Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Poziv glasbenim skupinam: »Wajdovski šundr«

Vabimo vse ajdovske glasbene skupine, da se priključite pobudi Zavoda Minno o sodelovanju na skupni glasbeni kompilaciji, ki bo na enem mestu ponudila vse kar ajdovska glasbena scena ponuja. Wajdovski šundr bo nabor stilsko raznolikega povzetka glasbene ustvarjalnosti starejših in predvsem mlajših glasbenikov.

Mesto Ajdovščina z okolico je že dolga desetletja dom vztrajnih in ustvarjalnih ljudi. Iz naših koncev se je kar nekaj glasbenih izdelkov uveljavilo na slovenski glasbeni sceni. Zato si Zavod Minno, s pomočjo občine Ajdovščina, želi na enem nosilcu zvoka (v nadaljevanju: glasbena kompilacija) »Wajdovski Šundr« zbrati nabor stilsko raznolikega povzetka glasbene ustvarjalnosti starejših in predvsem mlajših glasbenikov.

Pomembno dejstvo pa je, da bodo na glasbeni kompilaciji (v obliki zgoščenke) vse skladbe avtorsko delo večinoma novih ter nekaj že uveljavljenih glasbenih zasedb. Vse zvrsti sodobne glasbe bomo poskusili zajeti čim bolj enakopravno. Želimo si, da bi se nekateri uveljavljeni izvajalci k projektu pristopili brez zadržkov. Na glasbeni kompilaciji se bo predstavilo približno dvajset glasbenikov oz. skupin, kar je le del ustvarjalnosti občine. Končna številka izvajalcev bi bila odvisna od dolžinske omejitve nosilca zvoka in glede na število prijavljenih glasbenih skupin.

Ker bo glasbena kompilacija promocijska, bo brezplačna; kot bo brezplačno tudi sodelovanje glasbenih skupin; dobiti se jo bo dalo v Turistično informacijskem centru Ajdovščina centru, nekaj izvodov pa bodo dobili izvajalci, da jih bodo lahko delili na svojih nastopih po Sloveniji in Evropi. Glasbena kompilacija bo vsebovala tudi predstavitve vseh glasbenih skupin v slovenskem in angleškem jeziku, sliko ter kontakte skupin (internetna stran, e-mail, Facebook).

Kot zaključek projekta bi si želeli ustvarjalnost ajdovskih glasbenikov predstaviti tudi v živo, zato je za začetek jeseni načrtovan promocijski koncert (Hiša mladih oz. Klub Baza).

Vsaka glasbena skupina lahko prispeva samo eno, vnaprej posneto, skladbo, ki je že lahko bila izdana na nosilcu zvoka. Zavod Minno bo poskrbel za mastering albuma, oblikovanje ovitka in izdajo.

Prijava glasbenih skupin na: zavod.minno@gmail.com

Zavod Minno - Osnovni logotip

Lokalne Ajdovščina
Kolofon