Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Spektakularen sprejem Mlinark v Ajdovščini

Po velikem uspehu v turškem Trabzonu so se ajdovske rokometašice vrnile v domovino. Okrog sedme ure zvečer je avtobus z igralkami, trenerjem in vodstvom kluba prispel na Lavričev trg v Ajdovščino in doživel pravi navijaški sprejem, nebo pa je obarval ognjemet. Slavje se je lahko pričelo, medtem pa v klubu že nestpno pričakujejo torkov žreb. Več v fotogaleriji dogajanja.

Velik rokometni uspeh ajdovskega kluba še vedno odmeva. Nenadejana uvrstitev v osmino finala evropskega pokala in nadaljevanje evropskih sanj je pač nekaj, kar se v mestu ne zgodi prav pogosto. Zato seveda zaslužen pozdrav navijačev in simpatizerjev kluba za igralke, ki so z odlično igro, borbenostjo in garanjem dosegle enega izmed največjih uspehov ajdovskega športa nasploh. To je bil že tretji večji sprejem za ajdovske športnike v tem letu. Takšnega pozdrava sta bila deležna še  Polona Batagelj po nastopu v Riu in Mitja Ergaver, ki si ga je prislužil z naslovom svetovnega prvaka. Odlično leto za ajdovski šport, ki ga seveda dopolnjuje še kopica ostalih odličnih športnikov in doseženih rezultatov.

Zmaga za Mlinotest

Ajdovski klub pa je medtem že v nestrpnem pričakovanju nasprotnika v naslednjem kolu evropskega tekmovanja. Mlinarke niso med nosilkami in med osmimi težkimi izbirami, ni lahkega nasprotnika. Zaradi dolgih poti verjetno na listi želja odpadeta švedski in ukrajinski klub, ponovno se punce lahko odpravijo na Poljsko, k Elblagu, trener Dušan Vidmar pa si za nasprotnice še najbolj želi češki klub Sokol in skupaj s kapetanko ekipe Majo Svetik, napoveduje, da bodo storili vse za ponovitev nocojšnjega sprektakularnega sprejema. Žreb bo jutri, v torek 22.11, ob 11h.

V spodnji tabeli možne nasprotnice Mlinark v torkovem žrebu.

Žreb za ŽRK Mlinotest

Potrditev dobrega dela v klubu pa prihaja tudi iz rokometne reprezentance Slovenije, ki je začele priprave na decembrsko evropsko prvenstvo. Ta teden bodo izbranke Uroša Bregarja odigrale tri prijateljske tekme. Reprezentanci se je pridružila tudi Nina Zulić, ki je na obeh tekmah v Turčiji, za ajdovsko ekipo dosegla neverjetnih 22 zadetkov. Slovenija, ki se je na evropsko prvenstvo na Švedskem prebila po šestih sušnih letih, bo na EP-ju nastopila v skupini A. V stockholmski skupini so še Srbija, Švedska in Španija, napredovanje pa si bodo zagotovile prve tri reprezentance.

Nina Zulič - Foto: Igor Mušič

Dodajamo še nekaj izjav akterjev in akterk po včerajšnjem sprejemu v Ajdovščini, ki so jih podali za Primorske novice:

Trener Dušan Vidmar: “Ko sem videl postavno turško ekipo na ogrevanju, sem mislil, da bomo izgubili vsaj za sedem golov. Kljub temu sem punce hrabril, da dajo vse od sebe v obrambi. Dale so še mnogo več, kot sem pričakoval. Takrat sem začel verjeti, da lahko presenetimo, kar smo z zmago s tesnim izidom v prvi tekmi naredili, a je bilo pred drugo vse odprto. Turkinje so bolje začele, naša dekleta pa so brez pravih menjav, a ob odlični pripravi maserja, ki je naredil toliko regeneracije, kot je bilo sploh mogoče, stisnile vse atome moči in naredile odločilni preobrat. Na srečo v živčni končnici sodniki niso podlegli turškemu pritisku. Sedaj si želim le, da bi nam žreb namenil Čehinje. To bi pomenilo razmeroma kratko potovanje in premagljivega tekmeca.”

Tehnični vodja ekipe Matjaž Černigoj: “Vodstvo Zagnossporja je bilo gostoljubno tako, kot smo tega vajeni na Balkanu. Namestitev je bila dobra, hrana vrhunska, odnos pa je ves čas ostal korekten - tako po prvem porazu Turkinj kot tudi po drugem. Gostitelji so bili odprti za sprotne dogovore o manjših dodatnih željah. Naša majhna navijaška skupina je celo lahko šla na častno tribuno.”

Predsednik kluba in velik motivator Ivan Vodopivec je dodal: “Iz Turčije se vračamo z velikima zmagama, ki nam omogočata, da gremo naprej. To je dokaz, da se da v življenju narediti več kot si lahko mislimo. Zmagala sta srčnost naših deklet in taktika trenerja Dušana Vidmarja. Obljubljamo srčno igro še naprej.”

Nina Zulič, ki je Turkinjam na dveh tekmah dala kar 22 golov, je povedala: “Naša želja po napredovanju je bila neizmerna. Ko je bilo treba, smo se metale na glavo. Kmalu smo videle, da se Turkinje dokaj počasi vračajo v obrambo. Na to karto smo dosledno igrale. Z diktiranjem hitre igre in z dobro obrambo nam je uspelo veliko protinapadov, kar je bilo odločilno. Za naprej si želim le, da bi bile tako borbene in disciplinirane še naprej. Ne vem, katere nasprotnice naj si želim na žrebu, ker nobenih ne poznam. Sama navijam za katero od španskih ekip.”

Kapetanka Maja Svetik: “Ta noč gotovo ne bo prespana. Občutki po napredovanju in ob tem sprejemu so nepopisni. Še vedno skoraj ne morem verjeti, kaj smo dosegle. Imele smo neizmerno voljo, trener nas je odlično pripravil, motivirali pa so nas vsi navijači - skupinica, ki je bila z nami, in tisti, ki so pesti stiskali doma. Sedaj upam, da bomo dosegle še kakšen uspeh in pripeljale kakšno evropsko ekipo spet v našo dvorano Police, pa naj bo katerakoli že.”

Današnje slavje na Lavričevem trgu v Ajdovščini je v svoj objektiv ulovil Robert Ferjančič.

rk mlinotest-13rk mlinotest-15rk mlinotest-26rk mlinotest-30rk mlinotest-33rk mlinotest-38rk mlinotest-73rk mlinotest-56rk mlinotest-89rk mlinotest-77rk mlinotest-99

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šport

Kolofon