Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Čas je za WOTR!

V soboto, natančneje 27. avgusta, bo Ajdovščina ponovno v znamenju športa, vzdržljivosti in predvsem zabave. Prihaja namreč drugi WOTR - Wajdušna Obstacle Train Run. Oglejte si letošnje novosti, pohitite z prijavo ali pa se prijavite na dogodek kot prostovljec.

Le še nekaj dni in čas bo ponovno za WOTR – Wajdušna obstacle trail run. Letos na sporedu, podobno kot lani, v zadnjem vikendu avgusta, natančneje v soboto 27. avgusta.  Organizacijska ekipa je pridno zavihala rokave  že takoj po zaključku lanskega nadvse uspešnega, premiernega dogodka in kot vse kaže se nam letos obeta še boljši WOTR, bolj spektakularen in še z mnogo večjim obiskom. Že do sedaj se je prijavilo mnogo navdušenih, spretnih in vzdržljivih  ljudi in spet bo cela Ajdovščina dihala z njimi ter hkrati zadrževala dih, ko se bodo, v upajmo isti vremenski kulisi kot lani, plazili, plezali, držali ravnotežje, se metali v vodo, tekli – predvsem pa se pri tem vsi skupaj smejali in uživali. WOTR torej ni bitka s časom, ampak s samim seboj. Je preizkus moči, spretnosti in vzdržljivosti, pri čemer bo marsikdaj pomembna pomoč sotekmovalcev. Je aktivno druženje, prijateljstvo in sodelovanje. Je negovanje vrednot, ki jih ob vsakodnevnem hitenju pogosto spregledamo. Pa še zbirali denar za socialno ogrožene družine boste in tudi letos bodo na svoj račun prišli najmlajši, saj se zanje pripravlja, tako kot lani, Mini WOTR.

wotr

Nekaj pa je seveda tudi novosti. Največja med njimi je zagotovo povezana z rahlo prevetritvijo lanske tekmovalne trase. Tako se letos udeležencem ne bo potrebno za konec povzpeti še na Škol. To bo sicer malce olajšalo nalogo, saj bo tako proga krajša, z manj višinskimi metri, bodo pa zato postavljene nove in še bolj zanimive ovire. Organizatorji pravijo, da so progo naredili malce lažjo predvsem zato, da bo tekmovalcem ostalo več moči za večerno rajanje.

wotr 2016

Novost so tudi organizirane skupne priprave na Wotr, ki so potekale junija, julija in avgusta. Priprave v organizaciji LAP-a, so združevale tekaške treninge pod vodstvom Uroša Medvedca (kondicijski trener, trener triatlona) in vaje za moč z lastno težo pod vodstvom Marka Lipovža (kondicijski trener). WOTR je torej odlična priložnost za druženje, zabavo in team-building, hkrati pa spodbuda, da ostanemo aktivni tudi v poletnih mesecih in s tem naredimo nekaj dobrega za naše zdravje, dobro počutje in boljšo kondicijsko pripravljenost. Več o skupnih pripravah najdete na Facebook strani dogodka.

Seveda za nastop na WOTR-u potrebujete prijavo. In če pohitite jo lahko dobite precej ugodno. Organizatorji namreč ponujajo nižjo, če se prijavite dovolj zgodaj, kasneje bo udeležba na WOTR-u malce dražja.  Za prijavo skočite na spletno stran WOTR-a in hitro izpolnite prijavni obrazec.

Če pa se kdo ne čuti, da bi se teka udeležil kot tekač, imate možnost tudi da se WOTR-a udeležite kot prostovoljec. Organizacija takšne prireditve seveda ni mačji kašelj, zato je potrebno večje število ljudi, da se dogodek izpelje tako kot je potrebno in ponese dober vtis o Ajdovščini širom po Sloveniji in širše. Če bi radi pomagali pri organizaciji kot prostovoljec, najdete na spletni strani obrazec, kjer se lahko prijavite.

Torej, čas je da se pričnete pripravljati na WOTR. Več kot vas bo, večja bo zabava.

Da bo vaša odločitev za prihod na WOTR še lažja, si oglejte reportažo lanskega dogajanja.

wotr

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #wotr, #zabava

Kolofon