Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pogovore o usodi Agroinda znova preložili

Delavci Agroinda bi se morali v začetku tega tedna sestati z odvetniki ajdovske družbe, da razrešijo odprta vprašanja. Vendar so zaradi bolezni v odvetniški družbi, ki zastopa lastnike, pogajanja spet preložili na kasnejši termin, ki še ni določen, je pojasnil predsednik sveta delavcev Andrej Furlan.

Višje sodišče je oktobra drugič zapored preklicalo stečaj vipavske družbe Agroind, o predlogu delavcev o stečaju bo tako še tretjič odločalo novogoriško okrožno sodišče. Delavci pa so medtem ukrajinskim lastnikom pred prazniki predali stavkovno napoved, v kateri med drugim zahtevajo plačilo zapadlih obveznosti do zaposlenih.

Rok, ki so ga delavci postavili lastnikom za izpolnitev stavkovnih ponudb, se je iztekel prejšnji teden, a so v Agroindu še konec tedna znali povedati le to, da se bodo pogovorili v tem tednu.

Uprava pod vodstvom Oleksija Karčistova zaposlenim dolguje še razliko marčne plače in izplačilo bruto plač za april, maj in del junijske plače, prav tako delavci niso dobili regresa za letni dopust. To velja tako za delavce, ki so ostali v podjetju med stečajema, kot tudi tiste, ki so prijavljeni na zavodu za zaposlovanje.

Stara uprava je sicer takoj po preklicu stečaja ponovno sklicala novo skupščino delničarjev, ki naj bi bila predvidoma 21. novembra.

 

* Vir: STA

Lokalne Ajdovščina

#vipava, #agroind

Kolofon