Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Andreja Slokar nastopila na mladinskem svetovnem prvenstvu

Sezona smučarskih tekmovanj se počasi približuje h koncu. Trenutno so vse oči javnosti uprte v uspehe Ilke Štuhec in ostalih članov slovenske reprezentance, vrhunec sezone pa so pred kratkim doživeli tudi mladi alpski smučarji in smučarke z nastopom na svetovnem mladinskem prvenstvu. Med njimi je bila seveda tudi Ajdovka Andreja Slokar.

Najboljši mladi alpski smučarji in smučarke so se letos za naslove prvakov borili v švedskem zimsko smučarskem središču Are. Slovenska reprezentanca tokrat ni prav posebej blestela, sploh moški del ekipe je precej zaostal za pričakovanji, med dekleti pa je edina vrhunski rezultat dosegla Meta Hrovat, ki se je domov vrnila s srebrom v kombinaciji.

Slovenske barve je na Švedskem branila tudi Ajdovka Andreja Slokar, (zanjo je bilo to drugo mladinsko svetovno prvenstvo) ki se vse bolj prebija v ospredje in opozarja nase z dobrimi rezultati na mladinskih in manjših tekmah FIS. Zato povabilo v reprezentanco ni bilo presenečenje, izkušnje pa ji bodo zagotovo koristile v prihodnjih sezonah, ko jo najverjetneje čakajo nastopi v svetovnem pokalu.

Prvi nastop je Slokarjeva opravila v superveleslalomu ter z zaostankom 6.05 sekunde zasedla 42. mesto. Sledila je tekma v kombinaciji, kjer se je Slovenija po zaslugi Mete Hrovat veselila edine kolajne, manj veselja pa je prinesla Ajdovki, ki je žal odstopila že po superveleslalomskem delu. V svoji paradni disciplini, veleslalomu, je Slokarjeva po dobri drugi vožnji zasedla 35. mesto, v slalomu pa je nato zabeležila še svoj drugi odstop na tekmovanju.  Glede na to, da je Ajdovka med mlajšimi v slovenski ekipi, so rezultati vsekakor spodbudni in predvsem odlična šola ter temelj za nadaljno uspešno kariero v članski kategoriji.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon