Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Podeljena Kumerdejeva priznanja za dosežke na področju šolstva

Zavod za šolstvo je včeraj že osemnajstič podelil priznanja Blaža Kumerdeja za dosežke na področju šolstva. Letos so jih prejeli osnovni šoli Bršljin in Naklo, ravnateljica Vrtca Vrhnika Marta Samotorčan ter učiteljice Polona Legvart, Nataša Kralj in tudi Sonja Marušič iz ajdovske Srednje šole Veno Pilon.

Polona Legvart je profesorica pedagogike in učiteljica razrednega pouka na Osnovni šoli Bratov Polančičev v Mariboru, Sonja Marušič je učiteljica biologije na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina, Nataša Kralj pa je učiteljica nemščine in slovenščine v Mariboru na Prvi gimnaziji in na Srednji elektro-računalniški šoli.

Priznanja med drugim podeljujejo posameznikom, skupinam ali institucijam za dosežke pri uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, za nove rešitve s področja razvoja kurikuluma, za ustvarjalne in inovativne metode učenja ter poučevanja. Ajdovko Sonjo Marušič je biologija pritegnila že v gimnaziji, a kot dijakinja si svoje poklicne poti ni predstavljala za katedrom. Zadnjih 15 let je profesorica biologije na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina, toda njeno delo je mnogo več kot le goli pouk. Vodi krožke in tabore, sodeluje pri razvoju stroke ter uvajanju didaktičnih novosti v gimnazijski program. Za njeno strokovno delo pri pouku in sodelovanje z Zavodom za šolstvo je prejela priznanje Blaža Kumerdeja.

 

* Foto: Tadej Beočanin Facebook

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina

Kolofon