Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Jutri se pričenjajo Dnevi Gore 2016

Društvo Gora vas prihajajoči vikend vabi na Predmejo, v Tiho dolino, kjer se bodo odvijali letošnji Dnevi Gori. Sicer brez nekoč tako zelo popularne kravje rulete, zato pa z bogatim glasbenim in spremljevalnim programom.

Dnevi Gore prinanšajo s seboj precej dalmatinske glasbe, tako bo jutri, v šotoru športnega parka Tiha dolina nastopila znamenita klapa Cambi. Prihaja iz Kaštel Kambelovca, enega od sedmih Kaštelov v zalivu blizu Splita. Gre za vrhunsko zasedbo, ki ob negovanju izvirnega dalmatinskega melosa sledi tudi sodobnim tokovom in prijemom v tej zvrsti glasbe. Njihove vitrine so polne nagrad, o kakovosti pa priča podatek, da so kot edina klapa kar pet krat zmagali na največjem in najbolj pomembnem hrvaškem festivalu klap v Omišu.

Za ogrevanje pred zvezdami večera bodo ob 19.00 poskrbela dekleta s Predmeje, ki so si nadela ime Bronzine. Za nastop se peterica zavzeto pripravlja pod vodstvom Irene Kokalj, ki na vaje prihaja celo iz Domžal.

V nadaljevanju večera bo družabno srečanje ob živi glasbi. Cena vstopnic v predprodaji je 10 eur, cena vstopnice na dan koncerta je 14 eur. Vabljeni.

Lokalne Ajdovščina

#predmeja

Kolofon