Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Druženje s pinelo je preseglo pričakovanja

Že dvanajsto po vrsti, Druženje s pinelo na Planini, je letos, na velikonočni ponedeljek, preseglo številna pričakovanja in na Planino privabilo številne ljubitelje pinele, ki so uživali ob pinelah iz celotne Vipavske doline. Več pa najdete v obširni fotogaleriji dogajanja.

Kljub muhastemu aprilskemu vremenu, ki nas je iz lepega ambienta planinskega placa pregnalo pod streho, se je 12. Druženja s pinelo udeležilo največje število obiskovalcev in razstavljavcev do sedaj! Več kot dvesto petdeset obiskovalcev je uživalo petintridesetih pinelah dvajsetih vinarjev iz celotne Vipavske doline. Poleg druženja s pinelami so obiskovalci lahko okušali tudi domače dobrote lokalnih ponudnikov.

Druženje s Pinelo na Planini (27)

Ob otvoritvi dogodka nas je ob zvokih planinske himne v izvedbi dveh mladih planinskih glasbenikov Ane in Simona Štoklja pozdravila in nagovorila aktualna Vipavska vinska kraljica Ana Bric, ki z izpolnjevanjem svojega poslanstva pomaga pri promociji naše vipavske posebnosti – pinele. Sledila je pokušina številnih pinel, ki so jih predstavili vinogradniki in vinarji iz celotne Vipavske doline: Posestvo Ferjančič, Posestvo Štokelj, Guerila, Kletarstvo Petrič, Vinska klet TRTA 1949, Vinarstvo Štrancar, Domačija Božič, Fortunatov hram, Vinogradništvo in vinarstvo Pipan, Vinarstvo Dora Erzelj, Vinska klet Miška, Posestvo Čehovin, Vinska klet Žorž 1696, Vino Marc, Vina Sveti Martin, Vinska klet Koron, Vipava 1894, Jamšek 1887, Kodele Franc in Branko Furlan. Obiskovalce je navdušila raznolikost pinel z različnih vinogradniških leg Vipavske doline ter trud in velika predanost vinogradnika, vinarja tej sorti, ki se odraža v predstavljenih pinelah.

Z velikim navdušenjem pa že razmišljamo naprej, o novem Druženju s pinelo, 2. aprila 2018! Več o letošnjem dogajanju pa najdete v spodnji fotogaleriji, za katero je poskrbel Matic Slemič - Esmedia.

Druženje s Pinelo na Planini (3)Druženje s Pinelo na Planini (2)Druženje s Pinelo na Planini (1)Druženje s Pinelo na Planini (5)Druženje s Pinelo na Planini (6)Druženje s Pinelo na Planini (4)Druženje s Pinelo na Planini (7)Druženje s Pinelo na Planini (8)Druženje s Pinelo na Planini (9)Druženje s Pinelo na Planini (10)Druženje s Pinelo na Planini (12)Druženje s Pinelo na Planini (11)Druženje s Pinelo na Planini (13)Druženje s Pinelo na Planini (15)Druženje s Pinelo na Planini (16)Druženje s Pinelo na Planini (17)Druženje s Pinelo na Planini (14)Druženje s Pinelo na Planini (18)Druženje s Pinelo na Planini (19)Druženje s Pinelo na Planini (20)Druženje s Pinelo na Planini (21)Druženje s Pinelo na Planini (22)Druženje s Pinelo na Planini (23)Druženje s Pinelo na Planini (25)Druženje s Pinelo na Planini (26)Druženje s Pinelo na Planini (29)Druženje s Pinelo na Planini (28)Druženje s Pinelo na Planini (30)Druženje s Pinelo na Planini (32)Druženje s Pinelo na Planini (31)Druženje s Pinelo na Planini (34)Druženje s Pinelo na Planini (35)Druženje s Pinelo na Planini (33)Druženje s Pinelo na Planini (36)Druženje s Pinelo na Planini (38)Druženje s Pinelo na Planini (37)Druženje s Pinelo na Planini (40)Druženje s Pinelo na Planini (39)Druženje s Pinelo na Planini (41)Druženje s Pinelo na Planini (42)Druženje s Pinelo na Planini (43)Druženje s Pinelo na Planini (44)

 

Lokalne Ajdovščina

#planina

Kolofon