Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Melania, vrni se domov!

Hvala Melanii Trump, da za razliko od predsednice britanske vlade, izobražene, kultivirane in predvsem s sijajno angleščino opremljene Therese May, ni zanosno povedala, da bi pritisnila na gumb jedrske bombe in izbrisala s sveta stotisoče družin. Lepa hvala, upam, da to ni zato, ker nuclear weapon nikakor ne more izgovoriti. Vrni se domov Melania! Tu v Sloveniji mi imamo samo bodečo žico, nesposobno sodstvo, socialo, ki tone, nesposobno vlado in pokradena podjetja. Lahko bi bili na veliko slabšem, lahko bi bili Amerika.

Gledamo njeno pričesko, ki je trda od laka za lase, njen skrbno botoksiran obraz in pobeljene zobe nad silikonskim oprsjem.

Melania Trump.

Atraktivna Melania, zdaj soproga predsedniškega kandidata Donalda Trumpa, si je izbrala, da stanuje v stolpnici z zlatimi pipami, kjer ne moreš odpreti oken. Ima moža z zasebnim letalom, ki bivših soprog ni pustil v revščini. Melania je očitno premislila, s kom se je poročila. Še vedno jo lahko kakšen lokalni obrtnik iz Sevnice pijan pretepe in ji grozi, če bo pogrešala, kakšen bolj avtohton pristop k reševanju ločitvenih težav.

Zakaj taka ogabna posplošitev? Ker po videzu in nastopu Melanie, zdaj vsi ocenjujejo Slovenijo in celo kar ves postsocialistični blok. Predvsem ji ni v čast, seveda, da podpira moža, ki bi zgradil ograjo na meji z Mehiko in ima rasistična in brutalno kapitalistična načela. Ampak, kot je bilo že ugotovljeno, je poseben predsedniški kandidat, ker še ni soudeležen v vojnih zločinih. Le čaka na to priložnost?

Vendar, Melania bi bila lahko v večji zagati, lahko bi bila poročena z Billom Clintonom, Barackom Obamo ali Georgom Bushom, ki imajo na vesti grozljiva mučenja in stotisoče življenj. Trenutno ni soproga kakšnega še živečega in nikoli obsojenega vojnega zločinca, ki podpira bombardiranje civilistov, mučenje otrok, financira ekstremiste in povzroča neskončno gorja. Ob tem vsem tem bi gospa Trump lahko imela še sijajen naglas in magisterij. Takšne so namreč vzorne prve dame, ko teče kri in rjovejo umirajoči, se izbrano vedejo. V krasnem in dostojnem kostimu, za ne preveč denarja, recimo pet delavskih plač. Skromnost je lepa čednost, pravijo v štabu za odnose z javnostmi. Upajmo, da se Melanii veliki met do prve dame ne bo posrečil. Ubogi ljudje, ne zaradi nevoščljivosti, rešimo jo usode, da bo v postelji z nekom, ki bo usmerjal metke v nedolžne. Naj bo le bogata in plehka, dobrodelnosti niti ne pričakujemo.

Tisti govor

Ker je Melania nedavno tako obupno prebrala očitno slab plagiat govora, ki je postal legenda na družabnih omrežjih, se v ZDA niso vprašali, zakaj je izvirni govor aktualne prve dame ZDA tako plehek in zlagan kot Disney in strupeno sladkoben kot kokakola?

»Kako bedna mora biti Slovenija, če je biti v postelji s Trumpom boljša izbira?«, če povzamem komentar nam neznane Victorie o Melanii. Smemo sumiti, da je ljuba Vicoria prav tako tipična v svojem svetovnem nazoru kot ostale prebivalke anglosaksonksega sveta, če je Melanie značilna predstavnica postsocialističnega bloka?

tvit

Melania sebe opisuje kot migrantko iz komunistične kletke, kar je za njeno generacijo tako smešno, da je že kar tragično. Victoria se ima očitno za predstavnico zmagovite strani, ki je tudi, ko je najslabša, najboljša. Značilno za Victorio in njej podobne je tudi, da imajo z medijev, kot sta CNN in FOX izvirno predstavo o Sloveniji in okoliških državah. Sumiti je tudi, da potnega lista nima. Dolga je pot od New Yorka do Miamija, če je tam sploh bila. Ker podobne Victorii se običajno rade držijo svojega lepotnega kirurga, svojega bazena in svoje televizije.

Niti Melania niti Victoria nista predstavnici, ki bi bili svojim znanjem in vedenjem komurkoli v ne vem kakšno veselje. Sta predvsem časa, ko so vulgarnost, neizobraženost in cenenost najboljša taktika, da ljudje izgubijo izpred oči, kaj šele iz zavesti, pomembne geopolitične dogodke.

Melania si lahko pripiše velik plus, ker verjetno večine stvari z govorniškega odra niti ne razume, za razliko od Michelle Obama, ki se smehlja zraven soproga z Nobelovo nagrado za mir, ki ima na vesti goro trupel.

Zakaj naj bi se Melania vrnila domov? Naj odpelje še koga s seboj na izlet v svojo novo domovino, utemeljeno na genocidu in suženjstvu. Njeni gostje se bodo lahko prepričali o pravičnosti in izvirnosti ameriškega šolstva, kjer tisti, ki niso bogati, niti ne vedo, kaj je zemljevid sveta, kaj šele, da bi znali kakšen tuj jezik. Še tako slabo kot Melania ne.

ZDA imajo veliko lepega, kot je lepega v ljudeh in naravi. Ob tem je njihova politika ena najbolj uničujočih v zgodovini človeštva. Ampak tega ne učijo v tamkajšnjih šolah. Oh.

Ob govoru Melanie smo, kot je je komentiral na Facebooku profesor Peter Simonič, dobili še »kulturno-rasistično darilo« in to iz jedra veledemokracije. Strokovno mnenje doktorice političnih znanosti, da ta naša zahojena vzhodna Evropa od Marxa in Lenina dalje, vse kar počne, krade znanje drugim. Učimo se plonkanja in plagiatorstva, mi narodi nevrednih, je izbranemu ljudstvu pojasnil The Washinton Post.

Avtorici članka Moniki Nalepa o tako rekoč privzgojenem plagiatorstvu v Sloveniji, tej demokratični znanstvenici o svetovni politiki, ki nima ne Facebook ne Twitter računa, lahko bi ji namreč kdo kaj rekel, kajne, kljub temu pošiljam tole balkansko čestitko:

static1.squarespace.com

Še dobro, da Melanie ni Pocahontas, da bi s kolom pobili njeno družino, njo pa vzeli za spolno sužnjo, ti visoko-kulturni krogi. Na srečo tudi ni kakšna Sally, ki so jo pribli na križ in polili z bencinom ter zažgali skupaj z dojenčkom, ker je hotela pobegniti iz ameriške zgodovine. Združene države Amerike so konec koncev veličastna država, kjer imajo nogometni klub Redskins. Mi, o izgubljeni vzhodnjaki, lahko samo čakamo, da bomo imeli podoben klub, na primer Čefurji ali Cigoti, čisto po vzoru ZDA. Ne bomo pustili, da nekaj napornih anarhistov moti takšno lepo tradicijo. Prav tako še nismo izvedli genialne poteze, da bi vse iz nekdanje Jugoslavije ali drugo izbrano žrtev, natrpali v zapore, da bodo naša delovna sila. Tako kot v ZDA, kjer so suženjstvu spremenili uradno obliko in zadeva je rešena. V zapore so nagnali dobršen del populacije Afroameričanov in nimajo pritiska na zavodu za zaposlovanje. Veliko se moramo še naučiti od tebe, o originalna Amerika! Država uresničenih sanj, kjer je v zaporu več Afroameričanov, kot je bilo zasužnjenih leta 1850.

Na koncu še nekaj čisto zares, hvala Melanii Trump, da za razliko od predsednice britanske vlade, izobražene, kultivirane in predvsem s sijajno angleščino opremljene Therese May, ni zanosno povedala, da bi pritisnila na gumb jedrske bombe in izbrisala s sveta stotisoče družin. Lepa hvala, upam, da to ni zato, ker nuclear weapon nikakor ne more izgovoriti.

Vrni se domov Melania! Tu v Sloveniji mi imamo samo bodečo žico, nesposobno sodstvo, socialo, ki tone, nesposobno vlado in pokradena podjetja. Lahko bi bili na veliko slabšem, lahko bi bili Amerika.

 

* Članek je bil prvotno objavljen na spletnem blogu Zdravo Slovenija in ga objavljamo z dovoljenjem uredništva. Vabljeni k branju tudi ostalih vsebin na omenjeni spletni strani.

* Kolumna izraža osebno mnenje in ne odraža nujno mnenja spletnega portala Lokalne Ajdovščina.

Katerina Vidner Ferkov

#kolumna

Kolofon