Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Z Božičnim sejmom na Ustju pričetek prazničnega vzdušja v Vipavski dolini

V vrtcu Zlata ptica na Ustju je v soboto potekal že drugi Waldorfski božični semenj, ki je ponovno posrtregel s pestro paleto celodnevnega dogajanja. sejemsko ponudbo in z glasbenimi sladicami. Številčen obisk dokazuje vse večjo prepoznavnost waldorfskega gibanja pri nas. Več v fotogaleriji.

Začetek predbožičnega vzdušja je tokrat pripadel vrtcu Zlata prica na Ustju, kjer so že drugič zapored organizirali Božični semenj. Okrog desetih dopoldan se je semenj odprl z nastopom pevskega zbora, nato pa so si najrazličnejši dogodki sledili vse do poznega popoldneva. Seveda ni manjkala raznolika semenjska ponudba, izdelava adventnih venčkov, poskrbljeno pa je bilo tudi za lačne in žejne, kar nekaj miz se je namreč šibilo pod težo številnih sladkih ter slanih, doma narejenih prigrizkov. 

Za otroke pa je božični semanj v waldorfskih vrtcih sploh malce posebnejši. Otroci obiščejo deželo pravljic, obiščejo dobro vilo v svoji posebni hišici, v palčkovem rudniku iščejo skriti zaklad, izdelujejo božične okraske ali pa si ustvarijo čsto prave hodulje. Semanj so obiskali tudi predstavniki in otroci iz zavoda CIRIUS Vipava, s katerimi si vrtec na Ustju želi še močnejše povezave tudi v prihodnje. V dogajanje na Ustju pa je bilo vpeto tudi precej glasbe, največ navdušenja sta požela nastopa družine Gregorc ter Sama Kutina in Ane Kravanja, z glasbili z vsega sveta.

Božični sejem na Ustju (1)Božični sejem na Ustju (3)Božični sejem na Ustju (2)Božični sejem na Ustju (4)Božični sejem na Ustju (5)Božični sejem na Ustju (6)Božični sejem na Ustju (7)Božični sejem na Ustju (9)Božični sejem na Ustju (8)Božični sejem na Ustju (11)Božični sejem na Ustju (10)Božični sejem na Ustju (12)Božični sejem na Ustju (13)Božični sejem na Ustju (15)Božični sejem na Ustju (14)Božični sejem na Ustju (16)Božični sejem na Ustju (17)Božični sejem na Ustju (18)Božični sejem na Ustju (20)Božični sejem na Ustju (19)Božični sejem na Ustju (22)Božični sejem na Ustju (23)Božični sejem na Ustju (21)Božični sejem na Ustju (24)

 

* Foto: Borut Vrčon & Klemen Bizjak

Lokalne Ajdovščina

#ustje, #ajdovščina

Kolofon