Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Ajdovščini odpiramo preko 25 pip točenega piva!

V Ajdovščino ponovno prihaja Pivomanija, lahko ji tudi rečemo trienale pivovarstva v Vipavski dolini. Leta 2013 je bila Pivomanija prvič organizirana kot poskus širitve kulture pitja piva in premierna predstavitev Pivovarne Pelicon. V soboto, 3. 9. 2016, tri leta po oranju ledine pa se nam bodo v Palah pri Hiši Mladih predstavile številne pivovarne.

Pivomanija bo poskrbela za rekordno število pivovarjev in točenega slovenskega piva na enem mestu v Vipavski dolini. Čeprav dolina ostaja vinska destinacija, se predvsem v Ajdovščini, v kateri ne boste našli veliko vinogradov ali kleti, govori o pivu (in pije!). K temu sta zagotovo pomagali ekipi Pivovarne Pelicon in Reservoir Dogs v zadnjih nekaj letih, nedvomno pa se nič od tega ne bi zgodilo, če pivovarni ne bi varili dobrega piva!

Zatorej vabimo vse ljubitelje, radovedneže in žejne, da se nam pridružijo na sobotnem popoldanskem druženju in poskusijo cvet slovenskega pivovarstva. Številne pivovarne obljubljajo specialne zvarke, v Pivovarni Pelicon pa so (kot se za domačine in organizatorje spodobi) zvarili nekaj čisto posebnega.

Pivomanija 2016 pomeni tudi premierno predstavitev nove zasnove pivskega festivala: obiskovalci plačajo zgolj vstopnino (kupijo vstopnico), ki jim omogoča najdaljo brezplačno in neomejeno guštiranje vsega predstavljenega piva in druženja s samimi pivovarji. Pipe se odprejo ob 12 h in zaprejo ob 20 h. Zatorej - bodite toč(e)ni! 

Za lokalno kulinarično ponudbo bo poskrbel Faladur, ki bo poleg pivomanijakov hranil tudi obiskovalce vzporednega Kolesarskega festivala Ajdovščina, ki bo potekal le streljaj proč čez reko Hubelj. Tam bodo dvigovali adrenalin z organizacijo Državnega prvenstva v 4X-u (štiri krosu) in tekmi za Dirt pokal Slovenije (tekmovanje v trikih v skokih na kolesih).

Pestro festivalsko dogajanje v ajdovskih Palah pa bo zaključeno s skupnim koncertom in druženjem pozno v noč pred Barom Hiša Mladih.

Nastopajoči pivovarji:

Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Pivovarna Mali grad, Kamnik
Pivovarna The HumanFish, Vrhnika
Pivovarna Carniola, Žirovnica
Pivovarna Hopsbrew, Selo pri Ihanu
Pivovarna Tektonik, Ljubljana
Pivovarna Lobik, Maribor
Pivovarna Green Gold, Spodnje Grušovlje
Pivovarna Kaki Kraft, Miren pri Novi Gorici

Prodaja vstopnic: Faladur, Mc Hiša Mladih, Pivarna (MB), Sir William's Pub (LJ), Kavarna STA (LJ) Spletna prodaja: www.pelicon.beer Vseslovenska prodaja: vsi OMW servisi in vse 3dva trafike

 

* Foto: Andraž Kravos

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #poletje

Kolofon