Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Evropsko lokalni ajdovski dijaki

V prejšnjem tednu smo pisali o tem, kako mednarodne izmenjave bogatijo srednješolce in so hkrati priložnost za širjenje novih poznanstev in prijateljstev. Tako se v teh dneh na Dunaju in v Budimpešti mudi lepo število dijakov ajdovskega srednješolskega centra. Potek njihove dvotedenske prakse v mednarodnih vrtcih lahko spremljate tudi na naših straneh.

Dijaki Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina so letos spet na praksi v tujini. Šola je uspešno prijavo na razpis Erasmus+ programa praktičnega usposabljanja in izobraževanja izkoristila za izpeljavo dvotedenske prakse v mednarodnih vrtcih. V Budimpešti in na Dunaju je te dni 21 dijakinj in 1 dijak vzgojiteljskega izobraževalnega programa. Spomladi pa gre na tako mobilnost še skupina 7 dijakinj. Vsako skupino spremja po en učitelj ali učiteljica.

Dijaki SŠ Vena Pilon

Dijaki so se na projekt pripravili tudi s spoznavanjem jezika države kamor potujejo na mobilnost. Dunajsko skupino dijakov je s kratkimi in hitrimi jezikovnimi pripravami opremila profesorica nemščine na šoli, medtem ko se je z veseljem odzval na pomoč pri madžarščini mlad madžarski koreograf, ki že nekaj let živi in dela v Sloveniji (in je navdušen nad Wajdušno).

Praznični 1.november so izkoristili za ogled dveh prestolnic, ki vedno znova vabita in vedno znova očarata.

Praznično

V torek, 2. novembra so bili dijaki prvi dan na delu v vrtcih, kjer se med seboj sporazumevajo v angleškem jeziku. Dan je bil poln mešanih vtisov, ki so jih porajala vprašanja kateri metro, tramvaj in avtobus uporabiti, da pravočasno prideš iz hostla do vrtca in navdušenje nad povsem drugačnim pedagoškim pristopom, ki ga imajo vzgojiteljice v vrtcu Little Star v Budimpešti. Poleg tega, da se tu varujejo otroci različnih narodnosti, so tudi vzgojiteljice iz vsepovsod, kar je dijake še dodatno motiviralo za delo.

Mednarodna izmenjava

Res, da v teh dneh še niso okusili pravega občutka kaj pomeni iti s trebuhom za kruhom, a namen je pravi. Spremljajte nas še v naslednjih javljanjih.

Noč čarovnic

 

Karmen Lemut // Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon