Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovščina ima ponovno najlepšo novoletno jelko

Praznično in veselo vzdušje se je v Ajdovščini pričelo z prihodom Miklavža, ki je poleg vseh daril, mestu prinesel tudi smreko velikanko. Največja novoletna jelka v mestu bo do prvih dni novega leta po običaju stala v krožišču pri policijski postaji. Pripravljeno pa je tudi grajsko drsališče. Naj se praznično vzdušje prične.

Z ogromnim tovornjakom se je v mesto pripeljala letošnja smreka velikanka, ki bo kaj kmalu postala novoletna okrašena jelka in bo tako kot sedaj že nekaj let, stala v osrednjem mestnem krožišču. Delavci ajdovske Komunale že ves dopoldan urejajo prostor za dobro učvrstitev novoletne jelke, potrebno pa jo je seveda še okrasiti. Letošnja je sicer za dobra dva metra krajša od lanske, je pa zato še lepša, kot njene predhodnice in verjamemo, da bo z novimi lučkami ponovno ena izmed najlepših v državi. Sploh takrat, ko malce zapiha burja in v temi deluje, kot da rahlo poplesava sem in tja. Tudi tokratna prihaja iz območja Smrekove drage, ki je sicer eno redkih območij, ki jih lubadar ni napadel. Komunala je sicer na Lavričevem trgu že prejšnji teden postavila prvo od treh novoletnih jelk. Tretja pa bo krasila šturski plac.

IMG_4714

Kot rečeno se je praznično in veselo vzdušje v mestu že pričelo. Najmlajše je včeraj, v Dvorani 1. slovenske vlade obiskal Sv. Miklavž, raznovrstni dogodki pa si bodo sledili še vse do konca leta. Sočasno se na grajskem vrtu postavlja drsališče, ki bo letos precej večje kot prejšnja leta. Poleg drsanja bo letos na njem še več dogodkov, tudi revijalni nastop 'profi' drsalcev. 

Božični sejem bo za vikend 17. do 18. decembra na Lavričevem trgu v Ajdovščini. Stojnice z lokalnimi ponudniki izdelkov, pridelkov in unikatnih izdelkov bo dopolnil program za staro in mlado.

Tudi sicer bo decembra izredno veliko število najrazličnejših prireditev. Seznam in osnovne podatke lahko najdete na naši spletni strani ali spletni strani TIC Ajdovščina. Še enkrat pa naj vas spomnimo, da bo v petek, 9. decembra, v Ajdovščini potekal Veliki Miklavžev koncert, ki je bil zaradi burje prejšnjo soboto žal odpovedan. Naj se veselje prične.

Prihod ajdovske lepotice

 

* Naslovna fotografija: Valter Kranjc

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #praznično

Kolofon