Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Popolna prenova kolesarske pump proge v Palah

Prihajajoči vikend bo prinesel še eno veliko pridobitev, predvsem za mlade in najmlajše ter tiste, ki vam je ljubo gorsko kolesarstvo in BMX. V okviru Kolesarskega festivala Ajdovščina bo ognjeni krst doživela popolnoma prenovljena pump proga v Palah, ki je odslej še primernejša za vadbo mladih in nadebudnih članov kluba Črn Trn.

Mladi in najmlajši imajo v teh dneh resnično veliko razlogov za zadovoljstvo. Včeraj je vrata odprla nova osnovna šola Danila Lokarja,  jutri pa bo ognjeni krst doživela popolnoma prenovljena pump kolesarska proga v ajdovskih Palah. Po zaslugi kolesarskega kluba Črn Trn je te dni na progi in v okolici precej živahno, število »udarniških« delovnih dni se šteje v stotinjah, večdnevno brnenje strojev pa se počasi zaključuje. Predvsem najmlajši so novo progo že preizkusili in vsi v en glas zatrjujejo, da je boljša in zabavnejša.

Črn Trn

Proga je odslej širša, oval in štart sta dobila novo asfaltno prevleko, skoki so na novo razporejeni, najbolj dobrodošla pa je boljša komunalna opremljenost proge z vodo, elektriko in razsvetljavo, ki bo omogočala vožnje in treninge tudi v večernem času. Predvsem ljubitelji BMX koles z novo progo pridobivajo precej boljše razmere za svoj razvoj in vadbo. Teh pa je v Ajdovščini iz dneva v dan več, saj je s tem, ko je BMX postal olimpijska disciplina, precej pridobil na zanimanju mladih.  Investicijo v vrednosti okrog 15 tisoč evrov,  je finančno podprla Občina Ajdovščina, poleg podjetja Elita Nagode pa so precej lastnega znoja v prenovo proge vložili člani kolesarskega kluba Črn Trn.

Črn Trn

Kot rečeno bo proga uradno otvoritev doživela že to soboto zvečer, ko bo na njej spektakularno tekmovanje kolesarske discipline dirt, kjer se bodo z najboljšimi triki predstavili domači in tuji »dirt« asi. V nedeljo popoldan  pa bo proga gostila še B4X tekmo na izpadanje, ki je izziv predvsem za mlajše kategorije. Oba dogodka bosta seveda potekala v sklopu letošnjega Kolesarskega festivala Ajdovščina. Festival ponuja bogato, dvodnevno dogajanje, ki se bo pričelo v soboto popoldan z zdaj že tradicionalno tekmo za naslov državnega prvaka discipline 4X, kjer lansko zmago brani domačin Matija Stupar. Organizatorji, ajdovski Črn Trna, pa še posebej vabijo da se jim pridružite v nedeljo dopoldan, na organiziranih in vodenih gorsko kolesarskih izletih po najlepših kotičkih Vipavske doline. Izbrane trase so primerne za vse generacije, družine in tudi tiste, ki si želite malce več adrenalina na kolesu. Seveda pa v ponudbi niso pozabili na najmlajše, saj jih v nedeljo dopoldan ponovno čaka boj s poganjalčki. Vabljeni torej,da med prihajajočim vikendom obiščete Pale, saj bo poleg kolesarskega festivala, potekala tudi Pivomanija, festival malih craft pivovarn, sobotni večer pa bo zaokrožili člani glasbene skupine Queen real tribute band.

Črn Trn

Natančen program dogajanja v okviru Kolesarskega festivala Ajdovščina najdete na TEJ POVEZAVI.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon