Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Slavnostno odprtje prenovljenega vrtca na Colu

Letošnjega 1. septembra so se nadvse veselili tudi najmlajši Colčani, saj so vstopili v popolnoma prenovljen vrtec, po novem z dvema oddelkoma – ob obstoječem, za drugo starostno skupino, se v colskem vrtcu varujejo tudi najmlajši, v novem jasličnem oddelku. Slavnostna otvoritev prenovljenih prostorov bo v četrtek, 29. septembra 2016.

Ajdovska občina je prisluhnila željam in prizadevanjem staršev na Colu, da bi tam v prihodnje organizirali dva oddelka vrtca. Otrok je dovolj in zanimanje v drugem starostnem obdobju presega prosta mesta, oddelka za prvo starostno obdobje pa sploh ni bilo. Občina je skupaj z vrtcem in domačini preverila več možnosti. Odločili so se, da bodo obstoječe prostore v pritličju nekdanjega zadružnega doma prenovili, v nadstropju pa bodo uredili še približno sto kvadratnih metrov površin.

Foto: Primorske novice

Čez poletje so v bivšem zadružnem domu na Colu odmevali stroji. Nove so betonske plošče med nadstropji, nove instalacije, prenovljena notranjost, urejena okolica z novima pokrito teraso in zunanjim igriščem. Iz enega oddelka - sobice s termoakumulacijsko pečjo v pritličju - je nastal sodoben vrtec. Obiskuje ga 33 otrok – 12 v jasličnem oddelku, 21 pa v oddelku za drugo starostno obdobje. Colski vrtec deluje v okviru Otroškega vrtca Ajdovščina. Otroci imajo veliko možnosti za bivanje na prostem, v naravi. Ob stavbi vrtca je otroško igrišče, ki so ga dodatno opremili z igrali za prvo starostno obdobje, ogradili z ustrezno ograjo, pred spodnjo igralnico imajo otroci na voljo za igro pokrito teraso.

Vrednost investicije je v celoti kril proračun Občine Ajdovščina. Cena gradbenih del, ki jih je opravilo podjetje Zidgrad, je bila 226.000 evrov, še okoli 40.000 evrov pa je bila cena opreme za igralnice, garderobe, razdelilno kuhinjo, pralnico in igral za zunanje igrišče.

Otroci in zaposleni iz vrtca na Colu zato v četrtek, 29. septembra ob 17. uri, vabijo na slavnostno odprtje prenovljenih prostorov vrtca, ki bo potekala na dvorišču pred vrtcem na Colu. Na ogled bo krajši program otrok iz vrtca ter ogled prenovljenih prostorov vrtca in igrišča. Vabljeni.

 

Lokalne Ajdovščina

#novice, #col, #izobraževanje

Kolofon