Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Brez fazanov na Srednji šoli Vena Pilona

Dijaki četrtih letnikov programa gimnazije in predšolske vzgoje so včeraj na kulturen in precej zabaven način medse sprejeli novo generacijo prvošolcev. Brez risanja po obrazih, trganja oblačil in podobnih poniževalnih ritualov, temveč z veliko mero spoštovanja in prijaznosti do nove generacije srednješolcev. Pohvalno.

Na Srednji šoli Veno Pilon so s kulturnim programom včeraj tudi uradno medse sprejeli novo generacijo dijakov prvih letnikov gimnazijskega programa in programa predšolske vzgoje. Že prvi dan pouka so jih sicer opremili z rumenimi kapami, broškami in palačinko za slovo od »sladkega življenja« in jih tako začeli privajati na novo srednješolsko obdobje življenja.

Včeraj pa so četrtošolci pripravili še Kulturni sprejem, ki je vseboval več zahtevnih in zabavnih iger, pri katerih so se morali prvošolci kar precej potruditi. Pokazati so morali dovolj spretnosti in znanja, pomerili so se v slalomu z vozičkom in dojenčkom, menjavali so pleničke, pletli vrvi iz trakov blaga in se šli ekipne igre.

Na ajdovski srednji šoli so se torej odločili za malce drugačen in do dijakov mnogo bolj prijazen način vstopa v srednješolsko izobraževanje. Nobenih fazanov, nobenih pobarvanih obrazov ali potrganih oblačil, temveč zgolj zabava in smeh, s katerim se mnogo bolje prikaže spoštovanje starejših dijakov, do mlajših. Tako letos na šoli niso opazili niti enega porisanega dijaka, nobenega poniževanja in to vodstvo šole zelo veseli. Tašne vrste tradicija teče že četrto leto in prav letošnji dijaki četrtih letnikov so prva generacija, ki je bila ob vstopu v ajdovski srednješolski center, deležna takšnega kulturnega sprejema.

Sprejem prvošolcev (1)Sprejem prvošolcev (2)Sprejem prvošolcev (4)Sprejem prvošolcev (5)Sprejem prvošolcev (6)Sprejem prvošolcev (3)Sprejem prvošolcev (8)Sprejem prvošolcev (7)Sprejem prvošolcev (9)Sprejem prvošolcev (10)Sprejem prvošolcev (11)

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon