Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vrhunski uvrstitvi za Moniko Hrastnik in Polono Batagelj

Za cestnimi kolesarkami je ena najtežjih etapnih dirk v sezoni, Giro Rosa. Polona Batagelj je uspešno prečkala ciljno črto in končala na skupnem 23. mestu. Novo vrhunsko uvrstitev pa je dosegla Monika Hrastnik, ki je v dresu ajdovskega Črnega Trna, tekmo za svetovni pokal v spustu v Lenzerheideu, končala na 10. mestu.

Ob Tirenskem morju pod vulkanom Vesuvio se je v nedeljo odvijal zaključek deset dnevne ženske World Tour dirke Giro Rosa. Zadnja etapa je bila ena izmed tehnično bolj zahtevnih, devet krogov v dolžini 11 kilometrov, ki so bili izpeljani po mestecu Torre Del Greco. Po končanih krogih se je trasa nadaljevala na 4 kilometrski vzpon proti vulkanu Vesuvio. Na vrhu vzpona je za prvo šesterico kolesark prišla Hanna Nilsson,ki je etapo zaključila na 17.mestu. Polona Batagelj je ciljno črto prečkala 25. in Pintar Urša 36. Zadnjo etapo je dobila Guarnier Megan, članica Boels Dolmansa. Generalno je Nilsson Hanna zaključila v petnajsterici in sicer na 14.mestu, Polona Batagelj na 23.mestu, Pintar Urša 27. in Ericeva na 111. mestu. Letošnji Giro je bil za ekipo BTC City Ljubljana uspešen, v sedmi etapi je Bujakova prišla do tretjega mesta, ekipno pa so se članice uvrstile na peto mesto.

Generalno:

1. Van Der breggen Anna (Boels Dolmans) 25:39:43

2. Longo Borghini Elisa (Wiggle High5) +1:03

3. Van Vleuten Annemiek (Orica Scott) +1:39

23. Batagelj Polona +12:01

5962849ee780c

Slovenska gorska kolesarja Monika Hrastnik in Jure Žabjek sta se v nedeljskem spustu za svetovni pokal v Švici veselila desetih mest v razredu elite. Med moškimi si je konkurenco pokoril Južnoafričan Greg Minnaar, Žabjek je ob svojem dosežku kariere na preizkušnjah te ravni za njim zaostal za 5,4 sekunde. Pri dekletih je bila najprepričljivejša Francozinja Myriam Nicole, od katere je bila Monika počasnejša za 12,3 sekunde. “S seboj sem imela vse, kar sem potrebovala, še sestro,” je povedala Monika. “Vreme je čez dan zdržalo, včeraj zvečer je bila manjša ploha, da se danes ni toliko kadilo. Proga je bila vse dni brutalna, hitra, fizično zahtevna ter drseča - le čakal si, kdaj te bo spodneslo. V kvalifikacijah sem štartala dvakrat, saj sem v prvem nastopu dobila rdečo zastavico. Tako v kvalifikacijah kot v finalu sem izgubila na štartu, lahko bi bolj pritisnila. Vozila sem povprečno, brez večjih napak, a progi nisem preveč zaupala. Drugače pa sta mi lokacija in proga med boljšimi. Vesela sem še enega desetega mesta, sploh ker ne nastopam na vseh dirkah svetovnega pokala in ker nisem dovolj na kolesu.” je po tekmi dejala članica ajdovskega Črnega Trna.

 

*Vir: Delo / Prijavim.se

* Naslovna fotografija: Klemen Humar

Lokalne Ajdovščina
Kolofon