Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tim Rovtar, državni prvak v BMX-u

Ajdovski kolesarski klub Črn Trn nadaljuje z zbiranjem naslovov državnih prvakov. Tokrat slavi mladega Tima Rovtarja, ki si je konkurenco pokoril v kategoriji U9, za las pa je naslov izgubil Žan Godina v članski konkurenci.

Na novi, pozimi dokončani BMX progi, je po dolgih letih znova potekalo državno prvenstvo v disciplini BMX Race, ki je seveda pomembno z vidika rezultatov, še bolj pa z vidika razvoja te discipline v Sloveniji. Navsezadnje je BMX tudi olimpijska disciplina in z dobrimi pogoji za treniranje, bomo tudi v Sloveniji kmalu imeli udeleženca na olimpijskih igrah v BMX-u, morda pa prav Tima Rovtarja, ki že nekaj let dokazuje, da gre za izjemno talentiranega tekmovalca, kar potrjuje tudi z uspehi na tujih dirkah. Črn Trn pa se dokazuje kot klub, ki dobro skrbi za mlade in talentirane kolesarje. Velika želja in tudi cilj ajdovskega kluba je BMX proga v Ajdovščini, kar bi precej pripomoglo k razvoju te izjemno zanimive kolesarske discipline. Obenem pa je to odlična veja kolesarstva za vse mlade kolesarje, ki nato ostanejo v BMX dirkanju ali pa se usmerijo v gorsko ali cestno kolesarstvo.

Najprestižnejša zmaga državnega prvenstva, v kategoriji članov, je šla v roke enega najbolj izkušenih tekmovalcev, kar jih je Slovenija kdaj imela. Tilen Frank, ki je obenem tudi vodja mariborske proge in ekipe BSX Racing Team, je zmagal v “open” finalu ter osvojil tudi naslov prvaka tudi v kategoriji 17+. Tretji zaporedni naslov je žal ušel Žanu Godini (KK Črn trn), ki se je moral zadovoljiti s srebrno kolajno. Bronasto pa je osvojil član kluba prireditelja KD Rajd in ekipe Unior Tools Team Kevin Berginc.

Kot rečeno, pa se tudi Ajdovščina veseli naslova državnega prvaka. Osvojil ga je Tim Rovtar v kategoriji U9. V kategoriji najmlajših, kjer pa niso tekmovali za naslove državnih prvakov, je slavil Timov brat Anže, tretji pa je bil Ožbej Golja, oba sta seveda člana ajdovskega kluba. Dokaz, da je prihodnost ajdovskega BMX-a še kako svetla in kdo ve, morda pa res nekoč nekomu izmed današnjih nadebudnežev uspe preboj na največje športno tekmovanje na svetu.

BMX DP LJ-3386BMX DP LJ-3364BMX DP LJ-3387BMX DP LJ-3501BMX DP LJ-3503BMX DP LJ-3561BMX DP LJ-3674BMX DP LJ-3715BMX DP LJ-3784BMX DP LJ-3838BMX DP LJ-3987BMX DP LJ-4052BMX DP LJ-4112BMX DP LJ-3956BMX DP LJ-4219BMX DP LJ-4258BMX DP LJ-4329BMX DP LJ-4301

 

* Foto: Klavdij Blažko

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon