Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vlog: Barbara Slukan

Že nekaj časa na našem portalu redno objavljamo vloge treh mladih goriških vlogerk, končno pa smo vlogerko dočakali in našli tudi v našem okolju. Oglejte si prvo video objavo mlade Barbare Slukan, o tem zakaj in kako je začela vlogat, predvsem pa o njenem študentskem življenju v italijanskem Forliju.

Vloganje je nekaj zelo podobnega bloganju. Bloger svojo zgodbo gradi s pisanjem na spletu, medtem ko vloger to počne z govorjenjem v kamero, videoposnetke pa potem objavi na splet. Morda ste na ulici ali v nakupovalnem središču že opazili kakšno dekle ali fanta, ki je pred sabo držal(a) telefon ali fotoaparat in mu nekaj vztrajno razlagal(a).  Zelo verjetno je, da je šlo za vlogerja, ki ste ga zalotili med delom, končni rezultat pa lahko kasneje vidite na spletu, običajno na Youtubu ali Facebooku.

Prav pristnost in občutek zaupanja, ki ga pri občinstvu vzbujajo mladi vlogerji, sta po mnenju mnogih ključna za tako velik uspeh in razmah tovrstnega samoizražanja. Ker je marketing gonilo interneta, so oglaševalci potencial – tako kot pri blogerjih – hitro zavohali tudi pri vlogerjih. V tujini mladi slavni vlogerji izdajajo knjige, ustvarjajo svoje kozmetične izdelke ali linije oblačil, vodijo televizijske oddaje ali pa pišejo kolumne za znane medijske hiše. Vloganje pri nas še ni pot do hitre slave in bajnih zaslužkov, je pa lahko za posameznike močno orodje pri ustvarjanju prihodnosti in seveda lastne prepoznavnosti.

Vlogerjev je, podobno kot blogerjev, ogromno in vse bolj so popularni, predvsem pa gledani. Na našem portalu že nekaj časa redno objavljamo vloge treh mladih deklet z goriškega konca, Anje Suske, Neve Makeup ter Marije Zmosta, sedaj pa smo vlogerko našli tudi v našem okolju. Z video bloganjem je pričela Barbara Slukan in že s prvim prispevkom »pobrala« več kot tisoč ogledov na Youtubu. V prvi objavi več o tem zakaj je pravzaprav začela blogati, kdo je najbolj zaslužen za to in tudi kako potekajo študentski vsakdanjiki v italijanskem Forliju. Vabljeni k ogledu in spremljanju.

Barbara Slukan

#vlog

Kolofon