Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Slovenija 2027: Partizani so fake news!

Slovenska politika je preperela in gnila, naj je staro ali mlado. Glavna odgovornost je na plečih javnosti. Kdaj bomo družno začeli obračati hrbet vsem osladnim nasmihanjem predsednika in zahtevati ne le protokolarne, temveč resnične odgovore? Dokler ne bo ljudstvo obkolilo parlamenta, bodo politiki zgolj dobro rejene uši na lasišču komaj 26 letne Slovenije. Tako mlada, pa izpita do krvi, Slovenija. Piše Katerina Vidner Ferkov.

Koga briga, da obstaja srečanje, kot je Bilderberg, kjer se vsako leto zbere ekonomski, bančni, medijski in politični vrh, javnost pa o tem ne sme vedeti nič! Koga?

Slovenske politike pač ne! Kaj šele slovenske domoljubne politike kot je stranka SDS. Človeka SDS utruja bolj kot reklame za pralne praške. Neprestano so na enakem programu: da bo belo še bolj belo! Belogardisti sem in belogardisti tja, vse čisto in brezmadežno. Medtem ko so partizani Igre lakote 1., 2. in 3. del, kjer vse pobijejo, preživi le Spomenka Hribar.

Ali lahko nehate! Ne, prosim. Nehajte! Nehajte se skrivati za partizani. Da lahko SDS svojo leno pamet premika po oblazinjenem stolu in se spreneveda v slovenščini, so zaslužni prav partizani. V Tretjem rajhu bi Žan Mahnič lahko kvečjemu služili kot eksperiment za pralne praške v kakšni kleti, če ne bi govoril Hochdeutch. Tudi zdaj nismo več daleč od tega. Naj ponovim, zakaj je SDS obsedena z 2. svetovno vojno. Povsem brez psihoanalize. Zato, ker nima drugega. Razlikujemo obeleževanje zgodovinskih dogodkov enkrat na leto in nepretrgano jadikovanje za vsako smreko v Kočevskem rogu. Pa saj so še kakšne druge žrtve v Sloveniji, če boste iztegnili svoj vrat, kaj šele svojo pamet! Ljudje so brez plač, nezdravljeni, depresivni, zapuščeni in četudi cela Rupnikova banda vstane z groba, ne bo SDS ne bolj pametna ne bolj konkurenčna v trenutnem globalnem dogajanju.

Še ena krvava komunistka sem, kajne! Osamosvojitvena slovenska levica je še grenkejša doza spoznanja. Njihove ambicije in pohlep so stkale usodne vezi s korporacijami in evropsko politiko, ki brodi po kanalizaciji neokolonializma. Torej, zavestno nas prodajajo, še več, zavajajo svoje volivce in volivke, češ, mi smo dobri, imamo radi partizane in Soroša! Poznamo take dobrotnike, ja, ki točijo solze za materami samohranilkami z dobro založenega vikenda na obali. Ne hvala. Slovenska levica je postala tako prefinjena v prodaji svoje »ljudske« podobe kot britanska monarhija, ki je iz svojih portretov umaknila gradove, čeprav jih imajo! Zakaj? Da ne bi sprožili srda ljudstva, ki se komaj preživlja. Večina članov in članic slovenske levice se je prav dobro »založila« in seveda ljudje tega niso prezrli. Navsezadnje so bivši komunisti razmontirali in pokradli, kar so ljudje v Jugoslaviji zgradili. Z lastnimi rokami in odpovedovanjem. Tudi zato, da zdaj lahko falirani študentje SDS s kravato pametujejo o NOB? Očitno.

Slovenska politika je preperela in gnila, naj je staro ali mlado. Glavna odgovornost je na plečih javnosti. Kdaj bomo družno začeli obračati hrbet vsem osladnim nasmihanjem predsednika in zahtevati ne le protokolarne, temveč resnične odgovore? Dokler ne bo ljudstvo obkolilo parlamenta, bodo politiki zgolj dobro rejene uši na lasišču komaj 26 letne Slovenije. Tako mlada, pa izpita do krvi, Slovenija.

Nezadržno tako imenovana zahodna civilizacija drsi v še močnejše globalno zasužnjevanje vseh in vsega, polepljenega z bebavimi ameriškimi slogani uspeha in pod grotesknim naslovom demokracija. Sodobni suženj se boji, da mu bo odvzeto še to, kar ima, še dobro se zaveda, da ga pred cesto, umiranjem brez zdravil in bedo ščiti le polni tekoči račun. Človek namreč ni več etična kategorija.

Kot kaže razvoj dogodkov v slovenskem javnem prostoru, bodo partizani leta 2027 označeni za fake news. Večina, ki jim ta napoved riše sladki nasmeh na obraz, se ne zaveda povsem, kaj to pomeni. Ker drugorazredni suženj ne ve, kaj pomeni biti tretjerazredni suženj, dokler tega ne doživi na lastni koži.

Demokratična Evropa 2017: Zmagovalka na ljudskih volitvah na kolenih pred neizvoljeno monarhinjo.

 

P. S. Naslovna fotografija je iz knjige Gubčeva brigada (1972). Skrajno levo spodaj Anton F(e)rkov, Tonček, kurir Gubčeve brigate. Verjetno bo moj dedek leta 2027, označen za lokalnega turističnega vodiča železničarjev, ki streljajo glinaste golobe.

 

* Članek je bil prvotno objavljen na spletnem blogu Zdravo Slovenija in ga objavljamo z dovoljenjem uredništva. Vabljeni k branju tudi ostalih vsebin na omenjeni spletni strani.

* Kolumna izraža osebno mnenje in ne odraža nujno mnenja spletnega portala Lokalne Ajdovščina.

 

Katerina Vidner Ferkov
Kolofon