Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Poleti po znanje v učni center Brje

Poletje je čas, ko nas narava obdari z nešteto sadnimi darovi, ki nam gredo zlahka v slast. Vsi, ki bi se radi naučili predelovanja sadja, pa vabljeni v Učni center na Brje, kjer bodo v juniju, juliju in avgustu potekala številna predavanja in delavnice na temo predelave sadja.

V Učnem centru Brje bodo v juniju, juliju in avgustu potekala sledeča predavanja in delavnice na temo predelave sadja:

  • Petek, 23. junija 2017 - Praktična učna delavnica ob teoretičnih podlagah na temo kuhanja marelične marmelade.
  • Nedelja, 25.junija – 1.del: Predavanje/izkušnje s pridelavo sivke ter skupen odhod iz učilnice in ogled njive na Brjah z več vrstami sivke, žetev in  destilacija.
  • Nedelja, 2. julij 2017- 2.del: Predavanje/izkušnje s pridelavo sivke ter skupen odhod iz učilnice in ogled njive na Brjah z več vrstami sivke, žetev in  destilacija.
  • Petek, 7. julija 2017- Teoretične vsebine in praktična učna delavnica na temo sušenja marelic.
  • Torek, 11. julija 2017- Pogovor/učenje ob posušenih marelicah ter o pripravi in sušenju sadja, ki dozori v poletnih mesecih.
  • Petek, 4. avgusta 2017 in v soboto, 5. avgusta 2017- Teoretična in praktična učna delavnica na temo predelave breskev: predelava breskev v kašast sok, kuhanje marmelade

Predavanja bodo vodile:

  • Blanka Samec- univerzitetni diplomirani inženir živilske tehnologije.
  • Vera Kodrič- praktik, ki ima bogate, več kot petnajstletne izkušnje, s sušenjem različnega sadja, še posebej kakija.
  • Danica Gračan Jevtič- zdravstvena delavka in praktik z bogatimi izkušnjami dolgoletne pridelave

Vabljeni!

Lokalne Ajdovščina

#brje, #novice

Kolofon