Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Slab začetek leta za ajdovske ligaše

Po prazničnem premoru so se pričela nadaljevanja ligaških tekmovanj. Za ajdovske ekipe nič kaj ugoden začetek, saj so bili poraženi tako Kixi kot tudi košarkarji. Je pa zato v Wengnu ponovno navdušil Štefan Hadalin, kot vse kaže pa je znana tudi nadaljnja usoda Valterja Birse, ki je tik pred odhodom na Kitajsko.

Ajdovski košarkarji so prvo ligaško tekmo v novem letu odigrali v domači dvorani. Nasproti jim je stala ekipa Rosa Vrhnika. Domači so srečanje odlično začeli in si v prvi četrtini nabrali kar 12 točk prednosti, nato pa je sledil nerazumljiv padec in gostje so domačim v drugi četrtini vrnili z enako mero. Ajdovcem je v drugi četrtini uspelo doseči le devet košev. V drugem delu srečanja je bila igra mnogo bolj izenačena, za odtenek pa so prevladovali igralci iz Vrhnike. Sledil je dramatičen zaključek tekme, rezultat je bil vseskozi izenačen, več sreče pa so vendarle imeli gostujoči košarkarji, ki so se na koncu veselili zmage z rezultatom 78:80. Kljub porazu pa si čestitke za odlično tekmo zasluži Matevž Mikuž, ki je dosegel kar 39 točk in bil prepričljivo najboljši igralec tekme. Prihodnjo soboto Ajdovci gostujejo v Tolminu, trenutno pa zasedajo četrto mesto na lestvici tretjeligaškega tekmovanja, skupine Center.

KK Leone Ajdovščina

Nič kaj bolje se ni godilo ajdovskim futsal mojstrom. Nadaljevanje sezone so odprli v Škofji Loki in pri tamkajšnjem klubu FSK Stripy doživeli visok poraz, z 7:2. Ajdovci so sicer prek Klemna Žonte že v drugi minuti povedli, to pa je bilo tudi vse. Aljaž Smrekar je v 25. minuti srečanja še uspel znižati na 3:2, nato pa so domači prestavili prestavo višje in dodobra napolnili mrežo Ajdovcev. Ajdovci tako ostajajo na predzadnjem mestu na lestvici, prihodnjo soboto pa na domačih Policah gostijo ekipo Dobrepolja.

V italijanski Serie A je Chievo iz Verone gostoval pri milanskem Interju in vknjižil poraz z 1:3. Tekmo je odigral tudi Valter Birsa, ni pa izključeno, da je bila to zadnja njegova tekma v rumenem dresu. Kot pišejo italijanski mediji je Birsa sprejel bogato ponudbo iz kitajske lige, milijoni evrov pa so prepričali tudi vodilne v veronskem klubu, ki sicer niso bili najbolj naklonjeni prodaji najboljšega igralca jeseni. Časnik La Gazzetta dello Sport poroča, da je Birsa že pristal na selitev na Kitajsko, kjer se zanj zanima Changchun Yatai, sicer nekdanji klub nekdanjega slovenskega selektorja Slaviše Stojanovića. Tridesetletni Birsa se je pred letom dni že spogledoval s finančno donosno selitvijo iz Chieva v Rusijo, omenjeni časnik pa poroča, da je kitajska ponudba v finančnem smislu za Šempterčana še "prijaznejša". Ključ v rokah drži njegov klub, ki pričakuje zajetno odškodnino, ki naj bi bila še višja od 5 milijonov evrov, kolikor naj bi bil Changchun Yatai bojda pripravljeni plačati za Birso. Birsa v Italiji nastopa od leta 2011, pred selitvijo v Chievo, kjer se je najbolj uveljavil, pa je bil tudi član Genoe, Torina in AC Milana. V letošnji sezoni v Serie A kaže zelo dobro formo, saj je na 18 prvenstvenih tekmah na svoj račun vpisal štiri zadetke in štiri asistence.

Še skok na bele strmine. Član ajdovskega smučarskega kluba Dol, Štefan Hadalin se vse bolj in bolj uveljavlja v svetovnem pokalu. Včerajšnji klasični slalom v švicarskem Wengnu je končal na odličnem petnajstem mestu in tako zabeležil izid kariere. Tekmo je sicer dobil Norvežan Henrik Kristoffersen, Hadalinu pa je predvsem odlično uspela druga vožnja, saj se je na petnajsto mesto prebil iz sedemindvajsetega po prvi vožnji. To je tudi odličen obet za nadaljevanje, v januarju sledi še nekaj pomembnih slalomskih klasik, naslednja bo že prihodnji teden v Kitzbühlu.

Štefan Hadalin

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet, #košarka, #futsal , #smučanje

Kolofon