Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Danes in jutri krvodajalska akcija v Ajdovščini, prihodnji teden še v Vipavi

V Sloveniji vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri, naj gre za načrtovan operativni poseg ali reševanje življenja v nesreči. Zato vsak delovni dan v povprečju potrebujemo 400 krvodajalcev, ki s prostovoljnim darovanjem svoje krvi prispevajo k ohranjanju zdravja soljudi in nenazadnje k preprečevanju smrti. Danes in jutri imate možnost to storiti tudi v Ajdovščini, prihodnji teden pa v Vipavi. Vabljeni.

Ustrezni nadomestki za kri žal ne obstajajo, zato ostaja uporaba pripravkov iz krvi edina možnost izbire pri določenih oblikah zdravljenja. Pri tovrstnem zdravljenju si lahko pomagamo le ljudje med seboj. Zato potrebujejo vas – nove krvodajalce. Že v eni sami nesreči z večimi udeleženci se potreba po krvi lahko v trenutku bistveno poveča. In ker ima kri svoj rok trajanja, potrebe po krvi pa se spreminjajo, potrebujemo krvodajalce, ki bodo pripravljeni darovati kri takrat, ko jo bomo potrebovali.

Rdeči križ Ajdovščina vas vabi na terensko krvodajalsko akcijo, ki bo potekala v sredo, 27. septembra, in četrtek, 28. septembra 2017, od 7. do 13. ure v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina, Stritarjeva 1 a, Ajdovščina. V ponedeljek, 2. oktobra 2017, pa bo krvodajalska akcija potekala od 7. do 13. ure v Vojašnici Janka Premrla Vojka Vipava, Beblerjeva ulica 28, Vipava.

Kri lahko darujete vsi, ki ste dobrega zdravja, stari od 18 do 65 let in imate več kot 50 kilogramov. Moški lahko kri darujete vsake tri in ženske vsake štiri mesece.

Prosimo vas, da na odvzem ne pridete tešči, ampak pred tem pojeste nemasten obrok (tudi brez mleka ali mlečne kave), na primer kruh, marmelado, med, sadje in podobno. Popijete lahko na primer sok, čaj ali črno kavo. Po odvzemu vam bomo postregli z malico.

Prav tako vas prosimo, da s seboj prinesete veljaven osebni dokument s fotografijo.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 05 366 4930 ali 051 430 722 oziroma na ajdovscina.ozrk@ozrks.si.

Že vnaprej se zahvaljujemo vsem, ki boste solidarni in se boste udeležili prihajajoče terenske krvodajalske akcije.

Vabimo vas tudi, da se vpišete v spletno bazo krvodajalcev in v kritičnih trenutkih pomagate reševati življenja.

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #vipava

Kolofon