Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tine Lavrenčič tretji na državnem prvenstvu v olimpijskem triatlonu

Bled je v soboto gostil triatlonsko tekmo, ki je štela za naslove državnih prvakov na olimpijski razdalji, in preizkušnjo v okviru mladinskega evropskega pokala. Tekma se je odlično odvila za Tineta Lavrenčiča ter tudi ostale člane ajdovskega Triatlon kluba.

Na mednarodni tekmi v olimpijskem triatlonu na Bledu, ki je štela tudi za državno prvenstvo, se je v absolutni moški konkurenci odlično odrezal Tine Lavrenčič iz ajdovskega Triatlon kluba, ki je zaostal le za Jako Kaplanom ter Urhom Klenovškom. Tine je s progo opravil v času 1:59:45 in le za dobro minuto zaostal za zmagovalcem.  V absolutni moški konkurenci je sicer zmagal Madžar Bene Bicsah. Svoj prvi nastop na tej razdalji je opravil tudi Dimitrij Lulik in zasedel solidno 86. mesto med 140. tekmovalci.

Tudi v absolutni ženski konkurenci je  zmaga odšla na Madžarsko, najhitrejša je bila Sarszegi Noemi. Drugo mesto je osvojila 22-letna Maruša Klemenc iz TK Utrip, Metka Šibelja in Metka Jug iz ajdovskega kluba pa sta zasedli šesto in sedmo mesto.  

Triatlon Bled 2016

Na Bledu je tudi sicer potekal pravi triatlonski praznik, kjer je ajdovski klub zastopalo kar 11 članov v različnih triatlonih. Cici triatlona so se udeležili trije najmlajši člani ajdovskega kluba, na triatlonu za vsakogar so se odlično odrezali Denis Vidmar, Alenka M. Vidmar ter z triatlonskim "krstom" Katarina Kobal in Blaž Bratož. Čestitke vsem.

Triatlon na Bledu

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #triatlon

Kolofon