Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

35 let zabave v Vipavskem Križu

Marsikdko od vas se še vedno spominja zabav in plesišča v grajskem obzidju Vipavskega Križa. Resda v nekih drugačnih časih, ki pa so bili podobnim dogodkom mnogo bolj naklonjeni kot so današnji. Minilo je že 35 let in zato so se v Vipavskem Križu odločili, da nostalgijo ponovijo s koncertom, ki bo v soboto, 3. septembra na športnem igrišču.

Obudimo legendarne "Kriške plese"! Takole so zapisali organizatorji zabave, ki se obeta prihodno soboto v Vipavskem Križu. Ne sicer tam, kjer je nekoč plesalo staro in mlado, pač pa malce nižje, na športnem igrišču.

Še pomnite sobotnih večerov, ko ste se brez posebnega razmišljanja "Kam bi šli?" odpravljali na Kriške plese? Nekateri boste rekli - Seveda, kako bi jih človek pozabil?!, spet drugi - Ne! V Križu so bili nekoč plesi?

Tako je! Priložnost za oboje je pred vrati, za tiste, ki se jih nedvomno spomnite, in tiste, ki ste premladi, da bi jih pomnili. Za prve, da prikličemo nostalgijo, in za druge, da vidite, da smo se včasih znali prav odlično zabavati.

Zgodovina se je pričela "davnega" avgusta 1981, ko je plese otvorila skupina Mr. Jack. V slabih 10 letih so si tu oder izmenjevale legende takratne jugoslovanske scene. Marsikateri še danes na svojih koncertih obujajo spomine in omenjajo Vipavski Križ. Ker pa gre za obujanje tradicije, se je moramo tudi danes držati. Tako se bodo poleg skupin Abadon, TNT, Danilo Kocjančič Friends, Vladi, Mljač in Matjaža Stržeta (ex Prizma) zabavi pridružili sami Mr. Jack, vse skupaj pa se bo pričelo ob 21.00 pod šotorom na športnem igrišču ter zaključilo ob 1.00. Jah, tako je bilo včasih.

Vsi skupaj prav lepo vabljeni na KRIŽFEST!

Lokalne Ajdovščina

#veselica, #vipavski križ

Kolofon