Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Andrej Zaman: Občutkov zadnjih kilometrov se ne da opisati

V torek se je za ajdovskega ultrakolesarja Andreja Zamana zaključila njegova najtežja vzdržljivostna preizkušnja. Po dobrih 24. dneh in prevoženih skoraj 7000 kilometrov, je prispel v Yorktown in zaključil s Trans Am dirko. Preberite kaj je sam povedal po koncu tega neverjetnega izziva.

Četrtega junija je Andrej Zaman začel Trans Am dirko in jo v torek, osemindvajsetega junija tudi uspešno končal. Andreju je uspelo opraviti z eno najtežjih preizkušenj na svetu. 6870 kilometrov na kolesu, brez nikakršnega spremstva, v okolju, ki ponuja ogromno pasti.

Na svojem Facebook profilu je Andrej Zaman takole strnil svoje misli ob zaključku dirke:

Trans Am 2016 je torej mimo. Občutkov zadnjih kilometrov se ne da opisati. Na cilju ni bilo nikogar od organizatorjev, le gps sledilec je zaznal prihod v cilj. Kljub temu noro, ubrisano in nepozabno ter zadnjih okoli 1200 - 1300 km s počeno špico na sprednjem kolesu. Ob prihodu k spomeniku v Yorktownu v bistvu nisem čutil nič. Le olajšanje, da mi je uspelo nekaj, o čemer pred nekaj leti niti sanjati nisem smel. Tudi mraza ne, saj sem bil zaradi celodnevnega dezevja popolnoma moker. Sam pri sebi sem zavpil "Jeeeeeeess!!!! To je to! Jeeeeeessss!" In stisnil obe pesti.

Dirko so zaznamovali velika vročina, močan nasprotni veter, izjemno težka trasa, zelo otežena oskrba ter zdravstvene in tehnične tezave. Torej ekstrem od ekstremov, kateremu lanski Tcr ne seže niti do gležnjev.

Predvsem pa ste to dirko zaznamovali vsi vi, ki ste prebirali in komentirali Tanjine objave, ki je odlično prikazovala vse čare in pasti te dirke, ki niti blizu ni bila po sistemu, da se le vsedeš na kolo in pelješ. Hvala Tanja, hvala vsem vam in še bolj hvala ekipi Združenih navijačev.

Po koncu dirke še ni časa za proslavljanje in počitek, ampak je treba speljati vso logistiko za povratek domov (premik v bližnji kraj Newport News, kjer bom jutri v kolesarski trgovini dobil škatlo, da zapakiram kolo in opremo, ...). Jutri zvečer grem z vlakom do Baltimorja, od koder v petek zvečer letim do Frankfurta. Komaj čakam povratek domov in spanje v domači postelji.

Niti enkrat v času dirke nisem pomislil, kaj mi je tega treba. Edini strah pred predčasnim končanjem so predstavljale tehnične težave s špicami na prednjem kolesu. A se je vse srečno končalo.

Načrti za naprej?

Seveda so. Tudi tokrat so to nori in ubrisani ter povezani s podobnimi ekstremi. Več o tem kmalu. Kdor bo hotel še prebirat zapise o takih avanturah, bo še prišel na svoj račun.

 

Preberite še:

Andrej Zaman na cilju Trans Am preizkušnje!

Andrej Zaman odlično napreduje

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #avantura

Kolofon