Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Praznična večerja v Vipavi - Gostišče Podskala

Je tudi vam zmanjkalo idej za kuhanje? Tudi vi ne veste, s čim razveseliti brbončice vaših bližnjih? Ali pa vam preprosto zmanjkuje časa in idej za kuhanje? V ta namen smo se namesto vas sprehodili po Vipavi, in sicer vse do idiličnega kotička, kjer tudi izvira istoimenska reka, reka Vipava. Nadaljujemo s predstavitvijo prazničnih ponudb restavracij Vipavske doline.

V čudovitem naravnem ambientu stoji Gostišče Podskala, tik za Lanthierijevem dvorcem, tako da je od starega jedra Vipave oddaljeno le sto metrov. Nekoč je bilo tu zbirališče uglednih gospodov in dam, kjer so se v senci sto in več starih dreves, družili in sprehajali, danes pa so to točko uredili in del spremenili v prijazno gostišče. Gostišče slovi po raznovrstni ponudbi morskih specialitet, kot so školjke, škampi, jastogi in sveže morske ribe.  Na njihovem meniju so tudi potočne ribe, vse vrste mesnih jedi,  vipavsko-kraške jedi, domač kruh in sladice ter pokušina vin v naravni kraški jami Lanthierjev hram. Sprejemajo naročila tudi za večje skupine, do 40 oseb.

Podskala

V Gostišču Podskala so v prazničnem decembru za vas pripravili še posebej slastne jedi, ki vas ne bodo pustile ravnodušne. Torej, če ste eden izmed tistih, ki dneva pred praznično večerjo ali celo dveh nočete preživeti v kuhinji za štedilnikom v iskanju najrazličnejših kreativnih receptov, s katerimi bi razveselili brbončice vaših bližnjih, se raje odpravite na preizkušeno dobro večerjo, kjer zadovoljijo še tako petične goste.

V decembru so za vas pripravili več mesnih in ribjih menijev.

Menu 1

Hladni tris
(hobotnica, carpaccio brancin, dimljen losos)
***************************
Bavete z venericami
*****************"*********
File kovača s prilogo
***************************
Hišna sladica
                       cena: 30€

Menu 2

Goveji carpaccio na rukoli
z mladim sirom
***********************
Riž z vipavskim pršutom in
radičem
************************
Jančkova zarebernica s prilogo
************************
Hišna sladica
                        cena: 28€

 

Rezervacije sprejemajo na tel. št. 041/540-964 Dragan ali na elektronski naslov dragankokanj@gmail.com.

V kolikor želite popolno kombinacijo prvovrstne postrežbe, odlične kulinarike in čudovitega ambienta, je torej Gostišče Podskala  pravi naslov za vašo praznično večerjo ali večerjo s kakšnim drugim namenom. Z »domače« navdihnjenim ambientom je namenjena gostom, ki želijo umiriti duha pred vsakdanjim vrvežem in se ob tem prepustiti prav po angelsko kulinarično razvajati.  

Podskala

 

* Če bi radi tudi vašo restavracijo ali gostilno predstavili širši javnosti na naši spletni strani, nam pišite na info@lokalne-ajdovscina.si.

 

 

Lokalne Ajdovščina

#vipavskadolina, #praznično

Kolofon