Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Topel sprejem za Polono Batagelj

Iz brazilskega Rio de Janeira se je vrnila edina olimpijka iz Vipavske doline, cestna kolesarka Polona Batagelj. Za uspešno zastopanje Slovenije in Ajdovščine so ji Občina, Športna zveza ter Zavod za šport Ajdovščina pripravili lep sprejem na Trgu 1. slovenske vlade.

Polona Batagelj je v nedeljo pogumno in odločno opravila svoj drugi nastop na olimpijskih igrah. Tokrat sicer ni ponovila dosežka iz Londona, je pa končno 32. mesto ravno tako velik uspeh, saj je v ženskem kolesarstvu konkurenca iz leta v leto težja, prav tako pa ne gre zanemarit izjemno zahtevne proge.

V ta namen so zanjo Občina Ajdovščina, Športna zveza Ajdovščina ter ajdovski Zavod za šport pripravili sprejem na Trgu 1. slovenske vlade. Prisrčen sprejem, ki se ga je udeležila lepa množica ljudi, predvsem pa njeni najzvestejši navijači so popestrili še plesalci plesnega kluba ADC, člani kolesarskega kluba Črn Trn ter kantavtorski nastop, voditeljsko vlogo pa je prevzela Mateja Poljšak. Poloni je najprej iskreno čestital župan Tadej Beočanin, ji ob tem podaril simpatično darilo, predvsem pa se ji je zahvalil za uspešno zastopanje Ajdovščine ter Vipavske doline v Rio de Janeieru. Podobnih mesed je bil tudi Miloš Popovič, predsednik Športne zveze Ajdovščina.

Nato je med navijače stopila še Polona Batagelj, se uvodoma zahvalila za sprejem in na kratko podoživela občutke ter dogajanje na olimpijskih igrah. Polona je dejala, da je zadavoljna z nastopom in rezultatom, ki je sicer malce slabši kot v Londonu, vendar ne gre zanemariti dejstva, da je žensko kolesarstvo v vzponu, s tem pa je tudi konkurenca iz dneva v dan močnejša. Proga ji ni delala prevelikih težav, prav tako jo ni motila vročina, zadovoljna pa je da se je tekma izšla srečno, brez padca. Polona Batagelj je še poudarila, da je bilo vzdušje v slovenski reprezentanci res odlično, enako tudi bivanje v olimpijski vasi. Težav z nastanitvijo ni imela, je pa imela odličen razgled na morje iz svojega apartmaja. Žal ji je le hitrega odhoda iz Brazilije, vendar je pač urnik slovenske reprezentance takšen, na kar ni mogla vplivati.

Polona Batagelj tudi sedaj ne počiva, saj je že na kolesu in trenira za naslednje preizkušnje, ki jo čakajo že v kratkem. Najprej odhaja na Švedsko in v Francijo na tekme svetovne serije, čez dober mesec dni pa jo čaka še nastop v katarski Dohi, kjer si želi predvsem uspeha na moštveni tekmi. Za konec sicer ni obljubila tudi nastopa na olimpijskih igrah čez štiri leta v Tokiu, bo pa v kolesarstvu še naprej vztrajala, saj zanj meni, da je sicer naporen a tudi zelo lep šport.  Na tem mestu velja dodati še, da Polona Batagelj ni le vrhunska športnica, saj "v prostem času" piše tudi doktorat in tako dokazuje, da je z voljo in predanostjo mogoče uspešno združiti šport in šolo. Čestitke.

Sprejem ajdovske olimpijke Polone Batagelj

Sprejem ajdovske olimpijke Polone Batagelj (3)Sprejem ajdovske olimpijke Polone Batagelj (1)Sprejem ajdovske olimpijke Polone Batagelj (4)Sprejem ajdovske olimpijke Polone Batagelj (5)

Foto: Lokalne Ajdovščina

* Foto: Klavdij Blažko

 

Lokalne Ajdovščina

#rio2016, #ajdovščina, #šport

Kolofon