Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Poklon Venu Pilonu in najboljšim maturantom

Tudi letos se je Srednja šola Vena Pilona tradicionalno od svojih maturantov poslovila s slovesno prireditvijo v Dvorani 1. slovenske vlade, s katero obeležuje tudi obletnico rojstva Vena Pilona, slikarja, po katerem nosi ime. Posebno čast so tokrat imeli trije zlati maturitantje.

22. septembra so vodstvo in dijaki ajdovskega srednješolskega centra obeležili 120 letnico rojstva enega najpomembnejših Ajdovcev Vena Pilona, slikarja, fotografa, pisatelja, po katerem je poimenovana šola. Ob tem dogodku so predstavniki razredov, učitelji in ravnatelj Andrej Rutar obiskali njegov grob, nanj položili cvetje ter prebrali nekaj njegovih misli.

Pomembno obletnico pa je šola izkoristila tudi za tradicionalno slovo od zadnje generacije maturantov. Posebne čestitke ravnatelja Andreja Rutarja in zaposlenih so šle zlatim maturantom, letos so bili trije. V programu predšolska vzgoja sta se izkazala Mitja Ergaver, ki je nedavno osvojil tudi naslov svetovnega prvaka v štirikrosu, in Suzana Bitežnik, ki je na poklicni maturi osvojila vse točke. V gimnazijskem programu je zlata maturantka postala Erika Stanković, ki v teh dneh začenja študijsko leto in nove izzive. Vpisala se je na interdiciplinarni študij računalništva in matematike, zanimajo pa jo multimedija, umetna inteligenca in podobno. Z odličnim uspehom vsa štiri leta so se v programu predšolska vzgoja izkazali še Špela Barbiš, Matija Šen, Tina Šemrl, Anja Česen in Ana Ademoski, na gimnazijskem programu pa Lana Volk, Alen Bizjak, Rahela Tratnik, Tine Bajec, Ema Uršič in Erika Stanković.

Zlati maturantje - Foto: Alenka Tratnik Primorske novice

Čestitke.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon