Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Štart Adventure race-a v Ajdovščini

Danes se je s pričetkom v Ajdovščini začel Adventure race, ena najtežjih vzdržljivostnih preizkušenj v Sloveniji. Na štartu ob grajskem obzidju se je zbralo 70 tekmovalcev, ki jih čaka 450 napornih kilometrov.

Avanturisti so se danes iz Ajdovščine podali na tridnevno avanturo po Sloveniji – Adventure race Slovenia, ki se bo zaključila v nedeljo, 19. junija, v Velenju.

Letos je na sporedu že trinajsta Slovenska avantura – Adventure race Slovenia, v organizaciji Društva tabornikov Rodu Jezerski zmaj. Športna prireditev, ki vsako leto v Slovenijo privabi številne vrhunsko pripravljene športnike, ki jim ogromne razdalje, žulji ter psihični in fizični napori predstavljajo prav poseben izziv. Dogodek, ki ponuja nepozabno doživetje po neskončnih slovenskih lepotah.

Na startu letošnje avanture, ki bo potekala med 17. in 19. junijem, bomo lahko videli ekipe iz sedmih različnih držav: Slovenije, Hrvaške, Češke, Poljske, Italije, Nemčije in Francije.

Ekipe so razdeljene v dve kategoriji:

  • kategorija RAZISKOVALEC (mešane štiričlanske ekipe)
    Raziskovalce čaka približno 440 km dolga proga, za katero imajo časa 50 ur
  • kategorija POPOTNIK (dvočlanske ekipe)
    Proga za Popotnike je dolga približno 260 km, ekipe imajo na voljo 30 ur

V obeh kategorijah avanturiste čaka treking, kolesarjenje, jamarstvo, veslanje, orientacija z gorskimi kolesi, spuščanje po vrvi, orientacijski tek, plezanje in supanje.

Celotno dogajanje je mogoče spremljati preko uradne spletne strani www.adventurerace.si prav tako je možno ekipe in njihov napredek spremljati v živo s pomočjo sledilnih naprav podjetja Blackblox.

Foto: Janja Jazbar

 

* Vir: adventurerace.si

* Foto: adventurerace.si

Lokalne Ajdovščina

#šport, #avantura

Kolofon