Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

ADC na plesnem tekmovanju v Lignanu

ADC tekmovalne skupine pionirji, mladinci in člani so se v mesecu marcu udeležili plesnega tekmovanja World Dance Trophy v Lignanu. Tekmovanje poteka tri dni, v različnih plesnih disciplinah in udeležujejo se ga plesalci iz različnih držav; Hrvaške, Srbije, Avstrije, Slovenije, Italije... Po 35-ih letih naj bi tekmovanje letos potekalo zadnjič. Tako tudi ADC s tem zaključuje svoje tradicionalno udeleževanje tega plesnega festivala.

Letos je ADC tekmovalni skupini, mladince in člane prevzel in s tem tudi pripravljal na tekmovanje nov koreograf Aljoša Moderndorfer iz skupine Maestro, ki smo jih videli v televizijskem šovu Slovenija ima Talent. Glede na to, da so skupaj šele nekaj mesecev so pokazali dobre rezultate. Mladinska formacija s točko Feslo je v kategoriji Street Junior Formation zasedla 6. mesto. Članska formacija v kategoriji Street Over Formation pa s točko Presha nehvaležno 4. mesto. Aljoša je rezultate komentiral sledeče; » Sem zelo zadovoljen z nastopoma obeh skupin. Dali so vse od sebe in uživali, kar je najbolj pomembno. Tekma je bila odlična generalka za prihodnje tekme in nam pokazala na čemu moramo delati v prihodnjih mesecih. «

Domača plesalka in koreografinja ADC pionirske skupine Kaja Besednjak je s svojo skupino zasedla stopničke. V kategoriji Street Mini Formation so s točko Party Kidz zasedli 3. mesto. Kaja pravi; »Z rezultatom sem več kot zadovoljna. Otroci so na plesišču pokazali to kar sem želela, prepustili so se glasbi, uživali in energično odplesali do konca točke. Rezultat je seveda tudi dobra motivacija za naprej.« Alice Stojko Saliu, vodja plesnih skupin ADC plesnega centra je kot vedno ponosna na plesalce in njihove nastope, čeprav prizna, da so bili že kar nekaj let navajeni na višje rezultate, vendar poudarja, da je to process. So vzponi in padci na vseh področjih v življenju in tudi na plesnem podu. Poudarja :"Ne bomo se vdali in se zadovoljili s takimi rezultati. To nam daje nov elan in zavest,da moramo še bolj trenirati, da se povzpnemo višje in postanemo še boljši."

Plesni center ADC

To je bilo njihovo prvo tekmovanje v tej plesni sezoni. V mesecu maju jih čaka mednarodno tekmovanje v Zagrebu, evropsko tekmovanje na Polskem in državno prvenstvo v juniju. Lignano je bila torej odlična odskočna deska za nadaljna tekmovanja. ADC se poslavlja od Festivala v Lignanu in pozdravlja nadaljna tekmovanja.

 

* Tekst in foto: Plesni center ADC

Lokalne Ajdovščina

#šport, #ples

Kolofon