Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Spektakularno vrtenje na drogu

V petek, 21. aprila, se je plesalo in vrtelo v dvorani Prve slovenske vlade v Ajdovščini. Skoraj polna dvorana je bila priča prvemu Spektaklu ob drogu, kot je predstavo poimenovala organizatorka, idejna vodja, scenaristka in režiserka Iris Batista.

Na drogovih se je zavrtelo 35 deklet, ki pridno vadijo v klubu Sport pole dance, ki v Ajdovščini deluje že tri leta. Vpisi začetnih skupin potekajo skozi celo leto, zato jim lahko kadarkoli priključite.

Da je bil dogodek res pravi spektakel, priča tudi navdušenje ljudi, ki so si v polni dvorani ogledali 14 različnih koreografij. Od hitrih in dinamičnih, do počasnih, nežnih in romantičnih. Simpatična popestritev je bila kratka zgodba o Sneguljčici in sedmih palčkih. Dekleta so dokazala, da je ples ob drogu športna vadba, ki zahteva veliko moči, odrekanja in truda, a je hkrati elegantna in lepa.

Spektakel na drogu (1)

Točke so bile prilagojene znanju deklet – od preprostejših plesnih elementov do zahtevnejših in dih jemajočih skokov in obratov. Kostumografijo so dopolnili čudoviti make-upi, za katere so poskrbeli v studiu HM`s nails. Dekleta so svoje točke odplesale na dinamičnih in statičnih drogovih, ki jih je za to predstavo posodilo slovensko podjetje Lupit Pole, v akustičnih izvedbi pa se je predstavila skupina Skalp.

Spektakel na drogu (12)

Ples ob drogu zahteva drugačno vrsto moči, kot jo lahko pridobite pri ostalih športih. Iris pove, da je zelo pomembna moč jedra telesa, globokih trebušnih mišic, ki omogočajo vse dvige in elegantne spuste, ob vsem tem pa je nujno ohranjati mehkobo gibov. Dekleta so tudi dokazala, da je starost le izgovor, saj so se na drogu vrtele deklice od 5 in gospe do 48 let. Če ste spektakel zamudili, vas vabimo k ogledu fotografij.

Spektakel na drogu (2)Spektakel na drogu (3)Spektakel na drogu (4)Spektakel na drogu (6)Spektakel na drogu (5)Spektakel na drogu (7)Spektakel na drogu (8)Spektakel na drogu (9)Spektakel na drogu (10)Spektakel na drogu (11)Spektakel na drogu (13)Spektakel na drogu (14)Spektakel na drogu (15)Spektakel na drogu (16)Spektakel na drogu (19)Spektakel na drogu (17)Spektakel na drogu (20)Spektakel na drogu (21)Spektakel na drogu (22)

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #ples

Kolofon