Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dobri rezultati ajdovskega triatlona ob zaključku sezone

Počasi svojo sezono zaključujejo tudi triatlonci. V nedeljo je tako kar nekaj članov ajdovskega triatlon kluba nastopilo na močni tekmi polovičnega triatlona v Poreču. Izkazala sta se predvsem Metka Jug s šestim mestom ter Tine Lavrenčič s trinajstim časom.

Lepo sončno vreme, toplo morje, ki je doseglo skoraj 20 stopinj in odlična organizacija so glavni poudarki včerajšnje triatlon preizkušnje v Poreču, kjer je nastopilo okrog 400 tekmovalcem, med njimi tudi nekaj članov ajdovske ekipe. Tekmovalci so se spopadli z 1900 metri plavanja, 90. kilometri kolesarjenja ter na koncu še 21 kilometrov teka po terenih poreške Zelene Lagune. Številni triatlonci so prišli Slovenije, Nemčije, Švice, Italije, Poljske, Češke, Slovaške, Madžarske, Srbije, Črne Gore in Hrvatske.

Na koncu, po skoraj štirih urah tekmovanja, sta bila najbolj zadovoljna Madžar Gergo Bader, ki je slavil med moškimi, ter Hrvatica Sonja Škevin, ki je bila najhitrejša predstavnica nežnejšega spola. 

Kar se ajdovske ekipe tiče je nov vrhunski rezultat dosegla Metka Jug, ki je triatlon zaključila na šestem mestu, s časom 5:25:26 in obenem tudi zmagala v svoji kategoriji. Med moškimi kolega je bil znova najboljši Tine Lavrenčič (4:23:22), trinajsti skupno in tretji v svoji kategoriji.  Nastopili so še Uroš Medvedec ( 5:08:11), Matic Batagelj (5:09:32) ter Dimitrij Lulik (5:24:45).

Foto: Triatlon klub Ajdovščina

Tine Lavrenčič je svoj nastop takole pokomentiral na Facebooku: »Včeraj sem s tekmo v Poreču zaključil z letošnjo triatlonsko sezono. V močni konkurenci, sem zasedel 13. mesto absolutno in 3. mesto v kategoriji, s čimer sem zelo zadovoljen. Škoda, ker sem moral na 55km kolesa 5min stati v "penalty boxu", zaradi domnevne vožnje v zavetrju (če to sploh obstaja v klanec). Me je pa to še toliko bolj podžgalo in razjezilo, da sem nato tudi malo v jezi odtekel super polmaraton, s časom 1:16:51. - vse je torej za nekaj dobro. Bila je super sezona, sedaj pa je čas za zaslužen počitek

Tine Lavrenčič

 

Rezultate najdete na tej povezavi.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #triatlon

Kolofon