Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Antioksidanti - Robot

Domača glasbena skupina Antioksidanti se predstavlja z novim singlom, skladbo Robot. Pesem opisuje posameznika, ki se v svojem notranjem boju upira proti odvisnosti in zlorabi tehnologije ter njenem zasužnjevanju ljudstva. Torej še kako aktualna tematika. Vabljeni k poslušanju.

Po uspešnem lansiranju albuma Parfum in plastika, skupina Antioksidanti ponuja nov singel s katerim tudi nakazujejo smer v katero se bodo v bodoče gibali. Pesem Robot opisuje posameznika, ki se v svojem notranjem boju upira proti odvisnosti in zlorabi tehnologije ter njenem zasužnjevanju ljudstva. Snemanje pesmi je omogočila Študentska organizacija univerze v Mariboru v sklopu natečaja ŠOUROCK, na katerem so Antioksidanti v letu 2015 osvojili prvo mesto.

Skupina Antioksidanti, ki jo sestavljajo kitarista Andraž Žvokelj in Grega Marc, bobnar Gal Furlan, basist Vid Vižintin in pevec Erik Jež prihaja iz Ajdovščine. Mnogi pravijo, da je to ena izmed tistih zasedb, ki v času vse bolj popularne elektronske glasbe, rešuje dušo rokenrola. Čvrsto in uigrano ritem sekcijo dopolnjujejo umazani, a natančni in barvno pestri rokerski rifi kitarskega tandema. Čeznje subtilno, a hkrati rokersko odločno udriha vokalist z redko slišanim glasovnim razponom. Avtorske skladbe so zvočno in aranžmajsko dodelane ter sporočilno tehtne, njihova dinamika pa spontano prestopi meje odra. Skupina je najbolj znana po iskrenosti v glasbi, energičnem nastopu in družbeno kritičnih besedilih.

Pesem lahko slišite na TEJ POVEZAVI.

 

Lokalne Ajdovščina

#glasba

Kolofon