Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vipavska dolina se predstavlja na sejmu Natur v Ljubljani

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču pravkar poteka največji slovenski turistični sejem, ki se ga v novi podobi udeležuje tudi Vipavska dolina, s številnimi ponudniki. Sejem sicer obiskovalce seznanja z možnostmi aktivnega preživljanja prostega časa v zeleni Sloveniji in drugod. Čas za obisk imate še danes in jutri.

Sejem Natour Alpe-Adria je največja sejemska promocija turizma v Sloveniji in že nekaj let tudi osrednja tovrstna prireditev v regiji.  Razstavljavci navezujejo nove poslovne stike, obiskovalci pa dobijo nemalo novih idej za aktivni oddih v naravi, ki jih ponavadi ni mogoče dobiti na spletu in prek socialnih omrežij. Poleg tega s ponudniki turističnih storitev navežejo osebni stik in doživijo destinacije ali storitve bolj osebno. Sejem Natour Alpe-Adria, ki se je specializiral  v ponudbo zelenega, aktivnega turizma,  je sejem za popotnike, športnike, planince, pohodnike, aktivne rekreativce, tekače, kolesarje, ljubitelje adrenalinskih športov v naravi idr.

Sejem Natur

Med slovenskimi razstavljavci je mogoče najti vse pomembne protagoniste v turizmu, od Slovenske turistične organizacije, turističnih agencij, Turistične zveze Slovenije, Planinske zveze Slovenije, Turizma Ljubljana do Združenja turističnih vodnikov Slovenije, Kluba profesionalnih turističnih vodnikov Slovenije, podjetij in institucij, ki se ukvarjajo s turizmom, ter raznih lokalnih društev, ki poskrbijo za to, da je na sejmu živo, pestro, zeleno, okusno in zabavno. Prav prek njihovih predstavitev je mogoče spoznati pisano kulturno in etnološko izročilo slovenskih pokrajin kot sestavni del turistične ponudbe. Na sejmu Natour Alpe-Adria se od 1. do 4. februarja predstavlja prek 330 turističnih ponudnikov iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Makedonije, Italije, Albanije, Avstrije, Madžarske, Češke, Slovaške, Nepala, Indije, Jordanije in Tunizije.

Foto: B'tega

Na sejmu seveda ne manjka Vipavska dolina, ki se predstavlja skozi nekatera društva, ki delujejo v dolini: DOLI, TD Lanthieri, TD Podnanos. Osrednji element predstavitve destinacije je posebna sejemska konstrukcija, skladna z novo podobo turistične znamke Vipavska dolina, kjer se poleg društev zvrščajo še številni ponudniki iz Vipavske doline. Malce bode v oči le še ne dovolj aktivna in z vsebinami še malce skromna nova spletna stran www.vipavskadolina.si, a verjamemo da se bo stran, do začetka prave turistične sezone dovolj dopolnila, da bo postala koristna in ne le lepa.

Vipavska dolina

Vipavsko dolino lahko obiščete v hali C Gospodarskega razstavišča in se prepričajte, zakaj je pri nas 'Vse drugače. Vse leto'.

Na sejmu se predstavljajo:

-          Društvo DOLI

-          Turistično društvo Lanthieri Vipava

-          Turistično društvo Podnanos

-          Turistično društvo Vinoreja Šmarje

-          Športno društvo Tura

-          Društvo Mladi Renče-Vogrsko

-          Mladinski hotel Ajdovščina

-          Domače dobrote Metka, Dornberk

-          Posestvo Ferjančič, Planina

-          Vina Sveti Martin, Brje

-          Vinski bar B'tega, Brje

-          Vinska klet Koron, Brje

-          Domačija Čebron – Gostilna Rahela, Preserje

-          Vina Petrič, Slap

-          Vina Povh, Goče

-          Vina Žorž, Slap

-          Dendo long boards, Volčja Draga

-          Frlanova kmetija, Vogrsko

-          Vina Guštin, Bukovica

-          Kujtna domačija, Temnica

-          Zeliščni center Grgarske ravne

-          Harmonika Lokar, Lokavec

-          Kamp Lijak

-          Ekološka kmetija Kravos, Male Žablje

 

* Foto: Dendo longboards & Občina Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina
Kolofon