Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Predsedniški sprejem za Črn Trn

Leto 2016 bo zagotovo z zlatimi, oziroma mavričnimi črkami, zapisano za ajdovski kolesarski klub Črn Trn. Sezona v kateri so tekmovalci kluba pobrali skorajda vse, kar se je pobrati dalo. Zato so včeraj zasluženo doživeli sprejem pri predsedniku države, Borutu Pahorju.

Ajdovski kolesarji, člani kluba Črn Trn, lahko resnično s ponosom pogledajo nazaj proti dosežkov v iztekajočem se letu. Razvoj kluba, kronan z naslovom svetovnega prvaka in ureditvijo pogojev za še boljše delovanje in predvsem za še boljši prenos znanja na najmlajše.  Rezultatsko je leto 2016 prineslo tisto, kar so bile nekoč le sanje članov kluba. Mavrično majico, največ kar se v svetu kolesarstva da osvojiti. To je uspelo Mitji Ergaverju, ki se je ob koncu poletja okitil z naslovom svetovnega prvaka v disciplini Four Cross. Ne gre pa pozabiti niti naslova evropske podprvakinje v spustu Monike Hrastnik ali pa naslova državnega prvaka Urbana Rotnika v domači disciplini Four Cross. 

Urban Rotnik

To so le najvidnejši uspehi, ki pa še zdaleč niso edini. V klubu so lahko ponosni še na kup zmag in vrhunskih dosežkov tudi v mlajših kategorijah, v različnih prvinah gorskega ali pa BMX kolesarstva. Poleg tekmovalnih uspehov pa se klub Črn Trn močno trudi tudi s popularizacijo gorskega kolesarstva v našem okolju, skrbi za Kolesarski festival, za turistično vodene kolesarske izlete, predvsem pa za izboljšanje okolja, ki najmlajšim nudi izvrstne pogoje za njihov razvoj in trening. Vse to pa je poplačano s številnimi nadobudneži, ki redno, vsak teden vsrkavajo znanje, pod budnim očesom izurjenih trenerjev.

Foto: Črn Trn

V klubu Črn Trn imajo precej načrtov tudi za leto 2017, še prej pa jih je včeraj čakal zaslužen sprejem pri predsedniku države Borutu Pahorju, skupaj z ostalimi najboljšimi športniki leta v Sloveniji. In nato seveda obisk prireditve Naj športnik leta, kjer sta glavni priznanji pobrala Peter Prevc in zlata judoistka Tina Trstenjak.

Sprejem najboljših

S tem pa leto za ajdovski klub še ni čisto zaključeno, saj nas v Palah, 26. decembra, čaka še tradicionalni Božični dual. Več o tem dogodku, na katerega ste vsi lepo vabljeni, pa najdete na tej povezavi.

Božični duatlon

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx, #intervju, #rezultati

Kolofon