kovk in še nekaj ostalih krajanov.  Organizatorje najbolj veseli, da se je akcije z veseljem tudi letos udeležila skupina šolskih otrok – tistih, s katerimi celo leto sodelujemo na treningih nogometa.

Delovna akcija se je pričela ob 8. uri zjutraj pred zadružnim domom in pridne roke so se razdelile po skupinah. Otroci so v spremstvu Nejca očistili traso ob glavni cesti, večina pa je odšla k Otliškemu oknu in kamniti spirali, kjer je bilo potrebno največ postoriti. Odstranjene so bile odvečne veje, popravili so kamnito spiralo, pokosili travo in grmovje… Pri Otliškem oknu je bila odstranjena razpadajoča miza in popravljen plato, ki bo v naslednjih tednih ugledal novo mizo, s katere bo pogled skozi Okno na Vipavsko dolino še lepši.

Po zaključeni akciji je sledila še zaslužena malico, ki jo je v Okrepčevalnici AnGora pripravila Kristina. V čistilni akciji je bilo veliko postorjenega, bo pa potrebna še temeljita prenova poti po Angelski Gori – od označitve, info tabel do barvanja pilotov … Že naslednji dan je namreč po Angelski Gori potekal tradicionalni pohod, ki ga organizira TD Okno. Prav zato so se še posebej potrudili, da so pohodniki videli znamenitosti Gore v še lepši luči.  Naj bo to naš prispevek k uspešni izpeljavi pohoda.

istilna akcija na Gori (1)istilna akcija na Gori (3)istilna akcija na Gori (4)istilna akcija na Gori (6)istilna akcija na Gori (5)istilna akcija na Gori (7)istilna akcija na Gori (8)istilna akcija na Gori (10)istilna akcija na Gori (9)

Lokalne Ajdovščina

#novice, #gora

Kolofon