Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

21. KAŠev letni vrt pod streho

Minuli konec tedna se je v Palah zaključil 21. KAŠev letni vrt, ki je v avgustu poskrbel za pestro dogajanje v Ajdovščini. Prireditev z dolgoletno tradicijo v Ajdovščini, ostaja edina prava poletna ponudba v mestu. Še na mnoga leta. Več v fotogaleriji.

KAŠev letni vrt tradicionalno poteka od petka do nedelje, preko celega avgusta. Prav poletnih prireditev pa v Vipavski dolini ne manjka. Pestra ponudba koncertov na tako majhnem območju je za organizatorje prireditev velik izziv, saj s programom vsak poskuša pritegniti kar največ obiskovalcev.

Poudarek 21. letnega vrta je bil na glasbi, kulinariki ter ustvarjanju, saj smo športne turnirje organizatorji letos izključili iz programa zaradi pomanjkanja zanimanja v preteklih letih. Nad odzivom Ajdovcev in prebivalcev okoliških krajev smo prijetno presenečeni, saj so bili vsi petkovi in nedeljski koncerti dobro obiskani ves mesec. Veseli smo tudi, ker so obiskovalci letos večkrat zapustili tribune in napolnili plesišče pod odrom.
Ne le koncerti, odlično so uspele tudi nedeljske degustacije. Največ zanimanja so udeleženci namenili prav lokalni kulinariki, saj so bila mesta za slaščičarsko delavnico z Eriko Jerkič ter ogled pivovarne Pelicon rezervirana že v začetku letnega vrta. Vsekakor lepa pohvala za domače ponudnike in vzpodbuda za naprej.

Čeprav poletje ni pokazalo ekstremno visokih temperatur, je bilo vreme KAŠevemu letnemu vrtu ter četrtkovim Kinodejkam letos naklonjeno. Večina prireditev se je zato odvila v prijetnem ambientu na prostem, le dvakrat je bilo dogajanje prestavljeno v Bar Hiša mladih, kar pa ni skazilo prijetnega vzdušja in odvrnilo obiskovalcev.

KAŠev letni vrt je časovno najdaljša prireditev v tem obdobju na našem območju in vsekakor  velika priložnost za širšo prepoznavnost in promocijo Vipavske doline. Tu je predstavljeno tudi delo potrpežljivih in kreativnih mladih, katerim prireditev predstavlja druženje, izziv in priložnost dvigniti kulturno zanimanje (predvsem) domačih prebivalcev. Organizatorji se zahvaljujemo vsem, ki so v avgustu radi zahajali v Pale in sooblikovali 21. KAŠev letni vrt. Velika zahvala tudi sponzorjem in donatorjem, ki so nam olajšali organizacijo: Občina Ajdovščina, Agencija M Servis, Primorska hranilnica Vipava d.d., Bar Hiša mladih, Mladinski center in hotel Ajdovščina, Misenplas d.o.o., Incom d.o.o., Zavod za šport Ajdovščina, Mlinotest d.d., Fructal d.d., Zavarovalnica Triglav, Pošta Slovenije d.o.o., A Banka in Zavarovalnica Maribor.

Množična udeležba nam pomeni potrditev dobrega dela, zaradi česar smo s še večjim zagonom pripravljeni na naslednje prireditve.

 

KAŠ

Kašev Letni vrt (3)Kašev Letni vrt (1)Kašev Letni vrt (2)Kašev Letni vrt (4)Kašev Letni vrt (5)Kašev Letni vrt 2016 (1)Kašev Letni vrt 2016 (2)Kašev Letni vrt 2016 (3)Kašev Letni vrt 2016 (4)Kašev Letni vrt 2016 (5)Kašev Letni vrt 2016 (7)Kašev Letni vrt 2016 (6)Kašev Letni vrt 2016 (8)Kašev Letni vrt 2016 (10)Kašev Letni vrt 2016 (9)Kašev Letni vrt 2016 (11)Kašev Letni vrt 2016 (12)Kašev Letni vrt 2016 (13)Kašev Letni vrt 2016 (14)

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #poletje, #fotogalerija

Kolofon